گلایه های مردمی از دهک بندی یارانه ها و آنچه مردم از تغییر دهک باید بدانند تغییر در نحوه واریز سهمیه سوخت | قیمت و میزان سهمیه بنزین هم تغییر می‌کند؟ مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی: بیش از ۲۷۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی برای خراسان رضوی جلب شد شاخص کل بورس شگفتی آفرید | فتح قله ۳ میلیونی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) زمان واریز یارانه نقدی فروردین ماه ۱۴۰۴ دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت‌فرنگی، کیوی و نارنگی، گران‌ترین میوه‌ها سقوط دوباره تتر در آستانه دومین جلسه مذاکرات (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) متقاضیان تسهیلات مشاغل خانگی به بانک‌ها مراجعه نکنند طرح جدید مسکنی دولت برای مردم | دولت صاحبخانه مردم می‌شود! جزئیات حذف یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد افزایش خودسرانه قیمت خودرو‌های وارداتی توسط واردکنندگان جایگاه‌های سوخت به ایستگاه شارژ خودرو برقی مجهز می‌شوند رشد ۱۰۰ درصدی اعتبار تسهیلات اشتغال خرد در سال ۱۴۰۴ پیش بینی بورس (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | صعود ادامه دارد؟ رئیس سازمان بورس: معتقدم ۱۴۰۴، سال بازار سرمایه است پیش بینی قیمت طلا و سکه (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟ صنایع خراسان رضوی در مسیر بازار‌های جهانی | از معاهده تاریخی ایران و اوراسیا چه می‌دانید؟ آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک
سرخط خبرها

رانت خوب، رانت بد در بازار سرمایه

  • کد خبر: ۶۵۱۵۳
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰
رانت خوب، رانت بد در بازار سرمایه
بازار سرمایه در شرایط خوبی نیست و تعداد بسیار زیادی از نماد‌ها در صف فروش، قفل هستند و روند فرسایشی را طولانی مدت می‌کنند. روند بازار در چند وقت اخیر در شرایطی پیش رفته است که تعداد زیادی از نماد‌ها نقدشوندگی نداشته اند.
محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ بازار سرمایه در شرایط خوبی نیست و تعداد بسیار زیادی از نماد‌ها در صف فروش، قفل هستند و روند فرسایشی را طولانی مدت می‌کنند. روند بازار در چند وقت اخیر در شرایطی پیش رفته است که تعداد زیادی از نماد‌ها نقدشوندگی نداشته اند. در برخی روز‌ها تنها تعدادی از نماد‌های شاخص ساز مثبت می‌شوند و باتوجه به دامنه نامتقارن، شاخص را با عملکرد سبز همراه می‌کنند، اما همچنان تعداد زیادی از نماد‌ها در صف فروش قفل هستند.

بر همین اساس، بیش از ۱۰۰نفر از مدیران و کارشناسان بازار سرمایه، عصر جمعه در نامه‌ای خطاب به سران قوا، راهکار‌هایی را برای بهبود وضعیت بازار سهام و خروج از بحران کنونی مطرح کردند.
هرچند در این نامه، پیشنهاد‌های خوبی مبنی بر حضور رئیس سازمان بورس در جلساتی که تصمیم‌های مهم برای سرنوشت سهام داران گرفته می‌شود، ازجمله جلسات هیئت دولت و به روزرسانی قانون تجارت ایران مصوب سال۱۳۴۸ مطرح شده است، نکته درخورتوجهی که در آن وجود دارد، تضاد بین بند‌های پنجم و هشتم آن است. در بند پنجم نامه آمده است: «قیمت گذاری دستوری، امری است که تمام مسئولان با آن مخالفند، ولی همچنان درحال اجراست. در قیمت گذاری فولاد، سنگ آهن و... چگونه است که دلالان خودرو و سوداگران فولاد و پتروشیمی میلیاردمیلیارد تنها از دست به دست کردن کالا‌ها سود می‌کنند، اما کارخانجات تولیدکننده همان محصولات با هزینه‌های مالی و هزار هزینه پنهان دیگر درگیرند؟آیا این نگاه به حمایت از تولید، منتهی می‌شود؟»
 
اما همین کارشناسان درحالی از قیمت گذاری دستوری انتقاد می‌کنند که در بند هشتم نامه خود، درخواست رانت برای برخی صنایع را مطرح کرده اند. در بند هشتم نامه آمده است: «سیاست‌های تشویقی یکی از ابزار‌هایی است که می‌تواند درحال حاضر به عنوان محرک در کنار نرخ گذاری‌های غیردستوری کمک بزرگی به اقتصاد و بازار سرمایه داشته باشد. تخفیفات مالیاتی، تعدیل نرخ ارز تسعیر بانک ها، تخفیف نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ می‌تواند چراغ سبزی قوی ازسوی حاکمیت برای تقویت سرمایه گذاری و سهام داران این بازار باشد.»

باتوجه به تضاد‌هایی که در نامه وجود دارد، این سوال مطرح است که آیا بازار آزاد و ممنوعیت دخالت دولت، باید منحصر به بخش‌هایی باشد که بر مصرف کننده تأثیر می‌گذارد و سیاست گذار باید اجازه دهد که صاحبان صنایع در این قسمت، قیمت‌ها را براساس بازار تعیین کنند، اما از آن طرف همچنان باید مواد اولیه را با قیمت رانتی و بدون سازوکار بازار آزاد در اختیار آن‌ها قرار دهد؟ این یعنی رانت خوب و رانت بد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->