سه‌شنبه هفته آینده (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) منتظر عرضه اولیه «مهر» باشید + جزئیات ویدئو | بانک آینده زیان‌ده نیست | دارایی‌های بانک درست ارزش‌گذاری نشده است شوینده‌ها در  آستانه موج چهارم گرانی وام خوداشتغالی، از  وعده تا پرداخت قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود مجدد دلار به کانال ۸۳ هزار تومان جزئیات کارمزد خدمات بانکی اعلام شد | برای خرید با کارت و دریافت وجه نقد از بانک هم باید پول بدهید علت گرانی حبوبات چیست؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاریخ شارژ مجدد کالابرگ الکترونیکی اعلام شد وزیر نفت: صادرات در بالاترین سطح ادامه دارد ریسک خرید طلا در قله تاریخی | خرید طلا در شرایط فعلی منطقی است؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش ۲۰ هزار تومانی قیمت موز رکود در بازار خودرو همچنان وجود دارد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت کدام یک از کالا‌های اساسی گران شد؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت آمار نرخ بیکاری در زمستان ۱۴۰۳ اعلام شد | نرخ بیکاری افزایش یافت تعرفه هزینه ارزیابی خسارت خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۴ مشخص شد مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا (پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار فردا (پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) کاهش نرخ جهانی طلا تحت تأثیر مذاکرات احتمالی چین و آمریکا «وحشی»؛ تازیانه‌ای بر پیکر فقر یا فرصتی تباه‌شده برای روایت واقعیت؟ برق شعب بانکی پرمصرف در تهران ۷۰۰ بار قطع شد! برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی با استفاده رمزارزها معاون وزیر راه: دفاتر تسهیلگری، راه‌حل مشکلات حاشیه‌شهر مشهد است + فیلم آماده‌باش خدمات شهری مشهد هم‌زمان با صدور هشدار سطح زرد هواشناسی (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | جک J۴ کمتر از یک میلیارد تومان قیمت خودرو‌های داخلی کاهش یافت (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول علت بی‌کیفیتی خودروهای داخلی چیست؟
سرخط خبرها

رانت خوب، رانت بد در بازار سرمایه

  • کد خبر: ۶۵۱۵۳
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰
رانت خوب، رانت بد در بازار سرمایه
بازار سرمایه در شرایط خوبی نیست و تعداد بسیار زیادی از نماد‌ها در صف فروش، قفل هستند و روند فرسایشی را طولانی مدت می‌کنند. روند بازار در چند وقت اخیر در شرایطی پیش رفته است که تعداد زیادی از نماد‌ها نقدشوندگی نداشته اند.
محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ بازار سرمایه در شرایط خوبی نیست و تعداد بسیار زیادی از نماد‌ها در صف فروش، قفل هستند و روند فرسایشی را طولانی مدت می‌کنند. روند بازار در چند وقت اخیر در شرایطی پیش رفته است که تعداد زیادی از نماد‌ها نقدشوندگی نداشته اند. در برخی روز‌ها تنها تعدادی از نماد‌های شاخص ساز مثبت می‌شوند و باتوجه به دامنه نامتقارن، شاخص را با عملکرد سبز همراه می‌کنند، اما همچنان تعداد زیادی از نماد‌ها در صف فروش قفل هستند.

بر همین اساس، بیش از ۱۰۰نفر از مدیران و کارشناسان بازار سرمایه، عصر جمعه در نامه‌ای خطاب به سران قوا، راهکار‌هایی را برای بهبود وضعیت بازار سهام و خروج از بحران کنونی مطرح کردند.
هرچند در این نامه، پیشنهاد‌های خوبی مبنی بر حضور رئیس سازمان بورس در جلساتی که تصمیم‌های مهم برای سرنوشت سهام داران گرفته می‌شود، ازجمله جلسات هیئت دولت و به روزرسانی قانون تجارت ایران مصوب سال۱۳۴۸ مطرح شده است، نکته درخورتوجهی که در آن وجود دارد، تضاد بین بند‌های پنجم و هشتم آن است. در بند پنجم نامه آمده است: «قیمت گذاری دستوری، امری است که تمام مسئولان با آن مخالفند، ولی همچنان درحال اجراست. در قیمت گذاری فولاد، سنگ آهن و... چگونه است که دلالان خودرو و سوداگران فولاد و پتروشیمی میلیاردمیلیارد تنها از دست به دست کردن کالا‌ها سود می‌کنند، اما کارخانجات تولیدکننده همان محصولات با هزینه‌های مالی و هزار هزینه پنهان دیگر درگیرند؟آیا این نگاه به حمایت از تولید، منتهی می‌شود؟»
 
اما همین کارشناسان درحالی از قیمت گذاری دستوری انتقاد می‌کنند که در بند هشتم نامه خود، درخواست رانت برای برخی صنایع را مطرح کرده اند. در بند هشتم نامه آمده است: «سیاست‌های تشویقی یکی از ابزار‌هایی است که می‌تواند درحال حاضر به عنوان محرک در کنار نرخ گذاری‌های غیردستوری کمک بزرگی به اقتصاد و بازار سرمایه داشته باشد. تخفیفات مالیاتی، تعدیل نرخ ارز تسعیر بانک ها، تخفیف نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ می‌تواند چراغ سبزی قوی ازسوی حاکمیت برای تقویت سرمایه گذاری و سهام داران این بازار باشد.»

باتوجه به تضاد‌هایی که در نامه وجود دارد، این سوال مطرح است که آیا بازار آزاد و ممنوعیت دخالت دولت، باید منحصر به بخش‌هایی باشد که بر مصرف کننده تأثیر می‌گذارد و سیاست گذار باید اجازه دهد که صاحبان صنایع در این قسمت، قیمت‌ها را براساس بازار تعیین کنند، اما از آن طرف همچنان باید مواد اولیه را با قیمت رانتی و بدون سازوکار بازار آزاد در اختیار آن‌ها قرار دهد؟ این یعنی رانت خوب و رانت بد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->