هشدار رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره تب دنگی خاروانا در آذربایجان شرقی لرزید (۶ آذر ۱۴۰۳) مرگ فجیع ۲ جوان در برخورد با قطار در مازندران(سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) دستگیری زورگیری که با چاقو به ماشین حمله کرده بود توصیه پژوهشگران: دیر شام نخورید! کاظمی: تحقق سند تحول مهم ترین رسالت آموزش پرورش است درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها ساجدی نیا تاکید کرد: افزایش تاب‌آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل به کمک اطلاعات بانک ژنتیک رمزگشایی از قتل سه زن در مشهد ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور| ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟
سرخط خبرها

درباره حاشیه‌های مرحله دوم واکسیناسیون کرونا | فراز و فرود فاز دوم

  • کد خبر: ۶۵۵۳۶
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰
درباره حاشیه‌های مرحله دوم واکسیناسیون کرونا | فراز و فرود فاز دوم
«اوضاع جوریه که وقتی می‌شنوم یه نفر دیگه هم به جمع واکسن زده‌ها اضافه شده، به شدت خوشحال می‌شم.» این، واکنش یکی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی است که احتمالا مانند خیلی از ما این روزها، چشم و گوشش را تیز کرده است تا ببیند روند واکسیناسیون عمومی در کشور چگونه است و چطور پیش می‌رود.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ «اوضاع جوریه که وقتی می‌شنوم یه نفر دیگه هم به جمع واکسن زده‌ها اضافه شده، به شدت خوشحال می‌شم.» این، واکنش یکی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی است که احتمالا مانند خیلی از ما این روزها، چشم و گوشش را تیز کرده است تا ببیند روند واکسیناسیون عمومی در کشور چگونه است و چطور پیش می‌رود. واکنشی که شاید حرف دل خیلی از ما هم باشد؛ به خصوص در شرایطی که کشورمان به لحاظ میزان ابتلای افراد به کرونا و مرگ ومیر‌های ناشی از آن، دارد به سرعت یک روند افزایشی را طی می‌کند.
 
این صعود مجدد بعد از یک دوره آرام، به حدی بوده است که حالا درمیان کشور‌های دنیا، ایران جایگاه سوم را در میزان ابتلا به این ویروس دارد و فقط کشور پرجمعیتی مثل هند و کشور برزیل هستند که آمار مرگ ومیر بیشتری از ما دارند. آن گونه که دکتر علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا خبر داده است، ما همچنان در سیر فزاینده موج چهارم قرار داریم و پیش بینی‌ها هم از این می‌گوید که در ۱۰ روز آینده قرار نیست تفاوت چشمگیری در شاخص‌ها رخ بدهد؛ به این معنا که سیر کنونی کرونا همچنان ادامه خواهد داشت.


بعد از مدت ها، واکسیناسیون هشتادساله‌ها به بالا شروع شد

درکنار این خبر ناخوشایند، زالی در صحبت‌های اخیر خود این نوید را هم داد که از روز سه شنبه هفتم اردیبهشت، فاز دوم واکسیناسیون برای گروه سنی بیش از ۸۰ سال آغاز می‌شود. او ششم اردیبهشت در بخشی از صحبت هایش از این گفت که: «فاز اول واکسیناسیون تا پایان وقت اداری امروز به اتمام می‌رسد. به این ترتیب فاز دوم واکسیناسیون، از گروه سنی بیش از ۸۰سال آغاز می‌شود و با واکسیناسیون سایر گروه‌های سنی ادامه پیدا می‌کند.» زالی همچنین به این نکته اشاره کرد که در این مرحله، از مراکز جامع سلامت با افرادی که پرونده الکترونیک دارند، تماس گرفته خواهد شد تا آن‌ها با مراجعه به این مراکز، واکسن بزنند.
 
در چند روز گذشته، خبری در فضای مجازی پیچید مبنی بر اینکه سالمندان، بیماران و گروه‌های مختلف برای دریافت واکسن کرونا باید ثبت نام کنند که باعث سردرگمی بسیاری شده بود؛ اتفاقی که البته وزارت بهداشت آن را تکذیب کرد و گفت هیچ محلی برای ثبت نام در این باره اعلام نشده است. هم زمان با اعلام این خبر، خبر‌های دیگری هم از گوشه وکنار کشور مثل تبریز، رفسنجان، قم، دزفول و برخی دیگر از نقاط به گوش رسیده که واکسیناسیون برای گروه سالمندان آغاز شده است.


چه واکسنی؟ چند دوز؟ چند نفر؟

انتشار این خبر واکنش‌های متفاوتی را در فضای مجازی به دنبال داشت. واکنش‌هایی که تمام آن‌ها به نوعی با واکسن کرونا پیوند خورده بود و شاید طی این مدت اخیر که همه ما چشم انتظار آن نشسته بودیم و همچنان هم انتظارش را می‌کشیم، بار‌ها به طرق مختلف به گوشمان رسیده باشد.
 
برخی کاربران، زبان به مقایسه گشودند و گفتند: «تو شرایطی که خیلی از کشور‌ها با واکسیناسیون عمومی، مدت هاست دست به کنترل کرونا زده اند، ما تازه باید از پایان واکسیناسیون کادر درمان، خوشحال باشیم و اینکه وارد فاز دوم شدیم.»؛ نکته‌ای که یکی دیگر از کاربران در تکمیل آن نوشت: «الان یعنی تمام کادر درمان کشور علیه کرونا واکسینه شدن؟ آمار دقیقش کجاست؟ اصلا چه واکسنی بهشون تزریق شده؟ سالمندان چطور؟ آمار دقیق اینکه چه تعداد سالمند در کشور زندگی می‌کنن و چه تعدادشون واکسینه می‌شن، رو کی قراره به سمع ونظرمون برسونه؟» کاربر دیگری سوال کرده بود: «پس افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، کی تحت پوشش واکسن قرار می‌گیرن؟»
 
هم زمان با صحبت از آغاز فاز دوم واکسیناسیون، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اعلام کرده است که بالاخره سامانه رسمی واکسیناسیون کرونا در ایران، چهارشنبه ۸اردیبهشت۱۴۰۰ رونمایی می‌شود و پس از ثبت نام افراد در سامانه واکسیناسیون، اولویت آن ها، مشخص و نوبت تزریق واکسن به صورت پیامکی اطلاع داده می‌شود. آن گونه که اعلام شده است، این سامانه که نشانی آن Salamat.gov.ir است، قرار است از هفته آینده در ایران آغاز به کار کند و افراد می‌توانند اطلاعات خود را در آن ثبت کنند؛ روندی که باید دید به چه صورت طی خواهد شد.


به جای سالمندان جا نزنین

ماجرای سوءاستفاده از واکسیناسیون پاکبانان هم باعث شد کاربری بنویسد: «خواهشا افرادی که باید نظارت کنن، کارشون رو دقیق انجام بدن که یه وقت مسئولی خودشو به جای سالمندی جا نزنه.» درمیان انبوه این واکنش ها، بار بیشتر اظهارنظر‌های مردمی رنگ وبوی انتقاد و گله و نگرانی دارد که ناحق هم نیست، با این حال نمی‌توان امیدواری موجود در برخی از این واکنش‌ها را هم نادیده گرفت؛ امیدی که امیدواریم هرچه زودتر با تکمیل روند واکسیناسیون کشور و آگاهی بخشی در این باره، بیش از پیش رخ نشان بدهد.
 
مثل همان کاربری که نوشته است: «خبر خوب اینکه به پدر همسرم زنگ زدن و گفتن برای تزریق واکسن چهارشنبه مراجعه کنه به مرکز جامع سلامت نزدیک خونه شون. واکسن هم سینوفارم هست. ۸۰ سال به بالا‌ها را، خودشون تماس می‌گیرن و بیماران خاص ۶۰ سال به بالا از شنبه ثبت نام در سایت.» درکنار این صحبت‌ها، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، هم در یک مصاحبه تلفنی با برنامه «طبیب» شبکه سوم سیما، جزئیاتی از روند واکسیناسیون چشمگیر این گروه را بیان کرد. او با ذکر اینکه افراد بیشتر از ۸۰ سال، گروه اول از فاز دوم واکسیناسیون سراسری کشور هستند، از این گفت که شماره تماس و آدرس قریب به اتفاق این افراد برای آن‌ها موجود است و کارکنان خود سازمان، افراد را برای مراجعه دعوت می‌کنند.
 
حریرچی در تکمیل صحبت‌هایش گفت: «هیچ احتیاجی به ثبت‌نام برای مراجعه نیست. برای تعدادی از افراد که شماره موبایل یا آدرسشان عوض شده است یا بعضی افراد که تا حالا سابقه مراجعه به مراکز درمانی و بهداشتی دولتی را نداشته‌اند، در هر استان شماره‌تلفنی اعلام می‌شود تا این اشخاص با آن تماس بگیرند و راهنمایی شوند.» او درباره افراد زیر ۸۰ سال که به ترتیب بالای ۷۵ و ۷۰ و ۶۵ دسته‌بندی خواهند شد، همان سامانه salamat.gov.ir را اعلام کرد و گفت: بعد از ثبت‌نام در سایت، از طریق پیامک به آن‌ها اطلاع داده می‌شود که زمان دریافت واکسن کی است. معاون کل وزارت بهداشت هر آدرس و سامانه‌ای برای ثبت‌نام واکسیناسیون کشور به غیر از این سامانه را جعلی دانست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->