رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق
سرخط خبرها

خلیلزاد خطاب به طالبان: مانع تراشی کنید، تحریم می‌شوید

  • کد خبر: ۶۵۵۷۵
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۱
خلیلزاد خطاب به طالبان: مانع تراشی کنید، تحریم می‌شوید
نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان گفت، جنبش طالبان اگر برای رسیدن به صلح افغانستان مانع تراشی کند، از سوی آمریکا و متحدانش تحریم و منزوی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، زلمای خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان در جریان حضور در کمیته روابط خارجی سنا همچنین گفت، طالبان باید بپذیرد که در صورت مانع تراشی در توافق صلح بین دو گزینه انزوا و تحریم گزینه‌ دیگری وجود ندارد. اگر در سازش مانع تراشی کند و به دنبال اصرار بر اقدامات خشن باشد، نه فقط از سوی آمریکا بلکه از سوی متحدان ما در منطقه و شرکایمان نیز تحریم و منزوی می‌شود.

 

خلیلزاد همچنین به بیان این نکته پرداخت که توافق صلح افغانستان که به امضای طالبان و آمریکا رسیده، بهترین توافق بر اساس شرایطی است که ارائه شده است. تحت این شرایط و با تمایل آمریکا برای خروج نیروهایش از افغانستان، توافق به دست آمده بهترین توافق ممکن با طالبان بوده است.

 

وی ادامه داد، اگر رهبران آمریکا تصمیم به ماندن در افغانستان برای بیش از یک سال دیگر بگیرند، آمریکا بار دیگر با طالبان وارد جنگ می‌شود. کشورهای منطقه منافع مشترکی در تضمین ثبات در افغانستان دارند و شرکایی چون پاکستان باید بیش از اینها طالبان را به سمت عدم جنگ افروزی در افغانستان سوق دهند.

 

خلیلزاد همچنین گفت، رهبران پاکستان می‌دانند که کشورشان در صورتی با پیامدهای جدی روبرو می شود که افغانستان بار دیگر به صحنه نبرد بین نیروهای دولتی و طالبان تبدیل شود. رهبران پاکستان به صورت علنی تاکید کرده‌اند که از کنترل نظامی از سوی طالبان در افغانستان حمایت نمی‌کنند.

 

وی همچنین بارها تکرار کرده که دولت کابل پس از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان در اول مه فرو نمی‌پاشد. آمریکا در حال برنامه‌ریزی طرح‌های احتیاطی آماده سازی برای یک بحران بالقوه مهاجرتی است که ممکن است پس از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از این کشور به یک جنگ داخلی تبدیل شود اما این طرح‌ها هنوز نهایی نشده است.

 

فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان همچنین گفت: استقرار نیروهای صلح بان سازمان ملل در افغانستان در پی خروج نیروهای خارجی یک احتمال است و هنوز درباره آن تصمیمی گرفته نشده است. آمریکا از سازمان ملل خواسته تا نقش فعال‌تری را در پیشبرد و تسهیل روند صلح در افغانستان ایفا کند.

 

وی ادامه داد، آمریکا به دنبال یافتن جایگزین‌هایی برای مقاطعه کارهای آمریکایی است که برای دولت کابل خدمات حیاتی ارائه می‌کنند اما حالا باید از این کشور و بر اساس توافق ۲۰۲۰ خارج شوند.

 

براساس توافق فوریه ۲۰۲۰، تمامی سربازان و نیروهای مدنی غیر دیپلماتیک آمریکایی از جمله مقاطعه کارهای این کشور باید از افغانستان خارج شوند.

 

"جان ساپکو"، بازرس کل ویژه آمریکا در بازسازی افغانستان در مارس ۲۰۲۱ به کنگره گفته بود که خروج مقاطعه کارهای دفاعی آمریکا از افغانستان شاید برای نیروهای این کشور بیش از خروج نیروهای آمریکایی مخرب باشد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->