به گزارش شهرآرانیوز، معاون سلامت دامپزشکی خراسان رضوی، دکتر محمد رشتی باف در اینباره گفت: نظارت بر کشتار دام در کشتارگاهها و پرهیز از کشتار غیرمجاز دام از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد.
وی افزود: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه افزایش فعالیت کنه ها در این فصل، انتقال تب کریمه کنگو از دام به انسان افزایش مییابد که بی توجهی دامداران به این موضوع و رعایت نکردن دستورالعمل های پزشکی در زمینه سمپاشی دام و اماکن دامی به شیوع این بیماری در مناطق مختلف دامن می زند.
دامپزشکی خراسان رضوی، نظارت بر کشتارگاه ها، سم پاشی دام ها و اماکن نگهداری دام ها علیه کنه های دامی، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشه ها در پیش سردکن را از جمله اقدامات دامپزشکی خراسان رضوی در مقابله با تب کریمه برشمرد.
وی ادامه داد: دامداران و شهروندان در صورت مشاهده کنه ناقل ویروس بر روی بدن احشام از دست زدن به آن یا کشتن کنه با دست خودداری کنند، چرا که ویروس از این طریق به بدن انسان انتقال می یابد.
دکتر رشتی باف عمده ترین راههای انتقال بیماری تب کریمه به انسان را شامل تماس با دام های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده ذکر کرد.
وی گفت: شهروندان باید گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و از هر گونه ذبح غیرمجاز دام نیز خودداری کنند.
عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با گزش کنهای به نام هیالوما به عنوان میزبان واسط از دام به دام دیگر انتقال مییابد یا انسان بطور مستقیم توسط گزش کنه آلوده به ویروس، به بیماری مبتلا میشود که سمپاشی اماکن دامی و بدن دام زنده موجب از بین رفتن انگلهای خارجی بدن دام از جمله کنه میگردد.
منبع: دامپزشکی خراسان رضوی