غرق شدن کودک ۳ ساله در کارون چهارمحال و بختیاری (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ؛ آب یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

یک ویروس شناس: بروز کرونای ایرانی فعلا در حد حدس و گمان است

  • کد خبر: ۶۵۷۰۷
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۶
یک ویروس شناس: بروز کرونای ایرانی فعلا در حد حدس و گمان است
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هرچند گردش بسیار زیاد ویروس کووید - ۱۹ در کشور و نیز عملکرد و تصمیمات نامناسب برخی کشورها عامل ایجاد جهش هایی در این موضوع شده اما بروز واریانت کرونای ایرانی فعلا در حد حدس و گمان است.
به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا ناجی، ویروس شناس اظهار داشت: این حدس و گمان باید مورد ارزیابی کامل و دقیق انجام گیرد تا بتوان عنوان واریانت را بر ویروس جهش یافته در ایران، اطلاق کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان جهش ویروس کرونا در ایران وجود دارد، گفت: وقتی ویروسی وارد جامعه‌ای می‌شود و به سرعت به چرخش درمی آید، بسته به ژنتیک آن جامعه می‌تواند دچار موتاسیون‌هایی شود.

ناجی بیان داشت: ویروس کووید - ۱۹ در ایران مانند بسیاری از کشور‌ها جهش‌هایی داشته است، اما اطلاق واریانت یا گونه به ویروس جهش یافته در ایران، موضوعی است که باید مورد بررسی دقیق‌تر قرار گیرد.


ورود ویروس هندی به کشور دور از انتظار نیست

وی ادامه داد: به دلیل عدم کنترل کامل مرز‌ها ورود واریانت‌های هندی و برزیلی به کشور اصلا دور از انتظار نیست و ممکن است گونه‌های جدید از کشور‌های دیگر به راحتی وارد ایران شوند.

ناجی با اشاره به اینکه ورود واریانت‌های جدید به کشور موضوع تعجب برانگیزی نیست، گفت: ما منتظر این موضوع بودیم. اگر دیرتر این موضوع شناسایی و اعلام شد، شاید به این دلیل است که سیستم پایش ژنتیکی کووید - ۱۹ را به صورت منظم انجام ندادیم.

وی افزود: وزیر بهداشت چند روز پیش اعلام کرد مواردی از واریانت آفریقای جنوبی را شناسایی کردیم و همچنین بیان داشت که صدای پای ویروس هندی در ایران می‌آید.

آیا علائم بالینی واریانت هندی متفاوت است؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا علائم بالینی واریانت هندی با گونه‌های قبلی متفاوت است، گفت: هرچند پاسخ به این سوال نیاز به بررسی و زمان بیشتری دارد، اما با ویروسی مواجه هستیم که هم سرعت انتقال بالاتر و توان تکثیر بیشتری دارد و هم می‌تواند از سیستم ایمنی طبیعی یا حاصل از واکسن فرار کند.

وی ادامه داد: مطالبی که در حال حاضر بر اساس شواهد نظری پزشکان هندی منتشر شده، نشان می‌دهد که سرعت انتقال بیماری بسیار افزایش یافته و امکان فرار از سیستم ایمنی و بهتر چسبیدن به دیواره سلولی توسط این ویروس مهیا است.

ناجی گفت: برای داشتن شواهد علمی بالینی این گونه از ویروس کرونا باید علائم و مشخصات بالینی با اطلاعات ژنتیکی ویروس مقایسه کنیم که این کار تاکنون به طور دقیق و کامل انجام نگرفته و باید صبر کنیم تا این موضوع محقق شود.

وی با طرح این سوال که آیا موارد بیشتر ابتلا به بیماری کرونا و مرگ و میر ناشی از آن فقط به دلیل موتاسیون جدید در ویروس کرونا است، گفت: هرچند موتاسیون جدید نقش مهمی در این کار دارد، اما در کنار آن رفتار مردم هم بسیار مهم است؛ به عبارتی موتاسیون جدید و رفتار نامناسب مردم سبب شده تا هندی‌ها دچار این بلای بزرگ شوند.
 
منبع:ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->