۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

یک ویروس شناس: بروز کرونای ایرانی فعلا در حد حدس و گمان است

  • کد خبر: ۶۵۷۰۷
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۶
یک ویروس شناس: بروز کرونای ایرانی فعلا در حد حدس و گمان است
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هرچند گردش بسیار زیاد ویروس کووید - ۱۹ در کشور و نیز عملکرد و تصمیمات نامناسب برخی کشورها عامل ایجاد جهش هایی در این موضوع شده اما بروز واریانت کرونای ایرانی فعلا در حد حدس و گمان است.
به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا ناجی، ویروس شناس اظهار داشت: این حدس و گمان باید مورد ارزیابی کامل و دقیق انجام گیرد تا بتوان عنوان واریانت را بر ویروس جهش یافته در ایران، اطلاق کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان جهش ویروس کرونا در ایران وجود دارد، گفت: وقتی ویروسی وارد جامعه‌ای می‌شود و به سرعت به چرخش درمی آید، بسته به ژنتیک آن جامعه می‌تواند دچار موتاسیون‌هایی شود.

ناجی بیان داشت: ویروس کووید - ۱۹ در ایران مانند بسیاری از کشور‌ها جهش‌هایی داشته است، اما اطلاق واریانت یا گونه به ویروس جهش یافته در ایران، موضوعی است که باید مورد بررسی دقیق‌تر قرار گیرد.


ورود ویروس هندی به کشور دور از انتظار نیست

وی ادامه داد: به دلیل عدم کنترل کامل مرز‌ها ورود واریانت‌های هندی و برزیلی به کشور اصلا دور از انتظار نیست و ممکن است گونه‌های جدید از کشور‌های دیگر به راحتی وارد ایران شوند.

ناجی با اشاره به اینکه ورود واریانت‌های جدید به کشور موضوع تعجب برانگیزی نیست، گفت: ما منتظر این موضوع بودیم. اگر دیرتر این موضوع شناسایی و اعلام شد، شاید به این دلیل است که سیستم پایش ژنتیکی کووید - ۱۹ را به صورت منظم انجام ندادیم.

وی افزود: وزیر بهداشت چند روز پیش اعلام کرد مواردی از واریانت آفریقای جنوبی را شناسایی کردیم و همچنین بیان داشت که صدای پای ویروس هندی در ایران می‌آید.

آیا علائم بالینی واریانت هندی متفاوت است؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا علائم بالینی واریانت هندی با گونه‌های قبلی متفاوت است، گفت: هرچند پاسخ به این سوال نیاز به بررسی و زمان بیشتری دارد، اما با ویروسی مواجه هستیم که هم سرعت انتقال بالاتر و توان تکثیر بیشتری دارد و هم می‌تواند از سیستم ایمنی طبیعی یا حاصل از واکسن فرار کند.

وی ادامه داد: مطالبی که در حال حاضر بر اساس شواهد نظری پزشکان هندی منتشر شده، نشان می‌دهد که سرعت انتقال بیماری بسیار افزایش یافته و امکان فرار از سیستم ایمنی و بهتر چسبیدن به دیواره سلولی توسط این ویروس مهیا است.

ناجی گفت: برای داشتن شواهد علمی بالینی این گونه از ویروس کرونا باید علائم و مشخصات بالینی با اطلاعات ژنتیکی ویروس مقایسه کنیم که این کار تاکنون به طور دقیق و کامل انجام نگرفته و باید صبر کنیم تا این موضوع محقق شود.

وی با طرح این سوال که آیا موارد بیشتر ابتلا به بیماری کرونا و مرگ و میر ناشی از آن فقط به دلیل موتاسیون جدید در ویروس کرونا است، گفت: هرچند موتاسیون جدید نقش مهمی در این کار دارد، اما در کنار آن رفتار مردم هم بسیار مهم است؛ به عبارتی موتاسیون جدید و رفتار نامناسب مردم سبب شده تا هندی‌ها دچار این بلای بزرگ شوند.
 
منبع:ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->