به گزارش شهرآرانیوز، دکتر قضاوی در خصوص نقش و جایگاه سالمندان در جامعه با اشاره به اینکه عالیترین منشور حقوق سالمندان در قرآن کریم است، بیان کرد: سوره اسراء آیه ۲۳ نحوه برخورد با پدر ومادر را به بهترین شکل بیان کرده و فرزند را از اینکه حتی کلمهای در بی احترامی به والدین بگوید منع کرده است.
وی با بیان اینکه از منظر رسول مکرم اسلام نیز وجود سالمندان در جامعه عامل برکت است، گفت: سالمندی در جامعه نشان دهنده موفقیتهای زیرساختی ادارات مختلف در سطح جامعه است که باعث میشود امید به زندگی افزایش یابد.
دکتر قضاوی با اشاره به اینکه از نظر سازمان جهانی بهداشت، سالمندان باید زندگی پویایی داشته باشند، عنوان کرد: نقش اجتماعی سالمند تغییر میکند از محیطهای اداری به سازمانهای مردم نهاد رجوع میکند، اما همین که در سطح جامعه ایفای نقش کند و از زندگی لذت ببرد مورد تاکید سازمان جهانی بهداشت است.
وی با بیان اینکه ۴۶۱ هزار سالمند نیازمند مراقبتهای ویژه در حوزه سلامت و بهداشت هستند، ادامه داد: در معاونت بهداشتی برای مراقبتهای سلامتی سالمندان، خانههای بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت آماده خدمت رسانی به سالمندان هستند تا با مراقبتهای لازم از کیفیت زندگی بهتری برخوردار باشند.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بررسی اختلال فشار خون، تغذیه، چربی، قندخون، افسرگی و غربالگری سرطان سینه و روده بزرگ و بیماریهای قلبی وعروقی از جمله موضوعاتی است که در خانههای بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت برای بیماران انجام میشود.
دکتر قضاوی با اشاره به اینکه در مراکز بهداشت مکملهای غذایی از جمله ویتامین d و e به صورت رایگان در اختیار سالمندان قرار میگیرد، عنوان کرد: آموزشهای خود مراقبتی نیز برای افراد ۶۰ تا ۷۰ سال در مراکز خدمات جامع سلامت ارائه میشودهمچنین سلامت استخوان و روان توسط مراقبین سلامت و سفیران سلامت بررسی میشود.
وی گفت: سالمندان عامل برکت جامعه هستند بنابراین باید از خدمات خوبی در دوره سالمندی استفاده کنند تا این دوره را با نشاط بیشتری سپری کنند.