احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری چه زمانی صادر می‌شود؟ به طور میانگین، روزی ۱۴۵ نفر به علت نزاع به پزشکی قانونی خراسان رضوی مراجعه می‌کنند | رتبه دوم در دعوا ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در تهران طی هفته گذشته (۳ آذر ۱۴۰۳) نحوه محاسبه و فرمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سایر سطوح سازمان تأمین اجتماعی + جدول پشه‌ها، ابزار جدید واکسیناسیون برای انسان دستگیری پسر ۲۸ ساله در مشهد که با صدای زنانه اخاذی می‌کرد مه‌گرفتگی در برخی جاده‌های خراسان رضوی (۳ آذر ۱۴۰۳) بیمه تکمیلی بازنشستگان با سرانه جدید، امروز (۳ آذر ۱۴۰۳) تعیین تکلیف می‌شود آخرین وضعیت سلامت آب روستا‌ها و شهر‌های کشور اعلام شد (۳ آذر ۱۴۰۳) راهکارهایی برای درمان خارش ناشی از بیماری‌های کبدی توصیه‌هایی برای مادران شیرده از عوارض مصرف الکل، کمبود ویتامین B است برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور
سرخط خبرها

پاسخ به ۸ سوال مهم درباره واکسن کرونا

  • کد خبر: ۶۶۰۹۶
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۶
پاسخ به ۸ سوال مهم درباره واکسن کرونا
افراد واکسینه شده کامل می‌توانند در داخل خانه با افراد غیر واکسینه شده بدون استفاده از ماسک و یا رعایت فاصله اجتماعی دور هم جمع شوند.
به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه واشنگتن پست، گزارشی از مرکز پیشگیری و کنترل از بیماری آمریکا منتشر کرد که در آن به سوال‌های رایج درخصوص واکسن کرونا پاسخ داده شده است.  

براساس این گزارش مرکز پیشگیری و کنترل از بیماری آمریکا به افراد واکسینه شده کامل توصیه کرد که‌ می‌توانند بدون استفاده از ماسک یا رعایت فاصله اجتماعی در خانه با سایر افراد واکسینه شده دور هم جمع شوند.

این سازمان همچنین اعلام کرد که افراد واکسینه شده کامل می‌توانند در داخل خانه با افراد غیر واکسینه شده بدون استفاده از ماسک و یا رعایت فاصله اجتماعی دور هم جمع شوند -، اما تنها در صورتی که افراد واکسینه نشده سالم و در معرض خطر کم ابتلا به بیماری شدید کووید- ۱۹ باشند.

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا همچنین رفتن به مسافرت‌هایی که مسافت طولانی دارند را برای افرادی که کاملا واکسینه شده اند کم خطر می‌داند و اعلام کرد: این افراد نیازی به قرنطینه شدن یا آزمایش کرونا پس از سفر ندارند. با این وجود مقامات بهداشتی هنوز انجام این کار را توصیه نمی‌کنند.

این مرکز تصریح کرد که در دیدار با افراد واکسینه نشده که در معرض خطر بالای ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارند مانند افراد مسن یا افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند هنوز باید در فضای باز یا در فضایی با تهویه مناسب و ماسک انجام شود.

طبق اعلام این مرکز، افرادی که واکسینه کامل شده اند درصورتی که در معرض ویروس کرونا قرار گیرند، مادامی که هیچ علایمی نداشته باشند، نیازی به قرنطینه شدن یا دادن آزمایش کرونا ندارند.

همچنین کارمندان فروشگاه‌هایی که مراجعه کننده‌های زیادی دارند مانند سوپرمارکت‌ها درصورتی که واکسیناسیون کامل شده باشند، نیازی نیست که پس از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا درصورتی که علایمی نداشته باشند، قرنطینه شوند، اما انجام آزمایش کرونا برای این افراد توصیه می‌شود.  

کارشناسان بهداشت عمومی می‌گویند در کوتاه مدت، زندگی پس از واکسیناسیون تقریباً یکسان خواهد بود، تا زمانی که درصد بیشتری از مردم واکسینه شوند و بیماری همه گیر مهار شود.

در بیشتر موارد، آن‌ها توصیه می‌کنند که افراد هنوز ماسک بزنند و فاصله خود را در نزدیکی بیشتر افراد حفظ کنند.

واکسن کرونا تا چه مدت موثر خواهد بود؟

اطلاعات روشن و واضحی در مورد تاثیر این واکسن و مدت زمان آن وجود ندارد. نتایج آزمایشات بالینی واکسن‌های «مدرنا» و «فایزر» که هر دو در اواخر ماه ژوئیه آغاز شد،  نشان دهند که این واکسن‌ها اثرات محافظتی طولانی مدت دارند.  اما مدت زمان واقعی آن‌ها هنوز مشخص نیست.

واکسن تا چه اندازه در جمعیت عمومی موثر خواهد بود؟

پس از دریافت واکسن کرونا، محافظت شدیدی در برابر کووید-۱۹ ایجاد می‌شود. اما با این وجود احتمال ابتلا فرد به ویروس کرونا پس از واکسیناسیون همچنان وجود دارد. هیچ واکسنی اثر محافظتی۱۰۰ درصدی و کامل ندارد. واکسن برای محافظت به زمان نیاز دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که واکسن فایزر  تا ۹۵ درصد موثر است و اثر بخشی واکسن مدرنا بیش از ۹۴ درصد اعلام شده است.

اما حتی پس از دریافت این واکسن ها، ممکن است چند هفته طول بکشد تا بدن پس از واکسیناسیون، مصونیت ایجاد کند. یعنی افراد  ممکن است دقیقاً قبل یا حتی پس از واکسیناسیون به ویروس کرونا آلوده شوند.

آیا افراد باردار باید واکسینه شوند؟

آزمایش واکسن کووید-۱۹ افراد باردار را شامل نمی‌شود. از طرفی هم سازندگان دارو و واکسن تمایل ندارند از ترس تهدید به بارداری، افراد باردار را در آزمایشات بالینی اولیه قرار دهند.

البته کارشناسان معتقدند که هیچ دلیلی برای نگرانی تزریق واکسن کرونا در زنان باردار وجود ندارد. آن‌ها می‌گویند ما زنان باردار را تشویق می‌کنیم که در صورت داشتن هرگونه سوال یا نگرانی با متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنند. آن‌ها باید عوارض ناشی از عدم دریافت واکسن را بررسی کرده و در این مورد آگاهانه تصمیم بگیرند.

بسیاری از کارشناسان هشدار می‌دهند که ابتلا به کووید-۱۹ در دوران بارداری نسبت به عوارض واکسن mRNA، ممکن است شرایط بدتری داشته باشد.

در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در مورد ایمنی واکسن کرونا در زنان باردار در دسترس نیست؛ اما زنان باردار باید بدانند که واکسن mRNA یک واکسن زنده نیست و با یک روند طبیعی سلولی به سرعت تخریب می‌شود. در نتیجه، وارد هسته سلول نمی‌شود و DNA را تغییر نمی‌دهد.

زنانی که قصد باردار شدن دارند، آیا باید منتظر واکسن کرونا باشند؟

بسیاری از داده‌های جمع آوری شده هنوز جدید است.  شرکت‌های دارویی افرادی را که قصد باردار شدن داشتند به طور خاص در آزمایشات بالینی خود مورد بررسی قرار نداده اند. بنابراین، هیچ اطلاعات انسانی برای ایمنی واکسن در افرادی که قصد باردار شدن دارند،  ثبت نشده است. در نتیجه، در آمریکا هیچ توصیه رسمی برای خانواده‌هایی که به دنبال باردار شدن هستند وجود ندارد. با این حال، چون ویروس واکسن کرونا غیرفعال یا مرده است، بنابراین باردار شدن شش تا هشت هفته پس از واکسیناسیون باید ایمن باشد.

آیا افرادی که نسبت به غذا یا دارو آلرژی دارند باید واکسن کرونا بزنند؟

افرادی که مستعد آلرژی غذایی، آلرژی به دارو (به غیر از مولفه‌های واکسن) و بیماری‌های آلرژیک متداول مانند آسم، رینیت آلرژیک و درماتیت آلرژیک هستند می‌توانند واکسن کرونا بزنند، اما قبل از ثبت نام باید با پزشک خود مشورت کنند.

آیا افرادی که به کرونا مبتلا شده اند باید واکسن بزنند؟

کارشناسان توصیه می‌کند افرادی که قبلاً به کووید-۱۹ مبتلا شده اند نیز باید واکسن کرونا بزنند. اگر چه عفونت طبیعی با این ویروس تا حدی مبتلایان به این بیماری را مصون نگه می‌دارد، اما از افراد به طور کامل محافظت نمی‌کند.

همچنین مواردی گزارش شده است که افراد برای دومین بار به کووید-۱۹ مبتلا شده اند. پس احتمال ابتلا مجدد به بیماری کرونا وجود دارد، اما تزریق واکسن در این افراد می‌تواند خطر عفونت مکرر کرونا را کاهش دهد.  

آیا افراد دارای نقص ایمنی می‌توانند واکسن کرونا بزنند؟

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا اعلام کرده است:  افرادی که دارای نقص ایمنی هستند، اگر مشکل دیگری برای تزریق واکسن نداشته باشند می‌توانند واکسن کرونا را دریافت کنند.

با این حال، از آنجا که محققان هنوز نمی‌دانند که واکسن کرونا در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف چقدر تاثیر دارد، آن‌ها باید اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر ویروس کرونا انجام دهند.

آیا کودکان باید واکسن کرونا بزنند؟

کودکان در اوایل واکسیناسیون اولویتی برای واکسن نخواهند بود، اما با بهبود در دسترس بودن واکسن، واجد شرایط خواهند بود. در حال حاضر آزمایش‌های بالینی عمده واکسن کرونا بر روی ثبت نام بزرگسالان متمرکز است و با گسترش آنها، گنجاندن کودکان در آزمایش‌های بالینی واکسن، داده‌هایی را در مورد ایمنی و کارآیی واکسن تولید می‌کند که می‌تواند در مورد کودکان اعمال شود.
 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->