کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور| تعرفه پرستاری باعث تبعیض شد تصادف دلخراش جاده زابل با ۱۳ کشته و مصدوم| سه کودک بین جان باختگان نجات ۷ شهروند از حادثه آتش سوزی در صادقیه مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

دارو‌های اوتیسم هم نایاب شد

  • کد خبر: ۶۶۲۶۰
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴
دارو‌های اوتیسم هم نایاب شد
خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم از نبود داروهای ریسپریدون، ریتالین و شربت انسفابول در مشهد انتقاد دارند، اما دانشگاه علوم‌پزشکی می‌گوید مشکل حادی نیست!
لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ داستان ادامه دار کمبود برخی دارو‌ها در بازار مشهد، این بار به دارو‌های اوتیسم رسیده و آن طور که خانواده‌های بیماران مبتلا به اوتیسم خبر می‌دهند حالا ریسپریدون، ریتالین و شربت انسفابول که برای مبتلایان اوتیسم تجویز می‌شود، در بازار یافت نمی‌شود و برخی خانواده‌ها مجبور شده اند این دارو‌ها را با دشواری، از خارج کشور تهیه کنند.
 

ریسپریدونِ اصل نیست

یکی از اعضای انجمن اوتیسم مشهد که خودش فرزند طیف اوتیسم دارد، با تأیید این موضوع به خبرنگار شهرآرا می‌گوید: دارو‌های خارجی که پیش ‎تر برای بچه‌های اوتیسم وارد می‌شد و عوارض کمتری داشت، اکنون دیگر وارد نمی‌شود. به عنوان مثال داروی ریسپریدون اصلی که پیش‌تر برای پسرم تهیه می‌کردم، الان اصلا پیدا نمی‌شود.

احسان نژاد با بیان اینکه پزشک پسرم داروی مشابه ایرانی را برای او تجویز کرده است، می‌افزاید:، اما این داروی مشابه بر روی پسرم اثربخشی ندارد.

او البته از افراد خوش شانسی است که توانسته است با دشواری بخشی از دارو‌های فرزندش را از خارج کشور تأمین کند: «۴ ماه به دنبال پیدا کردن راه حلی برای تهیه دارو‌های مورد نیاز فرزندم بودم. در نهایت از طریق فضای مجازی فردی را در کشور آلمان پیدا کردم که او با مبلغ ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان توانست شربت انسفابول و ۳ ورق قرص ریسپریدون را برایمان تهیه و ارسال کند.»

نجفیان شهروند دیگری است که فرزند مبتلا به اوتیسم دارد. او که از هزینه‌های بالای کاردرمانی کودکان اوتیسم و حمایت نکردن دولت و بیمه‌ها از خانواده‌ها برای تأمین این هزینه‌ها گله دارد، می‌گوید: دارو‌های حساس و خارجی اوتیسم اصلا پیدا نمی‌شود.

نجفیان اقداماتی را که برای تأمین داروی فرزندش انجام داده است، این طور روایت می‌کند: «در مشهد دارو‌های ریسپریدون و ریتالین اصل را برای فرزندم پیدا نکردم. حتی نوع ایرانی را هم تنها در داروخانه‌های دولتی با نسخه ارائه می‌دادند، اما از طریق یکی دو واسطه از ناصر خسرو تهران دارو را پیدا کردم که البته وقتی به دستم رسید متوجه شدم تاریخ مصرف شربت گذشته است»

جواد موحدی، مدیرعامل بنیاد اوتیسم رشد مشهد، نیز مهم‌ترین مشکل خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم را تهیه دارو و هزینه بالای کاردرمانی بیان می‌کند و می‌گوید: گاهی مشابه ایرانی دارو‌های فرزندان ما یافت می‌شود، اما متأسفانه دارو‌های ایرانی تأثیر چندانی ندارد.
 

مشکل حادی وجود ندارد

خانواده‌های دارای فرزند مبتلا به اوتیسم در حالی از نبود دارو در بازار مشهد گله می‌کنند که مدیر اداره دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌گوید: «در تأمین این دارو‌ها مشکل حادی وجود ندارد و ریسپریدون و ریتالین موجود است و با نسخه به بیمار ارائه می‌شود.»

علی روحبخش در گفتگو با خبرنگار شهرآرا می‌افزاید: دارو‌های ایرانی مشابه موجود است و شهروندان در صورت پیدا نکردن دارو، می‌توانند به داروخانه‌های دولتی نظیر ۲۲ بهمن و امام رضا (ع) مراجعه کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->