۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح یه شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی
سرخط خبرها

دارو‌های اوتیسم هم نایاب شد

  • کد خبر: ۶۶۲۶۰
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴
دارو‌های اوتیسم هم نایاب شد
خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم از نبود داروهای ریسپریدون، ریتالین و شربت انسفابول در مشهد انتقاد دارند، اما دانشگاه علوم‌پزشکی می‌گوید مشکل حادی نیست!
لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ داستان ادامه دار کمبود برخی دارو‌ها در بازار مشهد، این بار به دارو‌های اوتیسم رسیده و آن طور که خانواده‌های بیماران مبتلا به اوتیسم خبر می‌دهند حالا ریسپریدون، ریتالین و شربت انسفابول که برای مبتلایان اوتیسم تجویز می‌شود، در بازار یافت نمی‌شود و برخی خانواده‌ها مجبور شده اند این دارو‌ها را با دشواری، از خارج کشور تهیه کنند.
 

ریسپریدونِ اصل نیست

یکی از اعضای انجمن اوتیسم مشهد که خودش فرزند طیف اوتیسم دارد، با تأیید این موضوع به خبرنگار شهرآرا می‌گوید: دارو‌های خارجی که پیش ‎تر برای بچه‌های اوتیسم وارد می‌شد و عوارض کمتری داشت، اکنون دیگر وارد نمی‌شود. به عنوان مثال داروی ریسپریدون اصلی که پیش‌تر برای پسرم تهیه می‌کردم، الان اصلا پیدا نمی‌شود.

احسان نژاد با بیان اینکه پزشک پسرم داروی مشابه ایرانی را برای او تجویز کرده است، می‌افزاید:، اما این داروی مشابه بر روی پسرم اثربخشی ندارد.

او البته از افراد خوش شانسی است که توانسته است با دشواری بخشی از دارو‌های فرزندش را از خارج کشور تأمین کند: «۴ ماه به دنبال پیدا کردن راه حلی برای تهیه دارو‌های مورد نیاز فرزندم بودم. در نهایت از طریق فضای مجازی فردی را در کشور آلمان پیدا کردم که او با مبلغ ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان توانست شربت انسفابول و ۳ ورق قرص ریسپریدون را برایمان تهیه و ارسال کند.»

نجفیان شهروند دیگری است که فرزند مبتلا به اوتیسم دارد. او که از هزینه‌های بالای کاردرمانی کودکان اوتیسم و حمایت نکردن دولت و بیمه‌ها از خانواده‌ها برای تأمین این هزینه‌ها گله دارد، می‌گوید: دارو‌های حساس و خارجی اوتیسم اصلا پیدا نمی‌شود.

نجفیان اقداماتی را که برای تأمین داروی فرزندش انجام داده است، این طور روایت می‌کند: «در مشهد دارو‌های ریسپریدون و ریتالین اصل را برای فرزندم پیدا نکردم. حتی نوع ایرانی را هم تنها در داروخانه‌های دولتی با نسخه ارائه می‌دادند، اما از طریق یکی دو واسطه از ناصر خسرو تهران دارو را پیدا کردم که البته وقتی به دستم رسید متوجه شدم تاریخ مصرف شربت گذشته است»

جواد موحدی، مدیرعامل بنیاد اوتیسم رشد مشهد، نیز مهم‌ترین مشکل خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم را تهیه دارو و هزینه بالای کاردرمانی بیان می‌کند و می‌گوید: گاهی مشابه ایرانی دارو‌های فرزندان ما یافت می‌شود، اما متأسفانه دارو‌های ایرانی تأثیر چندانی ندارد.
 

مشکل حادی وجود ندارد

خانواده‌های دارای فرزند مبتلا به اوتیسم در حالی از نبود دارو در بازار مشهد گله می‌کنند که مدیر اداره دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌گوید: «در تأمین این دارو‌ها مشکل حادی وجود ندارد و ریسپریدون و ریتالین موجود است و با نسخه به بیمار ارائه می‌شود.»

علی روحبخش در گفتگو با خبرنگار شهرآرا می‌افزاید: دارو‌های ایرانی مشابه موجود است و شهروندان در صورت پیدا نکردن دارو، می‌توانند به داروخانه‌های دولتی نظیر ۲۲ بهمن و امام رضا (ع) مراجعه کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->