واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تبعیض یا ضعف اطلاع‌رسانی؟

  • کد خبر: ۶۶۸۹۷
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۵
تبعیض یا ضعف اطلاع‌رسانی؟
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

چند روز پیش خبری منتشر شد که به پاکبان‌های افغانستانی واکسن نمی‌زنند. این خبر دست‌کم در توییتر بازتاب بدی داشت. البته اصل خبر دقیق نبود، اما همچون همه خبر‌های دیگری که بار منفی دارد، با استقبال روبه‌رو شد. بنده سعی کردم که واقعیت ماجرا و سیاست وزارت بهداشت دراین‌باره را پیگیری کنم. ازاین‌رو، تماس گرفتم و یکی از مدیران آنجا نیز پیگیری کرد و توضیحاتی ارائه داد که خلاصه آن را در اینجا تقدیم می‌کنم.
در سیاست‌گذاری بهداشت و درمان برای اتباع خارجی تفاوت وجود دارد. درباره بهداشت، همان‌گونه‌ای با افغانستانی‌ها یا دیگر اتباع خارجی عمل می‌شود که با ایرانیان رفتار می‌شود. برای نمونه آنان از همان امکانات و خدمات عمومی مثل واکسیناسیون اطفال و دیگر خدمات بهداشتی بهره‌مند می‌شوند. در این راه تفاوتی میان مهاجران دارای مجوز یا بدون مجوز وجود ندارد.


درباره درمان قضیه متفاوت است. بیشتر ایرانیان به‌طور معمول بیمه‌اند و ساکنان شهر‌ها ۱۰ درصد و روستاییان ۵ درصد هزینه درمان را در بیمارستان‌های دولتی پرداخت می‌کنند. در مراکز خصوصی فرقی میان آن‌ها وجود ندارد؛ هر ۲ گروه هزینه یکسانی را نقدی می‌پردازند. اما در مراکز دولتی براساس مقررات بیمه با بیمار برخورد می‌شود. بیمارستان‌ها نمی‌توانند این را نادیده بگیرند، چون ممکن است به حضور گردشگر خارجی با هدف استفاده از درمان مجانی منجر شود. برای نمونه، یک عمل سرطان دست‌کم ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد، اما یک ایرانی شهرنشین، فقط یک‌میلیون و یک روستایی ۵۰۰ هزار تومان می‌پردازد. پس اگر اتباع خارجی بیمه هستند یا کارت کمیساریای پناهندگان را دارند، می‌توانند از خدمات درمانی متناسب تعرفه‌های بیمه‌ای خود استفاده کنند، در غیر این صورت باید هزینه درمان را بدهند.


دراین‌زمینه هم استثنا‌هایی قائل می‌شوند. برای مثال به نوزادان افغانستانی که گاهی نارس به دنیا می‌آیند و مدت زیادی در بخش ویژه نگهداری می‌شوند و خانواده‌ها باید هزینه زیادی را بپردازند، با تخفیف‌های چشم‌گیری کمک می‌کنند، یا مهاجران غیرقانونی که در تعداد زیاد در خودرو‌های معروف به «شوتی» هستند و تصادف می‌کنند، گاهی تا مدت‌ها در آی‌سی‌یو هستند، اما بیشترشان مجانی درمان می‌شوند.


درباره واکسن کرونا نیز فقط پاکبان‌هایی که درگیر جمع‌آوری پسماند‌های عفونی بیمارستانی‌اند، مشمول اولویت دریافت واکسن هستند که این‌ها بخش کم‌تعدادی از پاکبانان هستند و تشکیلات خاص خود را دارند و به همه آنان جدا از ملیتشان واکسن زده شده است. البته در برخی موارد، چون باید کدملی ثبت شود و این کار برای جلوگیری از تخلف ضروری است، مشکلاتی پیش آمده است، اما این به وجود تبعیض ربطی ندارد، بلکه اشکالات اجرایی است که در روز‌های گذشته برخی شهرداری‌ها آن را حل کرده‌اند. اتفاقا بی‌توجهی به همین مقررات نیز منشأ برخی سوءاستفاده‌ها شده که اخبار آن‌ها منتشر شده است.


فراموش نکنیم پس از آنکه وارد مرحله چهارم و عمومی واکسن کرونا شویم، در آن مرحله همه افراد حاضر در کشور جدا از ملیتشان واکسن دریافت می‌کنند؛ همچنان‌که واکسن‌های دیگر نیز به همه زده می‌شود. این مجموع و خلاصه توضیحاتی بود که به‌دست آوردم و به‌نظرم قانع‌کننده می‌آمد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->