لیست جدید محصولات شوینده و بهداشتی غیرمجاز برخی جاده‌های خراسان رضوی لغزنده و مه‌آلود است (۹ آبان ۱۴۰۴) هشدار کارگروه مدیریت شرایط اضطرار گردوغبار برای شهروندان مشهدی در روز شنبه (۱۰ آبان ۱۴۰۴) یک قلاده خرس در شهرستان نور مازندران با گلوله تلف شد (۹ آبان ۱۴۰۴) خالی ماندن نیمی از پست‌ها در محیط زیست پلمب یک تالار پذیرایی به دلیل مسمومیت ۷۰ نفر در شادگان خوزستان (۹ آبان ۱۴۰۴) هشدار سازمان بازرسی به وزارت جهاد کشاورزی درباره تامین نهاده‌های دامی اولین برف پاییزی در راه خراسان رضوی | پیش‌بینی کاهش محسوس دمای هوا (۹ آبان ۱۴۰۴) حریق در بلوار مدرس مشهد مهار شد + عکس و فیلم (۹ آبان ۱۴۰۴) صندلی مدیریت بحران، روی گسل کاش ویروس‌ها، راه خانه‌مان را گم کرده بودند تصادف زنجیره‌ای با ۲۰ مصدوم در پارک ملی گلستان + فیلم و عکس (۸ آبان ۱۴۰۴) اختصاص ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه تجهیز مدارس عشایری در سال جدید | فعالیت ۲۰۰ مدرسه تک‌دانش‌آموز در کشور  دانش‌آموزان عشایر اولویت آموزش و پرورش در کشور هستند رویدادی رنگارنگ با دختران | برگزاری اختتامیه اردوی عشایری دانش‌آموزان دختر ایران در مشهد + فیلم افزایش نیروی انسانی، اصلاح قانون حمل سلاح و افزایش تجهیزات و امکانات محیط‌بانان، در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست مستندمسابقه تلویزیونی، شکل جدید آموزش درس آمادگی دفاعی | عضویت ۳۷۰ هزار نفر در بسیج دانش‌آموزی خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی: خدمات درمانی به بیماران غیربومی در مشهد بدون بودجه‌ مشخص انجام می‌شود تجلیل از محیط‌بانان کشور در مشهد | تأکید بر لزوم حمایت و تجهیز نیرو‌های حفاظتی ۱۲۰ هزار تبعه خارجی تحت پوشش بیمه سلامت هستند | الزام پرداخت حق بیمه برای تمدید اقامت اتباع خارجی هشدار عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره رانت و فساد در زنجیره دارو و تجهیزات پزشکی از ۵۵۰۰ تأییدیه کیفی آسانسور تا ۶۲۶۸ بازرسی از تجهیزات تفریحی در خراسان رضوی | بازرسی و کنترل کیفیت استاندارد شبانه‌روز ادامه دارد اضافه‌شدن ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس تا پایان سال ۱۴۰۴ برای زنان از ۴۰ سالگی به بعد چه ورزش‌هایی مناسب است؟ استفاده زیاد از موبایل، کودکان را در معرض ابتلا به اوتیسم قرار می‌دهد این رژیم غذایی التهاب لثه‌ها را کاهش می‌دهد و سلامت دهان را بهبود می‌بخشد ارتباط پای سرد با دیابت و تیروئید | روش‌هایی برای بهبود سردی پا‌ها پژوهش‌های جدید: مصرف لبنیات پرچرب در جوانی سلامت قلب را افزایش می‌دهد چطور تعادل بدن را در هر سنی حفظ کنیم؟
سرخط خبرها

تبعیض یا ضعف اطلاع‌رسانی؟

  • کد خبر: ۶۶۸۹۷
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۵
تبعیض یا ضعف اطلاع‌رسانی؟
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

چند روز پیش خبری منتشر شد که به پاکبان‌های افغانستانی واکسن نمی‌زنند. این خبر دست‌کم در توییتر بازتاب بدی داشت. البته اصل خبر دقیق نبود، اما همچون همه خبر‌های دیگری که بار منفی دارد، با استقبال روبه‌رو شد. بنده سعی کردم که واقعیت ماجرا و سیاست وزارت بهداشت دراین‌باره را پیگیری کنم. ازاین‌رو، تماس گرفتم و یکی از مدیران آنجا نیز پیگیری کرد و توضیحاتی ارائه داد که خلاصه آن را در اینجا تقدیم می‌کنم.
در سیاست‌گذاری بهداشت و درمان برای اتباع خارجی تفاوت وجود دارد. درباره بهداشت، همان‌گونه‌ای با افغانستانی‌ها یا دیگر اتباع خارجی عمل می‌شود که با ایرانیان رفتار می‌شود. برای نمونه آنان از همان امکانات و خدمات عمومی مثل واکسیناسیون اطفال و دیگر خدمات بهداشتی بهره‌مند می‌شوند. در این راه تفاوتی میان مهاجران دارای مجوز یا بدون مجوز وجود ندارد.


درباره درمان قضیه متفاوت است. بیشتر ایرانیان به‌طور معمول بیمه‌اند و ساکنان شهر‌ها ۱۰ درصد و روستاییان ۵ درصد هزینه درمان را در بیمارستان‌های دولتی پرداخت می‌کنند. در مراکز خصوصی فرقی میان آن‌ها وجود ندارد؛ هر ۲ گروه هزینه یکسانی را نقدی می‌پردازند. اما در مراکز دولتی براساس مقررات بیمه با بیمار برخورد می‌شود. بیمارستان‌ها نمی‌توانند این را نادیده بگیرند، چون ممکن است به حضور گردشگر خارجی با هدف استفاده از درمان مجانی منجر شود. برای نمونه، یک عمل سرطان دست‌کم ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد، اما یک ایرانی شهرنشین، فقط یک‌میلیون و یک روستایی ۵۰۰ هزار تومان می‌پردازد. پس اگر اتباع خارجی بیمه هستند یا کارت کمیساریای پناهندگان را دارند، می‌توانند از خدمات درمانی متناسب تعرفه‌های بیمه‌ای خود استفاده کنند، در غیر این صورت باید هزینه درمان را بدهند.


دراین‌زمینه هم استثنا‌هایی قائل می‌شوند. برای مثال به نوزادان افغانستانی که گاهی نارس به دنیا می‌آیند و مدت زیادی در بخش ویژه نگهداری می‌شوند و خانواده‌ها باید هزینه زیادی را بپردازند، با تخفیف‌های چشم‌گیری کمک می‌کنند، یا مهاجران غیرقانونی که در تعداد زیاد در خودرو‌های معروف به «شوتی» هستند و تصادف می‌کنند، گاهی تا مدت‌ها در آی‌سی‌یو هستند، اما بیشترشان مجانی درمان می‌شوند.


درباره واکسن کرونا نیز فقط پاکبان‌هایی که درگیر جمع‌آوری پسماند‌های عفونی بیمارستانی‌اند، مشمول اولویت دریافت واکسن هستند که این‌ها بخش کم‌تعدادی از پاکبانان هستند و تشکیلات خاص خود را دارند و به همه آنان جدا از ملیتشان واکسن زده شده است. البته در برخی موارد، چون باید کدملی ثبت شود و این کار برای جلوگیری از تخلف ضروری است، مشکلاتی پیش آمده است، اما این به وجود تبعیض ربطی ندارد، بلکه اشکالات اجرایی است که در روز‌های گذشته برخی شهرداری‌ها آن را حل کرده‌اند. اتفاقا بی‌توجهی به همین مقررات نیز منشأ برخی سوءاستفاده‌ها شده که اخبار آن‌ها منتشر شده است.


فراموش نکنیم پس از آنکه وارد مرحله چهارم و عمومی واکسن کرونا شویم، در آن مرحله همه افراد حاضر در کشور جدا از ملیتشان واکسن دریافت می‌کنند؛ همچنان‌که واکسن‌های دیگر نیز به همه زده می‌شود. این مجموع و خلاصه توضیحاتی بود که به‌دست آوردم و به‌نظرم قانع‌کننده می‌آمد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->