علی منتظری رئیس جهاد دانشگاهی شد پرتقاضاترین مقاصد سفرهای نوروزی در ایران اعلام شد | خراسان رضوی و مشهد در صدر تقاضا برای سفر قرار گرفتند تبلیغات فروش باتری ارزان، شگرد یک مال‌خر بازشدن یک پرونده جنایی در پزشکی قانونی | مرگ صبحگاهی در خانه دیگری مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی: سالانه ۴.۵ میلیارد دلار ارز از طریق ورود گردشگر خارجی نصیب استان می‌شود دستاورد جدید ایران در حوزه طب سنتی و تقویت اقتصاد سلامت نظام پزشکی و قوه‌قضائیه درپی حل چالش‌های جامعه پزشکی زلزلۀ نسبتا شدید کازرون استان فارس را لرزاند + جزئیات (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) چهارشنبه‌سوری نیامده، ۳ قربانی گرفت | بیشترین حوادث در آذربایجان شرقی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) کمبود ذخایر خونی در خراسان رضوی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات تغییر قیمت شیرخشک نوزادان بدون افزایش یارانه ارزی معرفی یک سم گیاهی فاقد مجوز تعطیلی ۳ جایگاه سی‌ان‌جی پرخطر در خراسان رضوی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) آغاز ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + هزینه و نحوه ثبت‌نام معاون استاندار خراسان رضوی: ۷۰ درصد از معلمان مردود در گزینش‌ها به کار بازگشتند | دیده‌شدن النگو، دلیل مردودشدن یک داوطلب استخدام معلمی! تشکیل ۴۱۹ پرونده تخلف صنفی در طرح نظارت رمضان و نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده راهور فراجا: تلفات حوادث رانندگی کاهش ۴.۵ درصدی پیدا کرد دولت از شیوه‌های نوین آزمون استخدامی ۱۴۰۴ برای جذب معلمان رونمایی کرد تمدید فرصت ثبت نام در دوره آزمون دستیاری پزشکی تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ معاون وزیر آموزش و پرورش: اعتمادآفرینی، راهبرد مدیرکل جدید آموزش و پرورش استان باشد | پنج بحران خطرساز برای نظام تعلیم و تربیت کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۰ اسفند ۱۴۰۳) | رگبار باران در برخی نقاط استان بارش قابل توجه باران تا پایان هفته جاری تشدید مقابله با فروش دارو‌های غیرمجاز در فضای مجازی اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) آیین تکریم و معارفه مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی برگزار شد | عدالت آموزشی، شرط تحقق وفاق ملی سفر‌های طبیعت‌گردی به حیات‌وحش و گونه‌های جانوری آسیب می‌رساند جزئیات هولناک از جرائم سیاه باند گروگان‌گیری | از اخاذی تا جنایت بارش برف و باران در ۲۳ استان کشور طی امروز و فردا (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) روزه‌داری به بهبود سلامت قلب کمک می‌کند افزایش ۲برابری گشت‌های نظارتی در حوزه فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی در ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴
سرخط خبرها

تبعیض یا ضعف اطلاع‌رسانی؟

  • کد خبر: ۶۶۸۹۷
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۵
تبعیض یا ضعف اطلاع‌رسانی؟
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

چند روز پیش خبری منتشر شد که به پاکبان‌های افغانستانی واکسن نمی‌زنند. این خبر دست‌کم در توییتر بازتاب بدی داشت. البته اصل خبر دقیق نبود، اما همچون همه خبر‌های دیگری که بار منفی دارد، با استقبال روبه‌رو شد. بنده سعی کردم که واقعیت ماجرا و سیاست وزارت بهداشت دراین‌باره را پیگیری کنم. ازاین‌رو، تماس گرفتم و یکی از مدیران آنجا نیز پیگیری کرد و توضیحاتی ارائه داد که خلاصه آن را در اینجا تقدیم می‌کنم.
در سیاست‌گذاری بهداشت و درمان برای اتباع خارجی تفاوت وجود دارد. درباره بهداشت، همان‌گونه‌ای با افغانستانی‌ها یا دیگر اتباع خارجی عمل می‌شود که با ایرانیان رفتار می‌شود. برای نمونه آنان از همان امکانات و خدمات عمومی مثل واکسیناسیون اطفال و دیگر خدمات بهداشتی بهره‌مند می‌شوند. در این راه تفاوتی میان مهاجران دارای مجوز یا بدون مجوز وجود ندارد.


درباره درمان قضیه متفاوت است. بیشتر ایرانیان به‌طور معمول بیمه‌اند و ساکنان شهر‌ها ۱۰ درصد و روستاییان ۵ درصد هزینه درمان را در بیمارستان‌های دولتی پرداخت می‌کنند. در مراکز خصوصی فرقی میان آن‌ها وجود ندارد؛ هر ۲ گروه هزینه یکسانی را نقدی می‌پردازند. اما در مراکز دولتی براساس مقررات بیمه با بیمار برخورد می‌شود. بیمارستان‌ها نمی‌توانند این را نادیده بگیرند، چون ممکن است به حضور گردشگر خارجی با هدف استفاده از درمان مجانی منجر شود. برای نمونه، یک عمل سرطان دست‌کم ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد، اما یک ایرانی شهرنشین، فقط یک‌میلیون و یک روستایی ۵۰۰ هزار تومان می‌پردازد. پس اگر اتباع خارجی بیمه هستند یا کارت کمیساریای پناهندگان را دارند، می‌توانند از خدمات درمانی متناسب تعرفه‌های بیمه‌ای خود استفاده کنند، در غیر این صورت باید هزینه درمان را بدهند.


دراین‌زمینه هم استثنا‌هایی قائل می‌شوند. برای مثال به نوزادان افغانستانی که گاهی نارس به دنیا می‌آیند و مدت زیادی در بخش ویژه نگهداری می‌شوند و خانواده‌ها باید هزینه زیادی را بپردازند، با تخفیف‌های چشم‌گیری کمک می‌کنند، یا مهاجران غیرقانونی که در تعداد زیاد در خودرو‌های معروف به «شوتی» هستند و تصادف می‌کنند، گاهی تا مدت‌ها در آی‌سی‌یو هستند، اما بیشترشان مجانی درمان می‌شوند.


درباره واکسن کرونا نیز فقط پاکبان‌هایی که درگیر جمع‌آوری پسماند‌های عفونی بیمارستانی‌اند، مشمول اولویت دریافت واکسن هستند که این‌ها بخش کم‌تعدادی از پاکبانان هستند و تشکیلات خاص خود را دارند و به همه آنان جدا از ملیتشان واکسن زده شده است. البته در برخی موارد، چون باید کدملی ثبت شود و این کار برای جلوگیری از تخلف ضروری است، مشکلاتی پیش آمده است، اما این به وجود تبعیض ربطی ندارد، بلکه اشکالات اجرایی است که در روز‌های گذشته برخی شهرداری‌ها آن را حل کرده‌اند. اتفاقا بی‌توجهی به همین مقررات نیز منشأ برخی سوءاستفاده‌ها شده که اخبار آن‌ها منتشر شده است.


فراموش نکنیم پس از آنکه وارد مرحله چهارم و عمومی واکسن کرونا شویم، در آن مرحله همه افراد حاضر در کشور جدا از ملیتشان واکسن دریافت می‌کنند؛ همچنان‌که واکسن‌های دیگر نیز به همه زده می‌شود. این مجموع و خلاصه توضیحاتی بود که به‌دست آوردم و به‌نظرم قانع‌کننده می‌آمد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->