جزئیات اجرایی طرح ترامپ برای توقف جنگ غزه اعتراف صهیونیست‌ها به خلع سلاح نشدن حماس در غزه درگیری مرزی میان نیرو‌های مرزبانی پاکستان و افغانستان آمریکا در ایالت آیداهو برای قطر پایگاه نیروی هوایی می‌سازد پزشکان بدون مرز: هزار و ۲۰۰ کادر درمانی در جنگ غزه کشته شدند حمله تروریستی به مرکز آموزش پلیس پاکستان| ۳ مهاجم در درگیری کشته شدند زخمی شدن ده‌ها فلسطینی در کرانه باختری (۱۸ مهر ۱۴۰۴) ترامپ نشستی با رهبران جهان درباره غزه در مصر برگزار می‌کند ادعای تروئیکا: اسنپ‌بک اقدام درستی بود واکنش دختر شهید سلیمانی به آتش‌بس در غزه ۶ هزار کامیون کمک‌های بشردوستانه منتظر ورود به غزه بازداشت شبکه ترور وابسته به رژیم صهیونیستی در لبنان حکیم: عراق باید پل ارتباط و نقطه توازن در منطقه باشد تاکید کابل بر اهمیت بندر چابهار برای تجارت هند و افغانستان ۱۱ نظامی پاکستانی در تازه‌ترین حمله تروریستی کشته شدند پوتین: اعتبار جایزه صلح نوبل تا حد زیادی از بین رفته است هشدار ایران درباره پیامدهای تحرکات نظامی مداخله‌جویانه آمریکا در کارائیب واکنش کاخ سفید به ناکامی ترامپ در دستیابی به جایزه صلح نوبل نتانیاهو: اسرائیل با چالش‌های بزرگی در منطقه روبرو است ‌می‌رسد نوای «نَصرٌ مِن اللّه» از حریم رضا(ع) | راهپیمایی «بشارت نصر» در مشهد برگزار شد آیت‌الله علم‌الهدی: آسایش مردم در بهبود معیشت و نه زندگی غربی است | ضرورت برخورد جدی قوه قضائیه و مجریه با محتکران اقتصادی عضو کمیسیون امنیت ملی: بیانیه شورای همکاری خلیج فارس تاثیری بر روابط ایران و همسایگان ندارد جایزه صلح نوبل به ماریا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، رسید آیا سقف حقوق و بیمه کارگران ساختمانی اصلاح می‌شود؟ حمایت روسیه از احتمال اعطای نوبل صلح به ترامپ لاوروف: غرب ناقض واقعی برجام است، نه ایران یک نماینده مجلس: تبیین درست مکانیسم ماشه، اثرات روانی منفی آن را در کشور کاهش می‌دهد
سرخط خبرها

اشرف غنی: نیروهای دولتی آماده دفاع دائمی‌اند/ صلح افغانستان در دست پاکستان است

  • کد خبر: ۶۷۲۷۴
  • ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۸
اشرف غنی: نیروهای دولتی آماده دفاع دائمی‌اند/ صلح افغانستان در دست پاکستان است
اشرف غنی در مورد تصمیم آمریکا برای خارج ساختن نیروهایش از افغانستان گفت: آمریکا بر اساس منافع خود یک تصمیم استراتژیک گرفته است و من به آن احترام می‌گذارم چون ابراز خشم، کینه و ناامیدی در این مورد بی فایده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در یک گفتگوی تازه با نشریه آلمانی اشپیگل در مورد نگرانی‌های خود از تشدید بحران در این کشور و راه‌های جلوگیری از آن صحبت کرده است.

 

غنی گفته است: ما قبلا این سناریو را پیش بینی می‌کردیم اما در گذشته وضعیت مبهم بود. اکنون که این فصل روشن شده است، دولت افغانستان برای دفاع دائمی از خود آماده است.

 

رئیس جمهوری افغانستان در پاسخ به این سوال که آیا کشورش بعد از خروج نیروهای آمریکایی به وضع مشابه زمان خروج نیروهای شوروی سابق به جنگ‌های داخلی بر نخواهد گشت، گفته است که احتمال یک جنگ داخلی وجود دارد اما نه الزاما.

 

وی گفته است که چنین شبهات در سال ۲۰۱۴ نیز وجود داشت اما تجربه نشان داده که دولت توانایی مبارزه مستقلانه را داراست.

 

غنی گفته است: تصمیم گیری در مورد صلح منوط به اجماع منطقه‌ای است و "این مسئله قبل از هر چیز به همکاری پاکستان نیازمند است".

 

او اذعان کرده است در روند صلح افغانستان اکنون ایالات متحده فقط یک نقش جزئی دارد و مسئله صلح یا خصومت در افغانستان در دست پاکستان است.

 

وی گفته است که "پاکستان یک سیستم پشتیبانی سازمان یافته را اجرا می‌کند. طالبان از این کشور تدارکات دریافت می‌کنند، منابع مالی آنها در آنجا است، استخدام در آنجا صورت می‌گیرد، نام ارگان‌های مختلف تصمیم گیری طالبان هم مانند شورای کویته، میرامشاه و شورای پیشاور است، نام شهرهای پاکستان که طالبان در آنجاها موقعیت دارند".

 

او در مورد نقش اروپا در شرایط کنونی برای افغانستان گفت: اروپا باید پاکستان را به اتخاذ تصمیم‌های مهم وادار کند و اگر این کشور سر باز زند آن را تحریم کنند.

 

اشرف غنی در پاسخ به این پرسش که اگر طالبان قدرت را به دست بگیرند، آیا کشورهای همسایه و اروپا مجبور خواهند شد که مانند دهه ۱۹۹۰ و سال ۲۰۱۵، خود را برای موج جدیدی از پناهجویان افغان آماده کنند، گفت: "هرچه رسانه‌ها درباره این سناریوهای نابسامان و تاریک صحبت کنند، مردم را ترغیب به ترک بیشتر می‌کنند".

 

غنی در این گفتگو طالبان را گروه جنایتکار خواند و گفت آنها مردم بیگناه را می کشند همانطور که چند روز پیش در حمله به یک مدرسه/مکتب دخترانه در دشت برچی کابل ۸۵ نفر دانش آموز را کشتند.

 

وی گفت اگر گروه دیگری نیز این کار را کرده باز هم طالبان مسئول‌اند چون روابط خود را با این گروه‌ها قطع نکرده‌اند.

 

او گفت غرب نباید اعتبار این جنایتکاران را به عنوان یک دولت سایه تأیید کند.

 

رئیس جمهوری افغانستان در پاسخ به رهایی هفت هزار تن دیگر از طالبان گفت: ما باید از رهایی ۵ هزار زندانی قبلی درس گرفته باشیم ولی به رهایی هفت هزار دیگر تنها در صورتی که منجر به توافق صلح جامع شود اقدام خواهیم کرد.

 

اشرف غنی در مورد وجود فساد در دولت خود گفت: فساد در بحران عدم قطعیت به وجود می‌آید، وقتی مردم فکر می‌کنند "فردا این سیستم دیگر وجود نخواهد داشت"، اولین چیزی که به فکرشان می‌رسد این است که آنچه می‌توانند در این مدت برای خود به دست آورند.

 

غنی در همین حال در مورد جایگاه زنان افغان در یک حکومت مشارکتی با طالبان در این گفتگو صحبت کرده و گفته است که زنان دیگر از حقوق خود دست نخواهند کشید و برای نمایندگی آنها نیازی به مشاوران خارجی نخواهد بود.

 

او گفته است: در حال حاضر سی درصد دولت را زنان و ۵۸ درصد مقامات دولتی را جوانان و افراد تحصیل کرده زیر ۴۰ سال تشکیل می‌دهند و این آگاهی در جامعه برگشت ناپذیر است.

 

غنی در مورد احتمال سخت‌ترین شرایط که آیا کشور را پس از خروج آمریکایی‌ها در صورت فشار ترک خواهد کرد، گفت: من فقط یک گلوله با مرگ فاصله دارم. هیچ قدرتی در دنیا نمی‌تواند من را مجاب کند که حالا سوار هواپیما شوم و این کشور را ترک کنم.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->