رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بی انگیزگی زعفران‌کاران احتمال کاهش تولید در سال جاری را به دنبال دارد

  • کد خبر: ۶۷۲۹۳
  • ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۸
بی انگیزگی زعفران‌کاران احتمال کاهش تولید در سال جاری را به دنبال دارد
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: قیمت طلای سرخ طی حدود ۲ سال اخیر تقریباً ثابت بوده و این برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست.
به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا میری با اشاره به اینکه قیمت زعفران خیلی پایین است، گفت: قیمت طلای سرخ طی حدود ۲ سال اخیر تقریباً ثابت بوده و این برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست.

وی با اشاره به افزایش سرسام آور هزینه‌های تولید و همچنین هزینه زندگی کشاورزان، اضافه کرد: به عنوان مثال در سال ۹۷، هزینه جداسازی کلاله زعفران ۵۰۰ هزار تومان بوده، اما هم اکنون این رقم به ۴ میلیون تومان رسیده است و در سایر هزینه‌ها از جمله هزینه برداشت و… نیز با همین مساله مواجه هستیم.

نایب رئیس شورای ملی زعفران حداقل قیمت هر کیلوگرم زعفران را هم اکنون، ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و حداکثر قیمت آن را ۱۴ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: این قیمت‌هایی است که ما زعفران را براساس آن از کشاورزان خریداری می‌کنیم.

احتمال کاهش تولید زعفران وجود دارد

میری با تاکید بر لزوم حمایت از کشاورزان، گفت: اگر از کشاورزان حمایت نشود آنان دلسرد و بی انگیزه می‌شوند و اقدام به تولید نخواهند کرد ضمن اینکه امسال با خشکسالی و کم آبی در کشور مواجه هستیم و همین مساله در کنار عدم انگیزه کشاورزان برای تولید به احتمال قوی منجر به کاهش تولید می‌شود این در حالی است که هر سال معمولاً با افزایش تولید مواجه هستیم.

وی درباره دلایل عدم تغییر قیمت زعفران در دو سال گذشته افزود: با توجه به بحث پیمان سپاری ارزی، مقدار زیادی زعفران از مبادی و کانال‌های غیررسمی از کشور خارج می‌شود به عنوان مثال سال گذشته به طور رسمی بیش از ۳۳ تن زعفران به افغانستان صادر کردیم، اما بخش زیادی هم به شکل قاچاق وارد این کشور شده است و کشور‌هایی که زعفران ایران به این شکل وارد آنجا می‌شود، این محصول را با قیمت‌های ارزان‌تر در بازار‌های جهانی عرضه می‌کنند.

میری توضیح داد که کسانی که در زمینه واردات کالا‌های مختلف به کشور فعال هستند با محدودیت ارز مواجهند و به همین جهت زعفران را خریداری و در بازار‌های جهانی زیر قیمت می‌فروشند تا ارز مورد نیازشان را تأمین کنند در واقع می‌توان گفت که این واردکنندگان و صادرکنندگان غیرحرفه‌ای بازار زعفران را دچار اختلال می‌کنند و قیمت آن را در بازار‌های جهانی می‌شکنند.

وی با تاکید بر اینکه جلوی این اقدامات باید گرفته شود، گفت: اگر پیمان سپاری ارزی برداشته شود، این مشکل حل خواهد شد. اگر صادرکننده واقعی بتواند ارز حاصل از صادرات را بیاورد و به قیمت واقعی در بازار عرضه کند، این رانت برداشته می‌شود و شرایط متعادل می‌شود.

منبع:مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->