ویدئو | روایت تازه از شهید موسوی در روز‌های آغازین جنگ ۱۲ روزه عبدالرضا هلالی در میدان انقلاب به زبان چینی خواند ویدئو | نود و ششمین موج تجمعات مردمی در مشهد | ایران یعنی دیار علی(ع)، نیام شمشیر ذوالفقار علی(ع) ویدئو | حال و هوای حرم امام رضا (ع) در شام عید غدیر (۱۴ خرداد ۱۴۰۵) ویدئو | پرچم ۵۰۰ متری حزب‌الله در مهمونی کیلومتری غدیر بالا رفت ویدئو| رژه موتوری «جان‌فدا» در بلوار وکیل آباد مشهد برگزار شد ویدئو | پذیرایی خادمان چایخانه حرم رضوی از زائران در شب عید غدیر ویدئو | نبض غدیر در حرم مطهر رضوی | مردم از مولای متقیان می‌گویند (چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۵) ویدئو | نود و پنجمین موج تجمعات مردمی در مشهد | ایران، ذوالفقار علی (ع) (۱۳ خرداد ۱۴۰۵) ویدئو | آب زاینده‌رود به اصفهان رسید ویدئو | هشدار قاطع نیروی دریایی سپاه: فقط مسیر تعیین‌شده ایران برای تردد در خلیج فارس، امن است ویدئو| تذکر رهبر شهید به سید جواد هاشمی ویدئو | تشرف جمعی از اعضای پروژه‌های مترو مشهد به حرم امام رضا(ع) ویدئو| گل‌آرایی حرم امیرالمؤمنین(ع) در عید غدیرخم ویدئو | مشهد در پناه نور غدیر؛ یادمان «غدیر» در مشهد رونمایی خواهد شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۵) ویدئو | گل‌آرایی زیبای حرم امام رضا (ع) در آستانه عید غدیر خم ویدئو | نصب کتیبه عید سعید غدیر در حرم مطهر امام رضا (ع) ویدئو | نودوچهارمین شب حضور مردم مشهد در خیابان | سه رنگِ سرفرازِ تا اَبد در اِهتزازِ من (۱۲ خرداد ۱۴۰۵)
سرخط خبرها

رازهای مزار خیّام، شاعری که سه بار دفن شد

سرنوشت چنین رقم خورد که حکیم عمر خیام نیشابوری، شاعری که هزار سال پیش از ما می‌زیست و در شعرهایش زندگی را می‌ستود، پس از مرگ دو بار از قبر بیرون آورده شود و البته سه بار هم به خاک سپرده شود.
  • کد خبر: ۶۷۵۴۵
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۶
مجید خاکپور | شهرآرانیوز؛ سرنوشت چنین رقم خورد که شاعری که هزار سال پیش از ما می‌زیست و زیستن را دوست می‌داشت و در شعرهایش زندگی را می‌ستود، پس از مرگ دو بار از قبر بیرون آورده شود و دست کم به صورت استعاری و نمادین ساعاتی را در جهان زندگان سر کند؛ و البته سه بار هم به خاک سپرده شود.

حکیم عمر خیام نیشابوری، شاعر، فیلسوف، ریاضیدان و منجمی که یافته‌هایش در نجوم و ریاضی و همچنین فلسفه‌ای که در شعرهایش داشت، سبب شد تا نامش عالم‌گیر و ماندگار شود، یک سیارک و یک حفره در ماه را به نامش کنند و مجسمه‌اش را در محوطه دفتر سازمان ملل در وین بگذارند، سه بار دفن شد. بار سوم در سال ۱۳۴۱ و پس از اتمام بنای آرامگاه او بود.

بنایی که با معماری و طرح پدر معماری نوین ایران، زنده یاد هوشنگ سیحون به انجام رسید و ساخت آن حدود چهار سال به طول انجامید، از زیباترین بنا‌هایی است که برای مشاهیر ایران ساخته شده است.
بنای سابق خیام چسبیده به دیوار امامزاده محروق بود و هوشنگ سیحون برای ساخت بنای و جلوگیری از تداخل آن با بنای آرامگاه امامزاده محروق، ناگزیر شد خیام را گور به گور کند.

در مستندی کوتاه که به بهانه سالروز تولد و همچنین روز بزرگداشت او ساخته‌ایم، روایت سه تن از کسانی را می‌بینیم و می‌شنویم که شاهد بیرون آوردن بقایای خیام از مزارش و چگونگی ساخت آرامگاه او بودند. 
همچنین در این مستند چند عکس از مراحل ساخت آرامگاه و بقایای پیکر خیام برای نخستین بار منتشر می‌شود.
 
تعداد بازدید : 236
 
رازهای مزار خیّام، شاعری که سه بار دفن شد
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
Start Google Analytics Code <-- End Google Analytics Code -->