پنجاه‌ودومین شب حضور مردم در خیابان‌ها | مردم علاج در وطن است (۱ اردیبهشت ۱۴۰۵) ویدئو | تو رستم تهمتنی، بزن که خوب میزنی ویدئو | مردم مشهد در تجمعات شبانه، باغیرت ترین فردی که می‌شناسند را معرفی کردند موشن گرافی | یکم اردیبهشت ماه، سالروز بزرگداشت شهدای ورزشکار گرامی باد ویدئو | اقدام خاص یکی از عشایر خوزستان در گرامیداشت شهدای میناب؛ وقتی داغ مشترک می‌شود پیش بینی ده سال پیش رهبر شهید در مورد بحران انرژی آمریکا + فیلم رویترز: اعتراض سربازان و خانواده سربازان به جنگ علیه ایران در ساختمان کنگره + فیلم ویدئو | مانور حیرت‌انگیز پهپاد حزب‌الله و هنر شکار مرکاوای اسرائیلی شب پنجاه‌ویکم | پرچم های ایران عزیز در خیابان های مشهد بازهم برافراشته شد (۳۱ فروردین ۱۴۰۵) ویدئو | رونمایی از نسخه‌ نفیس قرآن کریم، اهدایی رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر امام رضا(ع) اینفوگرافی | حداقل حقوق کارگران در ۱۰ سال اخیر برابر با چند گرم طلا و چند دلار بوده است؟ ویدئو | سوال پدر یکی از شهدای مدرسه میناب از مردم کل جهان ویدئو | پرداخت عوارض ۲ میلیون دلاری در تنگهٔ هرمز غافلگیرکننده نخواهد بود
سرخط خبرها

رازهای مزار خیّام، شاعری که سه بار دفن شد

سرنوشت چنین رقم خورد که حکیم عمر خیام نیشابوری، شاعری که هزار سال پیش از ما می‌زیست و در شعرهایش زندگی را می‌ستود، پس از مرگ دو بار از قبر بیرون آورده شود و البته سه بار هم به خاک سپرده شود.
  • کد خبر: ۶۷۵۴۵
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۶
مجید خاکپور | شهرآرانیوز؛ سرنوشت چنین رقم خورد که شاعری که هزار سال پیش از ما می‌زیست و زیستن را دوست می‌داشت و در شعرهایش زندگی را می‌ستود، پس از مرگ دو بار از قبر بیرون آورده شود و دست کم به صورت استعاری و نمادین ساعاتی را در جهان زندگان سر کند؛ و البته سه بار هم به خاک سپرده شود.

حکیم عمر خیام نیشابوری، شاعر، فیلسوف، ریاضیدان و منجمی که یافته‌هایش در نجوم و ریاضی و همچنین فلسفه‌ای که در شعرهایش داشت، سبب شد تا نامش عالم‌گیر و ماندگار شود، یک سیارک و یک حفره در ماه را به نامش کنند و مجسمه‌اش را در محوطه دفتر سازمان ملل در وین بگذارند، سه بار دفن شد. بار سوم در سال ۱۳۴۱ و پس از اتمام بنای آرامگاه او بود.

بنایی که با معماری و طرح پدر معماری نوین ایران، زنده یاد هوشنگ سیحون به انجام رسید و ساخت آن حدود چهار سال به طول انجامید، از زیباترین بنا‌هایی است که برای مشاهیر ایران ساخته شده است.
بنای سابق خیام چسبیده به دیوار امامزاده محروق بود و هوشنگ سیحون برای ساخت بنای و جلوگیری از تداخل آن با بنای آرامگاه امامزاده محروق، ناگزیر شد خیام را گور به گور کند.

در مستندی کوتاه که به بهانه سالروز تولد و همچنین روز بزرگداشت او ساخته‌ایم، روایت سه تن از کسانی را می‌بینیم و می‌شنویم که شاهد بیرون آوردن بقایای خیام از مزارش و چگونگی ساخت آرامگاه او بودند. 
همچنین در این مستند چند عکس از مراحل ساخت آرامگاه و بقایای پیکر خیام برای نخستین بار منتشر می‌شود.
 
 
رازهای مزار خیّام، شاعری که سه بار دفن شد
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
Start Google Analytics Code <-- End Google Analytics Code -->