به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حمید عمادی استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران گفت: به سالمندان توصیه میشود قبل از تزریق واکسن کرونا حتما غذا خورده باشند تا دچار ضعف و غش نشوند و باید قبل از مراجعه به مرکز بهداشت برای انجام واکسیناسیون، هماهنگیهای لازم را انجام دهند، زیرا مراجعه بدون هماهنگی، باعث میشود، ساعتهای طولانی در صف انتظار بمانند و دچار خستگی و بی حالی شوند.
وی اظهار داشت: تزریق واکسن میتواند پس از چند ساعت از انجام تزریق یا چند روز بعد عوارضی مانند تب، سردرد، سرگیجه و ... در سالمندان ایجاد کند، بهتر است آنها در صورت وجود این عوارض که طبیعی نیز است، استامینون ۵۰۰ هر هشت ساعت یکبار مصرف کنند و اگر این عوارض حادتر و تداوم یافت به مرکز بهداشت مربوطه که واکسیناسیون انجام شده، مراجعه کنند.
این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: پرهیز از مصرف مواد غذایی خاصی قبل و بعد از انجام واکسیناسیون کرونا وجود ندارد، سالمندان میتوانند شیوههای مداوم تغذیه خود را ادامه دهند و همه گروههای مواد غذایی را مصرف کنند، اما رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، پرهیز از دورهمی ها، عدم تردد در اماکن شلوغ و رعایت فاصه گذاری اجتماعی، شستشو مرتب دستها با آب و صابون یا مواد ضدعفونی کننده برای آنها ضروری بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
عمادی به همه سالمندان توصیه کرد که واکسن کرونا را حتما تزریق کنند و هیچ عارضه خطرناکی برای آنها وجود ندارد.
اجرای واکسیناسیون کرونا بر اساس جمعیت کشور سن، جنس و بیماری زمینهای که افراد دارند تعیین شده است و تزریق واکسیناسیون در چهار فاز انجام میشود.
فاز اول واکسیناسیون در زمستان ۱۳۹۹، برای کارکنان بهداشت و درمان خط اول مواجه با بیماری کرونا و بعدازآن افراد بسیار پرخطر شامل سالمندان در مراکز نگهداری، مراکز معلولان جسمی و حرکتی، جانبازان انجام شده و فاز دوم در بهار و تیر ۱۴۰۰، شامل حال افراد مسن بالای ۶۵ سال به ترتیب گروههای پنج سال از بالا به پایین بوده و همچنین افراد ۶۴-۱۶ ساله دارای حداقل یک بیماری زمینهای انجام میشود، اطلاعرسانی در خصوص مراقبتهای بعد از تزریق این واکسن بسیار ضروری به نظر میرسد.
تاکنون بیش از ۶۵۲ هزار و ۹۰۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۷۱ هزار و ۲۱۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به بیش از ۸۲۴ هزار و ۱۱۳ دوز رسید و حدود دو میلیون دوز واکسن کرونا از تولید کنندگان مختلف شامل اسپوتنیک روسیه، سینوفارم چین، کوواکسین هند و آسترازنکای تولید کره جنوبی وارد کشور شده است.
منبع: ایرنا