نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور علاج قطعی مبتلایان به آلرژی مزمن تزریق واکسن است آروین قهرمانی چرا اعدام شد؟ + جزئیات پرونده پیش‌بینی بارش باران در بیشتر نقاط کشور (۱۴ آبان ۱۴۰۳) توضیح سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش در خصوص زمان واریز پاداش تشویقی اضافه تدریس معلمان
سرخط خبرها

مناسب ترین زمان برای بارداری خانم ها چه زمانی است؟

  • کد خبر: ۶۷۶۷۰
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۱
مناسب ترین زمان برای بارداری خانم ها چه زمانی است؟
فلوشیپ ناباروری گفت: روند کاهش ذخیره تخمدان در خانم‌ها از سنین ۳۵ تا ۳۷ سالگی سریع‌تر می‌شود و پس از ۴۰ سالگی شتاب بیشتری می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیمین ظفردوست، در ارتباط با موضوع «ذخیره تخمدان» در خانم‌ها، گفت: سلول‌های زایا در دوران جنینی شکل می‌گیرند، خود را به تخمدان‌ها می‌رسانند و به فولیکول و تخمک تبدیل می‌شوند. در واقع ذخیره تخمدان هر خانم در همان دوران جنینی شکل می‌گیرد. تعداد این سلول‌ها از همان دوران جنینی رو به کاهش می‌رود، این کاهش پس از تولد نیز ادامه می‌یابد و در سنین ۴۷ تا ۵۰ سالگی که یائسگی رخ می‌دهد، این ذخیره به پایان می‌رسد.

این فلوشیپ ناباروری درباره تأثیر سن بر میزان ذخیره تخمدان افزود: روند کاهش ذخیره تخمدان در خانم‌ها از سنین ۳۵ تا ۳۷ سالگی سریع‌تر می‌شود و پس از ۴۰ سالگی شتاب بیشتری می‌گیرد. این کاهش نه فقط در تعداد تخمک‌ها، بلکه در کیفیت آنها هم اتفاق می‌افتد و به دلیل همین کاهش کیفیت تخمک، خطر سقط جنین نیز افزایش می‌یابد. از این رو، همواره توصیه می‌شود که خانم‌ها پیش از ۳۵ سالگی باردار شوند، زیرا با افزایش سن هم شانس بارداری کاهش می‌یابد و هم خطر سقط جنین بیشتر می‌شود.

وی، کاهش ذخیره تخمدان و پاسخ ضعیف تخمدان‌ها را یک از علل ناباروری دانست و توضیح داد: در برخی خانم‌ها با کاهش شدید ذخیره تخمدان مواجه‌ایم و تخمدان‌ها، حتی پس از تحریک تخمک‌گذاری با دوز بالای داروهای محرک در سیکل‌های آی وی اف یا میکرواینجکشن هم پاسخ مناسبی ندارند و تعداد و کیفیت تخمک‌ها بسیار پایین است.

ظفردوست ادامه داد: قبلاً هیچ روشی برای افزایش شانس موفقیت درمان این دسته از خانم‌ها وجود نداشت، زیرا ظاهراً سلول‌های زایا و فولیکول‌های تخمدانی جزو سلول‌هایی هستند که وقتی از بین می‌روند، قابل جایگزینی نیستند.

وی گفت: بیش از ۱۰ سال است که طرح پژوهشی سلول‌های بنیادی خون قاعدگی در پژوهشگاه ابن‌سینا در حال انجام است. خون قاعدگی یک منبع بسیار عالی از سلول‌های بنیادی است، زیرا در دسترس و تکرارپذیر است و نمونه‌گیری آن نیز آسان و غیرتهاجمی است‌. از چهار سال پیش ما بر پروژه استفاده از سلول‌های بنیادی خون قاعدگی برای درمان ناباروری ناشی از کاهش ذخیره تخمدان متمرکز شدیم. در این روش ما سلول‌های بنیادی با منشأ رحمی را از خون قاعدگی بیمار جداسازی و کشت می‌کنیم و سپس به تخمدان وی تزریق می‌کنیم. این روش برای خانم‌هایی که با کاهش شدید ذخیره تخمدان مواجه‌اند و به درمان آی وی اف نیز پاسخ نمی‌دهند، اما قاعدگی منظم دارند، کاربرد دارد.

این فلوشیپ ناباروری نتایج بالینی این روش را درخشان دانست و افزود: خوشبختانه نتایج بالینی این روش خیلی خوب بوده و ما با استفاده از سلول‌های بنیادی خون قاعدگی توانستیم تعداد تخمک، تعداد جنین، میزان بارداری خودبه‌خود و میزان بارداری به دنبال آی وی را به‌طور معنی‌دار افزایش دهیم. برای نمونه، شانس موفقیت آی وی اف در خانم‌های دارای ذخیره تخمدان پایین و پاسخ ضعیف تخمدان‌ها به داروهای تحریک تخمک‌گذاری، حدود ۱۰ درصد است، اما با استفاده از روش سلول‌درمانی توانستیم آن را به ۴۰ تا ۴۵ درصد افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در چهار سال گذشته هیچ عارضه کوتاه مدت یا بلند مدتی برای این روش گزارش نشده است و ما امیدواریم که بتوانیم کاربرد این روش در حوزه درمان ناباروری را گسترش دهیم.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->