محرم ۱۴۰۴ | مراسم علم کشی مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد + فیلم در ۱۰۰ روز گذشته ۳۶۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی به کشورشان بازگشته‌اند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۴) بهترین‌های نیم فصل لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول حسینی مزاری: دفاع از رهبر انقلاب اسلامی یک وظیفه شرعی و سیاسی است آنگلا مرکل: آلمان در قبال پناهجویان افغانستانی مسئول است قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۴) بازدید استاندار خراسان رضوی از روند بازگشت اتباع غیرمجاز افغانستانی | مظفری: فرایند خروج اتباع با احترام باشد تا خاطره‌ای مطلوب از حضور آنان در ایران باقی بماند والی طالبان در هرات پیروزی ایران در برابر اسرائیل را تبریک گفت بازدید استاندار خراسان رضوی از مهمانشهر تربت‌جام (۱۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۴) لایحه تأسیس سازمان ملی مهاجرت و ساماندهی اتباع خارجی در کمیسیون شوراها بررسی می‌شود قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۴) کمک‌های مردم هرات و بادغیس به مردم غزه ارسال شد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه ۷ تیرماه ۱۴۰۴) مقامات عالی طالبان برای بررسی وضعیت مهاجران وارد هرات شدند سفیر ایران در کابل: توسعه روابط با کشور‌های همسایه در اولویت است بیش از ۷۲ هزار مهاجر افغانستانی غیرمجاز در پنج روز گذشته به کشورشان بازگشته‌اند افزایش چهار برابری اخراج مهاجران غیرمجاز از تهران حضور مهاجرین افغانستانی در تهران در مراسم تشییع پیکر پاک شهدای اقتدار + فیلم وزارت خارجه طالبان: وضعیت کودک افغانستانی در مسکو پایدار است
سرخط خبرها

بررسی وضعیت کودکان کار افغانستانی در مشهد

  • کد خبر: ۶۷۶۹۹
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹
  • ۱
بررسی وضعیت کودکان کار افغانستانی در مشهد
سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد از ایران به دلیل ساماندهی کودکان کار افغانستانی قدردانی کرد. ۳۱۵ کودک افغانستانی در مرکز نگهداری کودکان کار صدف نگهداری می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد پس از بازدید از مرکز نگهداری کودکان خیابانی صدف در این شهر اظهارداشت: گفتار نیک، رفتار نیک و پندار نیک از قدیم بخشی از فرهنگ مردم ایران بوده و از جمهوری اسلامی توقع همین است که رفتار نیک و انسانی با این کودکان داشته باشد.

 

وی ادامه داد: ما این حسن رفتار‌ها را به دیده قدر می‌نگریم و از دست اندرکاران جمع آوری ساماندهی کودکان خیابانی به خاطر انجام اعمال شایسته تشکر و قدردانی می‌کنم.

 

انصار از معاون دادستان مشهد درخواست کرد که نحوه کمک رسانی به  کودکان افغانستانی این مرکز را در غالب یک طرح کارشناسی ارایه نماید تا کنسولگری افغانستان در مشهد در هماهنگی با وزارت خارجه این کشور به صورت مداوم به این افراد کمک کند.

 

این دیپلمات افغانستانی تاکید کرد: اگر برای کودکان کار فرهنگ سازی شود و  در این مراکز آموزش ببیند می‌توانند پس از بازگشت به افغانستان تکیه گاه اقتصادی خانواده‌های خود شوند.

 

بررسی وضعیت کودکان کار افغانستانی در مشهد

 

۳۱۵ کودک افغانستانی در مرکز صدف نگهداری می‌شود

سرپرست بهزیستی خراسان رضوی نیز در حاشیه‌ی این نشست گفت: تا کنون در طرح سایبان مهر ۴۵۶ کودک شناسایی شده‌اند که ۱۴۰ نفر آن‌ها ایرانی و ۳۱۵ نفرشان کودکان غیر ایرانی می‌باشند.

 

دکتر مسعود فیروزی اظهار داشت: از کل کودکان شناسایی شده، ۳۷۰ کودک در مرکز غربال، با گرفتن تعهد از خانواده و با هماهنگی دادستانی، تحویل خانواده شده‌اند و ۷۷ کودک به علت شناسایی نشدن خانواده، به بهزیستی تحویل شده‌اند تا در مورد آن‌ها فرایند توانمندسازی انجام شود.

 

وی خاطرنشان ساخت: طرح «سایبان مهر» با محوریت بهزیستی و با هماهنگی مقام قضایی در حال اجراست و نتایج بسیار خوبی در این طرح بدست آمده است که می‌تواند در یک طرح جامع‌تر در سطح کشور اجرایی شود.

 

فیروزی یادآور شد: در جلسه هم‌اندیشی امروز، بهزیستی، مدیر کل اداره اتباع استانداری، معاون دادستان و نمایندگی وزارت خارجه در شرق کشور، گزارش‌هایی از چگونگی اجرای این طرح ارائه کردند و بخش‌هایی از آیین‌نامه‌ی اجرایی طرح در خصوص وظایف دستگاه‌های مختلف نیز مطرح شد.

 

وی افزود: آقای جابر انصاری، سرکنسول افغانستان نیز مطالبی در خصوص حقوق انسانی و شهروندی این کودکان بیان کرد و بر لزوم همکاری همه دستگاه‌ها و بکارگیری امکانات لازم برای توانمندسازی کودکان و خانواده‌هایشان با حفظ کرامت انسانی تأکید نمود.

 

سرپرست بهزیستی خراسان رضوی گفت: در نهایت به این جمع بندی رسیدیم که گزارش وضعیت نهایی طرح به نمایندگی وزارت خارجه و سرکنسول افغانستان ارائه شود که اقدامات بعدی طرح انجام گیرد.

 

فیروزی تأکید کرد: مقرر شد پس از دریافت گزارش، سرکنسول افغانستان فراخوانی از تجار، توانگران، خیرین و مراکز خیریه‌ی تحت نظارت این نهاد انجام دهد تا آن‌ها با رسالت مسؤولیت اجتماعی در جهت حمایت مادی و معنوی از این طرح اقدامات لازم را داشته باشند.

 

وی ادامه داد: آموزش، توانمندسازی اجتماعی، اشتغال خانواده و افزایش کیفیت زندگی کودکان اتباع، از جمله مواردی بود که در این همکاری مورد تأکید قرار گرفت.

 

وی در زمینه‌ی رویکرد قانونی به مسئله‌ی کودکان اتباع خاطر نشان کرد: آنچه در آیین‌نامه‌ی اجرایی طرح دیده شده، این است که مدیر کل اتباع استانداری در این زمینه، مسؤولیت دارد و در خصوص تأمین هزینه‌ها و نحوه‌ی تعامل و خدمات به این کودکان تعیین تکلیف می‌کند.

 

۳۲۰ هزار تبعه خارجی در خراسان رضوی زندگی می‌کنند

حسین احمدی سرپرست اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استان خراسان رضوی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: حدود ۳۲۰ هزار تبعه خارجی در خراسان رضوی زندگی می‌کنند و مدیریت این حجم از مهاجرین برای مسئولان استان کار سخت و دشواری است.

 

ارائه خدمات به کودکان ملیت ندارد

مسعود فیروزی سرپرست بهزیستی خراسان رضوی در ادامه گفت: هیچ تفاوتی در نحوه ارایه خدمات بهزیستی بین کودکان افغان و ایرانی و جود ندارد.

 

نیره عابدین زاده معاون دادستان مشهد و مدیر برنامه ساماندهی کودکان کار و خیابانی مشهد، حسین احمدی سرپرست اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، آقای ابوالفتحی نماینده وزارت امور خارجه و مسعود فیروزی سرپرست اداره کل بهزیستی استان خراسان رضوی در این نشست حضور داشتند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ریحانه
Sweden
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۷
0
0
با عرض سلام. ریحانه هستم که در کشور سوعد زندگی میکنم. منو همسرم قصد کمک به کودکان کار افغانستانی هستیم که بجای کار در خیابان ها ، مشغول درس خواندن شوند. چون امکان آمدن به ایران را نداریم ، از این جهت به شما پیام میفرستم تا بتوانم آنها را پیدا ‌کنیم . ممنون میشم کمکم کنید
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->