به گزارش شهرآرانیوز؛ سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد پس از بازدید از مرکز نگهداری کودکان خیابانی صدف در این شهر اظهارداشت: گفتار نیک، رفتار نیک و پندار نیک از قدیم بخشی از فرهنگ مردم ایران بوده و از جمهوری اسلامی توقع همین است که رفتار نیک و انسانی با این کودکان داشته باشد.
وی ادامه داد: ما این حسن رفتارها را به دیده قدر مینگریم و از دست اندرکاران جمع آوری ساماندهی کودکان خیابانی به خاطر انجام اعمال شایسته تشکر و قدردانی میکنم.
انصار از معاون دادستان مشهد درخواست کرد که نحوه کمک رسانی به کودکان افغانستانی این مرکز را در غالب یک طرح کارشناسی ارایه نماید تا کنسولگری افغانستان در مشهد در هماهنگی با وزارت خارجه این کشور به صورت مداوم به این افراد کمک کند.
این دیپلمات افغانستانی تاکید کرد: اگر برای کودکان کار فرهنگ سازی شود و در این مراکز آموزش ببیند میتوانند پس از بازگشت به افغانستان تکیه گاه اقتصادی خانوادههای خود شوند.
سرپرست بهزیستی خراسان رضوی نیز در حاشیهی این نشست گفت: تا کنون در طرح سایبان مهر ۴۵۶ کودک شناسایی شدهاند که ۱۴۰ نفر آنها ایرانی و ۳۱۵ نفرشان کودکان غیر ایرانی میباشند.
دکتر مسعود فیروزی اظهار داشت: از کل کودکان شناسایی شده، ۳۷۰ کودک در مرکز غربال، با گرفتن تعهد از خانواده و با هماهنگی دادستانی، تحویل خانواده شدهاند و ۷۷ کودک به علت شناسایی نشدن خانواده، به بهزیستی تحویل شدهاند تا در مورد آنها فرایند توانمندسازی انجام شود.
وی خاطرنشان ساخت: طرح «سایبان مهر» با محوریت بهزیستی و با هماهنگی مقام قضایی در حال اجراست و نتایج بسیار خوبی در این طرح بدست آمده است که میتواند در یک طرح جامعتر در سطح کشور اجرایی شود.
فیروزی یادآور شد: در جلسه هماندیشی امروز، بهزیستی، مدیر کل اداره اتباع استانداری، معاون دادستان و نمایندگی وزارت خارجه در شرق کشور، گزارشهایی از چگونگی اجرای این طرح ارائه کردند و بخشهایی از آییننامهی اجرایی طرح در خصوص وظایف دستگاههای مختلف نیز مطرح شد.
وی افزود: آقای جابر انصاری، سرکنسول افغانستان نیز مطالبی در خصوص حقوق انسانی و شهروندی این کودکان بیان کرد و بر لزوم همکاری همه دستگاهها و بکارگیری امکانات لازم برای توانمندسازی کودکان و خانوادههایشان با حفظ کرامت انسانی تأکید نمود.
سرپرست بهزیستی خراسان رضوی گفت: در نهایت به این جمع بندی رسیدیم که گزارش وضعیت نهایی طرح به نمایندگی وزارت خارجه و سرکنسول افغانستان ارائه شود که اقدامات بعدی طرح انجام گیرد.
فیروزی تأکید کرد: مقرر شد پس از دریافت گزارش، سرکنسول افغانستان فراخوانی از تجار، توانگران، خیرین و مراکز خیریهی تحت نظارت این نهاد انجام دهد تا آنها با رسالت مسؤولیت اجتماعی در جهت حمایت مادی و معنوی از این طرح اقدامات لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: آموزش، توانمندسازی اجتماعی، اشتغال خانواده و افزایش کیفیت زندگی کودکان اتباع، از جمله مواردی بود که در این همکاری مورد تأکید قرار گرفت.
وی در زمینهی رویکرد قانونی به مسئلهی کودکان اتباع خاطر نشان کرد: آنچه در آییننامهی اجرایی طرح دیده شده، این است که مدیر کل اتباع استانداری در این زمینه، مسؤولیت دارد و در خصوص تأمین هزینهها و نحوهی تعامل و خدمات به این کودکان تعیین تکلیف میکند.
حسین احمدی سرپرست اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استان خراسان رضوی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: حدود ۳۲۰ هزار تبعه خارجی در خراسان رضوی زندگی میکنند و مدیریت این حجم از مهاجرین برای مسئولان استان کار سخت و دشواری است.
مسعود فیروزی سرپرست بهزیستی خراسان رضوی در ادامه گفت: هیچ تفاوتی در نحوه ارایه خدمات بهزیستی بین کودکان افغان و ایرانی و جود ندارد.
نیره عابدین زاده معاون دادستان مشهد و مدیر برنامه ساماندهی کودکان کار و خیابانی مشهد، حسین احمدی سرپرست اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، آقای ابوالفتحی نماینده وزارت امور خارجه و مسعود فیروزی سرپرست اداره کل بهزیستی استان خراسان رضوی در این نشست حضور داشتند.