بورس فردا دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد
سرخط خبرها

برنج، گران شد (۳ خرداد ۱۴۰۰)

  • کد خبر: ۶۸۲۵۹
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵
برنج، گران شد (۳ خرداد ۱۴۰۰)
درحالی که قیمت برنج در بازار افزایش ۱۰۰ درصدی را در مقایسه با سال قبل تجربه و نرخ هرکیلوگرم برنج در بازار ۴۵۰۰۰ تومان را نیز لمس کرده است از سال گذشته ۳۱ هزار تن برنج در گمرک باقی مانده است.

به گزارش شهرآرانیوز، قیمت برنج نیز این روز‌ها مانند بسیاری از کالا‌های مصرفی مردم دچار افزایش قیمت شده است به طوری که هرکیلوگرم برنج ایرانی در بازار تا ۴۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

بر اساس مشاهدات میدانی هرکیلوگرم برنج هندی ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان و برنج ایرانی پرمحصول از ۲۶ هزار تومان تا برنج عطری ۴۵ هزار تومان نیز به فروش می‌رسد؛ بنابراین گزارش در حالی که قیمت برنج در بازار افزایش چشمگیری داشته است که باید توجه داشت که ارز واردات این محصول از ۴۲۰۰ تومانی به نیمایی تغییر کرده است و واردات و خرید آن در بازار توجیه اقتصادی ندارد، زیرا واردات برنج هندی با این قیمت ارز خود را به نرخ برنج ایرانی رسانده است.

آمار دقیقی درباره میزان واردات و ترخیص برنج به کشور در سال جاری ارائه نشده، اما بر اساس پیگیری‌های تسنیم ۳۱ هزار تن برنج در گمرک از سال گذشته ذخیره شده است.

در ۹ ماهه اول سال ۹۹ نیز حدود ۷۰۷ هزار تن برنج وارد شده است که البته در مقایسه با پارسال ۳۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

افزایش قیمت برنج در بازار نیز نشان دهنده کاهش واردات و عدم تامین کسری بازار است؛ به طوری که این افزایش قیمت‌ها قدرت خرید مردم را کاهش داده است.

بنابر این گزارش مصرف برنج در کشور سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج است؛ در سال ۹۷ وزارت جهاد کشاورزی از رسیدن تولید این محصول به ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن خبر داد و جواد وفابخش این عدد را عدد خودکفایی در تولید برنج اعلام کرد.

همین امور بود که زمینه ساز حذف ارز حمایتی واردات برنج را برداشت، اما در سال جاری با کاهش بارندگی‌ها تولید این محصول در کشور کاهش می‌یابد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اما در سال جاری برای جبران بخشی از کمبود برنج در کشور ممنوعیت کشت برنج را در استان‌های مختلف برداشتند؛ در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، با بند الحاقی ۴ تبصره ۸ ماده واحده این لایحه موافقت شد.

در بند الحاقی ۴ تبصره ۸ ماده واحده لایحه بودجه آمده است: در سال ۱۴۰۰ موضوع ممنوعیت کشت برنج در مناطق مختلف کشور بنا به تشخیص شورای آب استان لغو می‌گردد.

کاشت برنج در مناطق دیگری از کشور مانند خوزستان، لرستان و حتی اصفهان در یکی دو سال گذشته به صورت قانونی و غیر قانونی افزایش یافته است، اما بر اساس آمار ارائه شده و وضعیت قیمت‌ها در بازار نشان دهنده عدم تکافوی برنج مصرفی مردم است.

درباره واردات برنج و مشکلات آن می‌توان به موراد زیر اشاره کرد.

به دلیل بروز بحران کرونا در جهان و افزایش ذخیره سازی کشورها، قیمت کالا‌های اساسی به ویژه غلات حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است، اما میزان افزایش قیمت برنج کمتر بوده، زیرا بعد از کاهش تقاضای خرید ایران به دلیل افزایش نرخ ارز، میزان تقاضای این محصول را در بازار‌های جهانی به ویژه برای برنج هندی را کاهش داد و روی قیمت برنج هندی تاثییر گذاشت.

ایران در گذشته سالانه حدود ۱.۲ تن برنج وارد می‌کرد که حدود یک میلیون و ۵۰ هزار تن هندی (کیفی) و مابقی آن ارقام دیگر از جمله برنج باسماتی پاکستان است.

قیمت برنج به طور معمول در فصل برداشت کاهش می‌یابد به طوری که در حال حاضر در بازار‌های جهانی قیمت هر تن برنج ۳۰ گران‌تر از قیمت‌های معمول این محصول است.

با توجه تغییر نرخ ارز اختصاصی به واردات برنج و برای تعدیل قیمت این محصول در بازار، دولت بر اساس پیشنهاد انجمن وارد کنندگان برنج به دنبال واردات برنج پرمحصول هندی است که قیمت کمتری دارد، اما سازمان استاندارد هنوز ضوابط واردات آن را تعیین نکرده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->