واکنش نمایندگی ایران به دروغ‌پردازی اسرائیل علیه تهران در المپیک یاوه گویی ترامپ درباره ترور احتمالی خودش و ایران نشست استانداران با حضور وزیر کشور در مشهد برگزار شد شکست خفت بار رژیم صهیونیستی در پروژه غرق کردن تونل‌های غزه کشته‌های ارتش اسراییل به ۶۸۷ نفر رسید هدیه متفاوت دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب به مسعود پزشکیان رهبر معظم انقلاب: جریان جهانی حمایت از فلسطین متاثر از روح انقلاب اسلامی است+فیلم نخست وزیر پاکستان: تهدید‌های تروریستی از کشور‌های همسایه را تحمل نمی‌کنیم عربستان از پروژه‌های بلند پروازانه دست می‌کشد اخلاقی: نباید با مرزبندی میان مجلس و دولت این دو قوه را به سمت تنش ببریم پادشاه اردن پارلمان این کشور را منحل کرد هشدارها درباره تشدید عضوگیری آنلاین داعش از میان نوجوانان اروپا ایران از توافق حاصله در مورد یمن استقبال کرد مدافعان «سوباشی» با رشادت و ازخودگذشتگی، امنیت کشور را حفظ کردند وحیدی: ماندگاری زائران اربعین در کشور عراق بیشتر از ۷ روز نباشد گزینه‌های ریاست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس مشخص شدند وزارت دفاع ارمنستان گزارش‌ها درباره امضای قرارداد تسلیحاتی با ایران را تکذیب کرد مقامات آذربایجان و رژیم صهیونیستی درباره مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو کردند پوتین با اسد در کاخ کرملین دیدار کرد عملکرد جاوید رحمان به گزارش ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران
سرخط خبرها

گروسی: نیازمند یک سیستم راستی‌آزمایی بسیار قوی در قبال ایران هستیم

  • کد خبر: ۶۸۵۰۸
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸
گروسی: نیازمند یک سیستم راستی‌آزمایی بسیار قوی در قبال ایران هستیم
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مواضع این نهاد بین‌المللی را درباره نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران با توجه به تحولات اخیر در سطح غنی‌سازی اورانیوم در ایران و توافق هسته‌ای بیان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه فایننشال تایمز در این باره نوشت؛ رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با این روزنامه گفت که به دلیل پچیده‌تر شدن برنامه هسته‌ای ایران طی دو سال گذشته، وضعیت «بسیار نگران‌کننده» شده است.

 

گروسی در این گفت‌وگو درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران با بیان این که این که کشوری تا ۶۰ درصد غنی‌سازی انجام دهد، موضوعی بسیار جدی است مدعی شد: فقط کشورهایی که بمب تولید می‌کنند تا این سطح غنی‌سازی انجام می‌دهند. شصت درصد تقریبا نزدیک به سطح تسلیحات است، غنی‌سازی تجاری دو سه درصد است.

 

او در ادامه گفت که این «حق مسلم» ایران است که برنامه هسته‌ای‌اش را توسعه دهد، اما « این درجه‌ای است که نیاز به هوشیاری و مراقبت دارد».

 

ایران از مه سال ۲۰۱۹ فعالیت هسته‌ای‌اش را در پاسخ به تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا برای خروج یک‌جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی و اعمال تحریم‌های شدید علیه آن، افزایش داد.

 

تهران ماه گذشته اعلام کرد که تا ۶۰ درصد غنی‌سازی اورانیوم انجام می‌دهد؛ این بالاترین سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران بوده است که از ۳.۶۷ درصد غنای مجاز در توافق هسته‌ای فراتر می‌رود.

 

گروسی علاوه بر این، با گفتن این که ایران به آژانس گفته است افزایش سطح غنی‌سازی آن برای اهداف پزشکی و تحقیقاتی است، مطرح کرد: ما با وجود سطح فعلی فعالیت صنعتی و پزشکی ایران، نیاز زیادی به [این سطح از غنی‎‌سازی] نمی‌بینیم، اما تصمیم‌گیری در این باره بر عهده خود این کشور است.

 

مدیرکل آژانس همچنین با توجه به افزایش به کارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته در تاسیسات هسته‌ای ایران در مدت اخیر، گفت که «از لحاظ کیفی، پیشرفت مهمی وجود داشته است».

 

گروسی افزود که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران، اکنون ۱۰ برابر بیشتر از حد ۳۰۰ کیلوگرمی تعیین شده در توافق هسته‌ای است.

 

او ادامه داد که بیشتر اقدامات انجام شده توسط ایران تقریبا به آسانی بازگشت‌پذیر هستند اما سطح فعالیت‌های تحقیق و توسعه آن در این مدت، «یک مسئله» است.

 

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: وقتی که بدانید چطور باید کاری را انجام دهید، دیگر می‌دانید، تنها راه بررسی آن هم از طریق راستی‌آزمایی است. برنامه هسته‌ای ایران رشد داشته و پیچیده‌تر شده است، بنابراین بازگشت خطی به توافق هسته‌ای دیگر امکان‌پذیر نیست. کاری که می‌توان انجام داد، نگه داشتن فعالیت‌ آن‌ها در سطحی پایین‌تر از شاخص‌های تعیین شده در توافق هسته‌ای است.

 

گروسی تمدید یک ماهه تفاهم‌نامه میان ایران و آژانس را برای تداوم نظارت‌ها و راستی‌آزمایی‌های آژانس از تاسیاست ایران به روال قبلی، یک «پل» تلقی کرد اما در عین حال گفت که این وضعیت در نهایت پایدار نخواهد بود.

 

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این زمینه گفت: در حال وارد شدن به مرحله‌ای هستیم که هفته‌ای یک بار باید صبر کنیم و ببنیم روند دیگر، [مذاکرات احیای توافق هست‌ای در وین] چطور پیش می‌رود. واضح است که با برنامه‌ای[هسته‌ای] با این سطح از پیچیدگی که ایران دارد، به یک سیستم راستی‌آزمایی بسیار قوی و بسیار مستحکم نیاز است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->