رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت
سرخط خبرها

عوارض و خطرات مصرف زیاد قهوه

  • کد خبر: ۶۸۶۸۲
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۲
عوارض و خطرات مصرف زیاد قهوه
یک متخصص تغذیه در خصوص عوارض مصرف بی رویه قهوه توضیحاتی را ارئه کرد.
شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه با‌اشاره به اینکه یکی از نوشیدنی‌های پرمصرف و محبوب دنیا قهوه است، بیان کرد: آنچه که باعث شادی در افراد پس از مصرف قهوه می‌شود وجود ماده‌ای به نام کافئین است. کافئین عملکرد یک پیام رسان شیمیایی را مهار و به دنبال آن بی خوابی ایجاد می‌کند.

او افزود: کافئین با کاهش زمان عکس العمل و افزایش توان تمرکز، هوشیاری را افزایش می‌دهد؛ البته این هوشیاری در بعضی مواقع مفید و گاهی منفی است. به عنوان مثال این هوشیاری می‌تواند برای انجام کار مهم یا ورزش مفید باشد، اما برای افرادی که در زمان نامناسب مصرف کنند باعث اختلال در خواب و عوارض دیگر می‌شود.

این متخصص تغذیه بیان کرد: ارتباط کافئین با اضطراب به خصوص برای کسانی که زمینه‌های عصبی دارند شناخته شده است. این افراد اگر در مصرف قهوه زیاده روی کنند، افزایش اضطراب را در پی خواهد داشت؛ همچنین بیماران قلبی و افراد دارای اختلال اضطرابی باید نسبت به مصرف قهوه مراقبت کنند؛ چراکه کافئین می‌تواند اثرات دارو را از بین ببرد.

اولیایی گفت: مصرف قهوه در افراد مبتلا به فشار خون بالا باعث می‌شود کافئین موجود فشار خون را تشدید کند. با مصرف دو فنجان قهوه، دو تا سه ساعت بعد از مصرف مقدار فشار خون بالا خواهد رفت. در افرادی که در مصرف قهوه افراط می‌کنند احتمال خطرات قلبی می‌تواند تا چندین برابر بیشتر شود. همچنین برای افرادی که نقرس دارند؛ می‌تواند ریسک ابتلای مجدد یا تشدید آن را در پی داشته باشد.

او افزود: مصرف بی رویه قهوه برای افرادی که بی اختیاری ادرار دارند به خصوص در بین خانم‌ها توصیه نمی‌شود. مصرف زیاد کافئین باعث تحریک سیستم گوارش می‌شود، بنابراین افرادی که اختلال گوارشی و معده، رفلاکس و سوزش معده دارند در مصرف قهوه دقت داشته باشند. کافئین باعث کاهش جذب آهن می‌شود، بنابراین افراد دارای سابقه کم خونی، قهوه را دو ساعت بعد از غذا مصرف کنند تا جذب آهن غذا به خوبی صورت بگیرد.

این مشاور تغذیه مطرح کرد: کافئین باعث دفع آب و در نتیجه کم آبی سلول‌های بدن شود. در نتیجه نوشیدن زیاد قهوه به افزایش آب بدن کمک نمی‌کند. از جمله عوارض دیگر مصرف بی رویه قهوه می‌توان به حالت تهوع، سرگیجه، درد معده، عصبانیت، خواب پریشان، لرزش ماهیچه ها، بیقراری و افزایش ضربان قلب اشاره کرد. نکته مهم این است که مصرف مداوم قهوه می‌تواند وابستگی را در افراد ایجاد کند؛ این افراد در صورتی که یک روز قهوه مصرف نکنند احتمال تجربه سردرد و عصبانیت وجود دارد.

اولیایی در پایان تصریح کرد: باید به این نکته توجه داشت اگر قهوه در مقادیر نرمال مصرف شود، برای سلامتی می‌تواند بسیار مفید عمل کند. برای ورزشکاران یک ساعت قبل از ورزش یک فنجان قهوه، می‌تواند موثر باشد. در افراد دارای اضافه وزن، مصرف نرمال قهوه می‌تواند متابولیسم را افزایش دهد و به کاهش وزن کمک کند. مصرف یک یا نهایتا دو فنجان قهوه در طول روز بسیار مفید است همچنین بعد از ساعت ۴ بعدازظهر مصرف نکنید تا خواب شما دچار اختلال نشود.
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->