آغاز ثبت آیفون مسافری از امروز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) رونمایی شیائومی از تلویزیون‌های هوشمند سری ردمی 2025 X با پنل 4K + زمان عرضه آپدیت جدید پلی‌استور به شما می‌گوید کدام برنامه ارزش نصب دارد نهنگ‌های مینکی صداهای فراصوت را می‌شنوند آنباکس مانیتور گیمینگ ال جی مدل ۲۹WQ۶۰۰-w راهکار‌های دانش‌بنیان برای جبران ناترازی انرژی و کمبود برق بهره‌برداری از پروژه احداث مرکز داده ابر دولت مشهد در اوایل خردادماه ۱۴۰۴ اپل احتمالا با افقی‌کردن دوربین آیفون ۱۷ ایر طراحی گوشی‌هایش را متحول می‌کند اپل برای رفع ممنوعیت فروش آیفون ۱۶، به اندونزی پیشنهاد ۱۰۰ میلیون دلاری داده است همه‌چیز درباره تورنومنت نات پیکسل + شرایط دریافت ایردراپ بازدید پزشکیان از پارک علم و فناوری زاهدان (یکم آذر ۱۴۰۳) دانشمندان ژاپنی قابلیت فتوسنتز گیاهان را به سلول‌های همستر منتقل کردند واکنش مدیرعامل آپارات به اظهارات جنجالی رسول جلیلی درباره فیلترینگ یوتیوب: آپارات را بهانه نکنید گلکسی S۲۵ اولترا احتمالا بسیار گران‌تر از نسل قبلی‌اش باشد اولین گمانه‌زنی‌ها درباره مشخصات و ویژگی‌های پلی استیشن ۶ «مایکروسافت تیمز» در جلسات به قابلیت ترجمه همزمان گفتار مجهز می‌شود سونی می‌خواهد شرکت Kadokawa، مالک بازی «الدن رینگ»، را بخرد قابلیت ریست‌کردن الگوریتم پیشنهادها به‌زودی به اینستاگرام اضافه می‌شود بهترین برنامه‌ها و بازی‌های گوگل پلی در سال ۲۰۲۴ + لینک دانلود گزارش اتاق بازرگانی از اثرات فیلترینگ بر کسب‌وکارهای اینترنتی اولین سیستم راداری شکار یوفوها در آمریکا راه‌اندازی می‌شود
سرخط خبرها

بینایی با کمک آب‌نبات

  • کد خبر: ۶۸۹۱۷
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
بینایی با کمک آب‌نبات
این باور وجود دارد که وقتی کسی یکی از حواس خود را مانند دیدن یا شنیدن از دست می‌دهد سایر توانایی‌های وی قوی‌تر می‌شود. اکنون، یک اختراع پیشگام به افراد نابینا امکان دیدن دوباره با استفاده از دهان را می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، این باور وجود دارد که وقتی کسی یکی از حواس خود را مانند دیدن یا شنیدن از دست می‌دهد سایر توانایی‌های وی قوی‌تر می‌شود. اکنون، یک اختراع پیشگام به افراد نابینا امکان دیدن دوباره با استفاده از دهان را می‌دهد.

به نقل از نیوز، دانشمندان آب‌نبات چسبناکی ایجاد کرده‌اند که می‌تواند دانش‌آموزان نابینا را قادر به دیدن اشکال کند. این آب‌نبات‌ها به اندازه بادام زمینی هستند و به این افراد کمک می‌کنند تا تصاویر را بهتر از دستگاه‌های دستی مورد استفاده کنونی مشاهده کنند.

محققان دانشگاه بیلور تگزاس از فناوری چاپ سه‌بعدی برای تقلید از ابعاد پروتئین‌ها یعنی رشته‌های اسیدهای آمینه که کلید سلامتی هستند، استفاده کردند.

در آزمون‌ها، ۲۸۱ دانش‌آموز با کمک چشم‌بند اشکال را با دقت بیش از ۸۵ درصد از یکدیگر متمایز کردند. بیش از چهار نفر از هر ۱۰ نفر با استفاده از این آب‌نبات برروی زبان خود در مقایسه با یک چهارم شرکت‌کنندگان با تشخیص دستی عملکرد بهتری داشتند.

محقق ارشد این تحقیق، دکتر برایان شاو نمونه‌های اولیه را برای پسرش تهیه کرد. وی بازمانده سرطان است و این بیماری موجب شده است که بینایی جزئی داشته باشد. به‌طورکلی، بیش از ۵۵ هزار دانش‌آموز و دانشجو در ایالات متحده از نظر قانونی نابینا هستند.

ایجاد یک درمان مقرون‌به‌صرفه و مناسب برای نابینایی

این ابزارها حاوی ژلاتین و شبیه آب‌نبات‌های طبیعی تولید می‌شوند که در بین بچه‌ها محبوب هستند. دانشمندان می‌توانند هر نوع عطر و طعم را افزوده و آنها را به اندازه دانه برنج ایجاد کنند، همچنین از رزین غیر سمی تهیه می‌شوند.

دکتر شاو اظهار کرد: «آنها ممکن است راهی ارزان و راحت برای دسترسی به تصاویر علمی سه‌بعدی فراهم کنند. دانش‌آموزان نابینا اغلب از مدل‌های دستی برای تجسم اشیاء پیچیده مانند ساختارهای مولکولی استفاده می‌کنند. بااین‌حال، برای دانش‌آموزان عملی نیست که یکی از این مدل‌ها را برای هر تصویر در کتاب‌های درسی خود دریافت کنند و تصاویر علمی زیادی برای افراد نابینا دور از دسترس است.»

باوجود اینکه دهان دارای حسگرهای ظریف‌تری است اما بیشتر نواحی آن در مورد یادگیری لمسی بررسی نشده است.

محققان بیان کردند: «مدل‌ها به اندازه دانه برنج ساخته شده‌اند و می‌توانند با عطر و طعم کد شوند و مانند آب‌نبات بسته‌بندی شوند.»

در آزمایش‌های دهان، دست و بینایی این آب‌نبات‌ها به اندازه برنامه‌های تصویری که شامل جعبه‌های رنگی و انیمیشن‌های روی صفحه است، موثر بودند.

گروه محققان گزارش کرد: «دانش‌آموزان ساختارها را از طریق دهان مشابه تشخیص بینایی با استفاده از انیمیشن رایانه‌ای با دقت ۸۵.۵۹ درصد تشخیص دادند. دقت یادآوری سازه‌ها از طریق دهان به میزان ۴۰.۹۱ درصد بالاتر از شناسایی با دست بود.»

حدود ۳۶ میلیون نفر در سراسر جهان ازجمله یک میلیون کودک با نابینایی دست و پنجه نرم می‌کنند. ۲۱۶ میلیون نفر دیگر نیز با مشکلات بینایی جدی زندگی می‌کنند. جوانان در مدرسه با چالش‌های خاصی در زمینه علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات و همچنین تعصب بالقوه مربیان و همسالان روبرو هستند. نابینایی می‌تواند احساس تعلق را از بین ببرد و بیماران را وادار به ترک کار کند.

چگونگی تهیه آب‌نبات چسبناک برای درمان بینایی

مواد چسبناک جدید کوچک‌ترین مدل‌های مولکولی هستند که توسط دانشمندان ساخته شده است. آنها در دو اندازه ساخته می‌شوند که قطر آنها حداکثر ۱۰ یا ۲۰ میلی‌متر است.

محققان گفتند: «هر دو به راحتی در دهان قرار می‌گیرند. مدل‌های غیر قابل خوردن برای اتصال حلقه ایمنی (به‌عنوان‌مثال نخ دندان) با یک سوراخ چاپ شده‌اند. این بند می‌تواند توسط دانش‌آموز نگه داشته شود تا از بلع جلوگیری کند یا برای چسباندن به مکانی استفاده شود.»

محققان افزودند: این دستگاه‌های تخصصی نیز به راحتی مانند آب‌نبات‌های معمولی قابل ذخیره هستند.

دانشمندان برای ساخت نسخه‌های خوراکی، ژلاتین گرم را به قالب‌های سیلیکونی غذایی ساده و ارزان‌قیمت از هر ساختار پروتئینی تزریق کردند. هر مدل خوراکی یا غیرخوراکی ساختار اتمی پروتئین را با خطوطی در مقیاس میکرومتر به دقت نشان می‌دهد.

وی گفت: «در دسترس قرار دادن علم برای افراد نابینا یک چالش بزرگ است. ما باید به یاد داشته باشیم که رفع نابینایی چیزی است که دانش به بهترین وجه آن را انجام می‌دهد.»

دکتر شاو و گروه وی نتیجه گیری کردند: علم طی قرن گذشته به افراد در تجسم چیزهایی که هرگز نمی‌توانند با چشم خود مشاهده کنند، کمک کرده است.

نتایج این تحقیق در نشریه  Science Advances منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->