جانشین پراید از پاکستان می‌آید + قیمت و تصویر ضرورت بازنگری مالیات بر دخانیات | نرخ مالیات خرده‌فروشی کمتر از نرم جهانی یارانه تیرماه ۱۴۰۳ واریز شد مجوز اصلاح قیمت خودروهای سایپا صادر شده است کدام موبایل‌ها مناسب نصب و اجرای بازی است؟ (۳۱ تیر ۱۴۰۳) + جدول قیمت نرخ طلای ۱۸ عیار در مشهد اعلام شد (۳۱ تیر ۱۴۰۳) بی‌توجهی بورس به فصل مجامع | شاخص بورس ۲۰ هزار واحد ریخت (۳۱ تیر ۱۴۰۳) پرداخت بیش‌از ۱۸ هزار میلیارد ریال عوارض به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های خراسان‌رضوی سهم ۳۷ درصدی صنایع کشور در مصرف برق | معاون وزارت صمت: با وزارت نیرو برای کاهش خسارت‌ها تفاهم شده است واکنش بازار خودرو مشهد به خبر تصویب آیین‌نامه واردات خودرو‌های دست‌دوم چه بود؟ | یک کارشناس: بازار در رکود کامل است شهرستان مشهد؛ حائز رتبه اول تولید گندم در خراسان‌رضوی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۳۱ تیر ۱۴۰۳) | صعود دلار به کانال ۵۸ هزار تومان آغاز هفته‌ای گرم در کشور | خراسانی‌‎ها مصرف برق خود را کاهش دهند بررسی قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳۱ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا لوین ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی: صنایع نباید در اولویت قطع برق باشند ایران، رتبه ششم صادرات به تاجیکستان را دارد خودرو‌های داخلی در مشهد چند؟ (۳۱ تیر ۱۴۰۳) + جدول قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی افزایش یافت + جزئیات قیمت قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۳۱ تیر ۱۴۰۳) | سیب زمینی کمی گران شد + جدول برگزاری دوازدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت مبلمان و معماری داخلی در مشهد از سه‌شنبه (۲ مرداد ۱۴۰۳) پژمان فر: ام‌المسائل کشور از بانک‌ها شروع می‌شود + فیلم استاندار خراسان‌رضوی: در دولت شهید رئیسی، استان ما ۱۳۹ دستاورد شاخص داشته است پیش بینی بورس فردا یکشنبه (۳۱ تیر ۱۴۰۳) | حمایت ۲.۱ میلیونی شاخص کل از دست می‌رود؟ آیا با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، عدالت مزدی برقرار می‌شود؟ حراج جدید شمش طلا فردا (۳۱ تیر) برگزار می‌شود + جزئیات ابلاغیه جدید امور مالیاتی درباره نحوه محاسبه مالیات بر ارث سهامداران بورس
سرخط خبرها

خریداران در کمین بازار‌ها، منتظر اخبار دلخواه هستند | مجوز افزایش قیمت‌ها در راه است

  • کد خبر: ۶۹۸۲۱
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱
خریداران در کمین بازار‌ها، منتظر اخبار دلخواه هستند | مجوز افزایش قیمت‌ها در راه است
درحالی‌که موضوع انتخابات و مذاکرات وین جدی‌ترین مولفه‌های تعیین کننده در خط انتظارات بازار‌ها قلمداد می‌شود، خریداران در کمین بازار‌ها، منتظر اخبار دلخواه هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، درحالی که کانون توجه بازار‌ها در ایران روی انتخابات ریاست جمهوری و مذاکرات وین متمرکز شده که به دلیل وعده‌های نامعلوم نامزد‌های انتخابات و نداشتن بینش اقتصادی، بسیاری شرایط را مساعد ارزیابی نمیکنند. این در حالی است که ایران و امریکا هنوز بر سر احیای برجام به طور رسمی به توافق نرسیدند.

همچنین با وجود امیدواری‌ها بر سر احتمال توافق در دور ششم مذاکرات وین، روز گذشته گزارش آژانس انرژی اتمی با موضع بدبینانه نسبت به عدم همکاری ایران درباره پاسخ به گزارش‌های آژانس هشدار داد. البته پیشتر تروئیکای اروپایی اعلام کرده بودند که نسبت به پیش نویس قطعنامه علیه ایران در جلسه شورای حکام آژانس منصرف شده اند. در همین حال امریکا اعلام کرده همچنان نسبت به بازگشت ایران به برجام تردید دارد و ایران هم تاکید کرده امریکا تحریم‌ها را به عنوان اهرم مذاکرات میخواهد همچنان در اختیار داشته باشد.

اگرچه به نظر میرسد پیش نویس‌ها نوشته شده، اما هنوز اختلافات کلیدی میان دو کشور بر سر بازگشت به برجام باقی مانده است. بازار‌ها دقیقا از همین زاویه نسبت به توافق حتمی تردید دارند و البته خریداران نیز با این رویکرد، فشار را در بازار به نفع خود وارد میکنند. در بازار ارز اکنون دلار در کانال ۲۴ هزار تومان قرار دارد و در این کانال به تثبیت رسیده است. دلار صرافی ملی، اما در کانال ۲۲ هزار تومان و دلار سامانه نیما ۲۰ هزار تومان است.

با افزایش شکاف قیمت دلار حالا دوباره حاشیه‌ها و گمانه زنی‌ها پیرامون بازار‌ها بالا گرفته است. خریداران دلار همچنان نسبت به بالاباقی ماندن قیمت دلار خوش بین هستند و معتقدند نباید به این زودی شاهد توافق ایران و امریکا باشیم و احتمالا این موضوع به بعد از انتخابات موکول میشود.

در این میان تعیین رئیس جمهور بعدی در ایران هم نگرانی‌های جدی را به همراه آورده است؛ هیچ یک از کاندیدا‌ها (به جز یکی از آن ها) نگاه جدی و منطقی و عقلانی نسبت به شرایط فعلی و دورنمای اقتصاد کشور ندارند و این در حالی است که همچنان چالش تحریم و کرونا بیشترین فشار را در سمت عرضه و تقاضا روی تنگ‌تر شدن محاصره اقتصادی وارد کرده است.

در بازار مسکن نیز شاهد وضعیتی هستیم که فعالان این بازار از آن با عنوان رکود بازار یاد میکنند و معتقدند حداقل تا پایان تابستان این وضعیت تداوم خواهد داشت. با کاهش قیمت مسکن در سه ماه ابتدایی امسال که التبه با کاهش معاملات نیز همراه بوده، حالا دولت ادعا دارد با حذف بخش دلالی بازار مسکن، ثبات بازار را تداوم بخشد.

در بازار خودرو نیز با وجود نبود مشتریان فعال، بازار همچنان در تب و تاب نوسانات ارز، با رشد قیمت مواجه است. بسیاری از فعالان خودرویی عنوان میکنند بهتر است افراد برای نیازمندی‌های خود تا قبل از انتخابات به بازار بیایند و خرید کنند. بازار خودرو با توجه به نبود چشم انداز روشن، تداوم التهابات قیمتی پیش بینی شده است.

در بازار سهام برخلاف دیگر بازارها، کم کم نشانه‌های رونق و بهبود بازار به چشم میآید. تعداد صف‌های فروش و خروج پول حقیقی‌ها از بورس در حال کاسته شدن است و در مقابل آن، تعداد صف‌های خرید و ورودی پول‌ها به بازار‌ها روبه افزایش است. البته فعالان بورسی همچنان محتاط اند و بهبود وضعیت بورس را منوط به پایداری شرایط فعلی ارزیابی میکنند. این در حالی است که بازار همچنان با چالش‌های جدی روبه رو ست که بخشی از آن در بیرون از بازار و بخشی از آن در درون بازار قابل ردیابی است.

همسو با اخبار مربوط به بازارها، اخبار بنگاه‌ها هم حکایت از تداوم مجوز‌ها برای افزایش قیمت محصولات و کالاهاست. خودرویی‌ها و قطعه سازان از مجوز‌های افزایش قیمتی خبر میدهند. در بخش مواد غذایی، مجوز افزایش قیمت‌ها به گوش میرسد. در بخش مواد شوینده، آرایشی و بهداشتی نیز مجوز افزایش قیمت صادر شد. در بین قندی‌ها نیز فرمول جدید اعلام شده، نشان از نزدیک شدن وضعیت محصولات قند و شکر به مقوله آزادسازی قیمتی است. همچنین در میان سیمانی‌ها خبر‌هایی از آزادشدن قیمت‌ها به گوش میرسد. در میان تایری نیز موضوع اصلاح قیمت جدی‌تر به گوش میرسد.

موج افزایش و اصلاح قیمت بنگاه‌ها در کنار اخبار منتشره از انتخابات و مذاکرات وین، نگاه بازار‌ها را به خود جلب کرده است. بیشتر فعالان بازار‌ها با توجه به تورم زابودن بودجه که از دید عبدالناصر همتی، کاندیدای ریاست جمهوری با ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه است، بابت بازگشت و رام شدن قیمت‌ها چندان جدی نیستند.

منبع: اقتصادنیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->