همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

مستأجران می‌توانند تا پایان بحران کرونا از ملک اجاره‌ای خود جابه‌جا نشوند

  • کد خبر: ۶۹۹۴۹
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۲
مستأجران می‌توانند تا پایان بحران کرونا از ملک اجاره‌ای خود جابه‌جا نشوند
امسال با وجود رکود در بازار مسکن، بازار رهن و اجاره گرم است. بازار مسکن به‌سمتی رفته که تقاضا برای اجاره ملک زیاد، اما عرضه محدود و کم است.
طنین همتی|شهرآرانیوز، قیمت خانه و به‌تبع آن اجاره و رهن ملک در یک سال گذشته دستخوش تغییرات زیادی بود. نوسانات شدید دلار در یک سال گذشته بازار مسکن را هم بی‌نصیب نگذاشت و باعث شد قیمت مسکن در نقاط مختلف و نقاط پرطرف‌دار با رشدی باورنکردنی همراه باشد. به‌طوری‌که براساس گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران در دوماهه نخست سال۹۹، ۱۶میلیون و ۱۳۴هزار تومان بود که نسبت به دوره زمانی مشابه سال۹۷، ۱۸۲درصد افزایش نشان می‌دهد. به عبارت دیگر، متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در تهران در دوماهه نخست سال ۹۹، ۲.۸۲ برابر بیشتر از دوره زمانی مشابه سال ۹۷ بوده است. شهر مشهد هم به‌عنوان یکی دیگر از کلان‌شهر‌های کشور از این افزایش قیمت‌ها بی‌نصیب نبوده است. در یک سال گذشته این تغییرات قیمتی، بازار رهن و اجاره را هم تحت‌تأثیر قرار داده است.

بازار مسکن مشهد در ۱۴۰۰

با وجود اینکه بازار مسکن در مشهد در ابتدای امسال با رکود آغاز شد، قیمت‌های نجومی در رهن و اجاره و حتی خرید و فروش به‌قوت خود باقی است و موجر و مالک به‌هیچ‌وجه حاضر نیستند قیمت‌ها را با درنظرگرفتن شرایط اقتصادی ناشی از کرونا و رکود موجود هم‌خوان کنند. در شرایط موجود بیشترین آسیب متوجه مستأجران است که باتوجه‌به آغاز فصل جابه‌جایی و افزایش قیمت‌ها در یک سال گذشته، باید پس‌اندازی چندبرابری برای رهن و اجاره داشته باشند، وگرنه ناچارند با رهن و جاره قبلی به خانه‌ای با متراژ پایین یا منطقه‌ای که باب میلشان نیست، نقل مکان کنند.

موجران اجازه افزایش ۲۰ درصدی رهن و اجاره را دارند

به‌گفته رئیس اتحادیه املاک مشهد، اکنون وضعیت به‌سمتی رفته است که شاهد افزایش تقاضا و کاهش عرضه در بازار رهن و اجاره مسکن هستیم و همین امر زمینه را برای سودجویی مالکان و افزایش بی‌قاعده قیمت رهن و اجاره فراهم کرده است. مستأجران نیز ناچارند با پایان زمان قرارداد و باتوجه‌به شرایط حاکم در بازار، به این قیمت‌های غیراصولی راضی شوند، آن‌هم فقط برای اینکه دغدغه مسکنشان رفع شود.

مرادزاده تأکید کرد: اجازه افزایش ۲۰ درصدی در رهن و اجاره یک قانون است و موجران و مالکان موظف‌اند از این قانون تبعیت کنند، نه اینکه قیمت‌های بدون ضابطه را برای ملکشان به مردم تحمیل کنند. مستأجران باید از این قوانین باخبر باشند و حق خود بدانند که در سال چقدر به رهن و اجاره‌شان اضافه شود.

وقتی کرونا حامی مستأجران می‌شود

رئیس اتحادیه املاک مشهد با اشاره به اینکه اکنون اجاره‌بها و رهن در بازار مسکن قیمت‌های غیراصولی دارد، ادامه داد: به‌تازگی ستاد بحران کرونا مانند پارسال به ان موضوع وارد شده است و صاحب‌خانه‌ها را ملزم کرده است که فقط اجازه افزایش ۲۰ درصدی اجاره و رهن را دارند. امسال هم این قانون عملیاتی خواهد شد و تا چند روز آینده ابلاغیه آن اطلاع‌رسانی می‌شود، اما درصد دقیق آن برای امسال هنوز مشخص نشده و ممکن است تغییر کند.

شورای حل اختلاف حکم تخلیه به موجر نخواهد داد

مرادزاده افزود: این نامه خطاب به شورا‌های حل اختلاف است که در این نامه به‌صراحت قید شده است شورای حل اختلاف حکم تخلیه به موجر نخواهد داد و مستأجر می‌تواند با همان قرارداد قبلی نهایت با ۲۰ درصد در آن خانه بنشیند و تا زمانی که بحران کرونا ادامه دارد، نگران جابه‌جایی ملک نداشته باشد. چون اکنون شرایطی به وجود آمده است که امکان جابه‌جایی نیست و پیداکردن خانه سخت شده است. خیلی از موجران اجاره بالایی طلب می‌کنند، اما مستأجران بنا بر این قانون می‌توانند تمکین نکنند و حتی از ملک جابه‌جا نشوند و بدانند حق با آن‌هاست.

وی در ادامه اضافه کرد: وضع این قوانین نقش مُسکن دارد و درمان قطعی برای حل مشکلات در حوزه مسکن نیست. درمان قطعی زمانی اتفاق می‌افتد که عرضه و تقاضا متعادل شود تا بازار به ثبات برسد. اگر شرایطی به وجود آید که بحث خانه‌سازی را افزایش دهیم، این بازار به تعادل می‌رسد؛ اما اینکه این نوع قوانین را وضع کنیم، موقتی است و در بلندمدت آن‌چنان کمکی نمی‌کند. قانون مالیات بر عایدی به سرمایه اقدام خوبی است اگر به‌درستی انجام شود. شناسایی خانه‌های خالی به عرضه بیشتر و جلوگیری از احتکار بیشتر آپارتمان کمک می‌کند که امیدواریم این راهکار‌ها نتیجه مؤثری داشته باشد.

مردم حقوق خود را بشناسند

وی ادامه داد: برای رفع این مشکل‌ها در کنار این قوانین، باید ساخت‌وساز مسکن هم افزایش پیدا کند که باعث می‌شود این فشار و دغدغه‌ای که روی مستأجران است، کمتر شود. ورود ستاد بحران کرونا به حل مشکل جابه‌جایی خانه برای مستأجران باری از دوش این قشر برداشت. امسال هم امیدواریم مردم بتوانند به این حقشان برسند، اما لازمه آن این است که این حق را بشناسند. خیلی‌ها این حق را نمی‌دانند و باید از طریق رسانه‌ها در جریان قرار بگیرند که مردم می‌توانند تا پایان بحران کرونا از ملک اجاره‌ای خود جابه‌جا نشوند و نهایت ۲۰ درصد اجاره اضافه پرداخت کنند. این قانون تا زمان بحران کرونا و ۳ ماه بعدش ادامه دارد.

مردم برای قرارداد حتما نسخه چاپ‌شده از بنگاه‌های مسکن تقاضا کنند

رئیس اتحادیه مشاوران مسکن مشهد تقاضا کرد: مردم برای قرارداد حتما نسخه چاپ‌شده از بنگاه‌های مسکن تقاضا کنند، چون وقتی نسخه چاپ‌شده را دریافت کنند، اسمشان در سامانه‌ها درج می‌شود تا قوانین بازدارنده مثل قطعی یارانه، بستن حساب‌ها و انتصاب مالیات‌های سنگین شاملشان نشود. مردم باید از حقوقشان مطلع باشند. قرارداد‌های دستی مرسوم، قرارداد‌های معتبری نیست، بلکه قرارداد باید حتما در سامانه ثبت شود و نسخه چاپ‌شده داشته باشد.
مرادزاده در انتها تأکید کرد: مستأجران باید به ۲ موضوع توجه کنند؛ اول اینکه قرارداد چاپی درخواست کنند، دوم اینکه افزایش اجاره‌بها نهایت تا ۲۰ درصد پذیرفتنی است.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->