تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت جدید طلای ۱۸ عیار در ( ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) | قیمت طلا ۳۶۴ هزار تومان تغییر کرد قیمت طلا باز هم ریخت | قیمت جدید طلا امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاکید استاندار خراسان رضوی: لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی
سرخط خبرها

یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی چقدر افزایش می‌یابد؟

  • کد خبر: ۷۰۰۴۷
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۹
یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی چقدر افزایش می‌یابد؟
طبق اعلام سازمان هدفمندی یارانه‌ها، یارانه خردادماه امشب (پنجشنبه ۱۴۰۰/۰۳/۲۰) به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، یارانه‌بگیران سال‌هاست منتظر اعمال تورم روی مبلغ یارانه هستند، اما در ۱۲۳ مرحله‌ای که یارانه نقدی تاکنون پرداخت شده مبلغ همان ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است. آیا یارانه‌ها افزایش می‌یابد؟

در بیش از ۱۰ سال گذشته صد و بیست سه مرحله یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی پرداخت شده، در همه این سال‌ها سرعت رشد تورم به حدی بوده که ارزش یارانه به کمترین حد خود رسیده است.

در سال ۸۹ که پرداخت یارانه آغاز شد، با ۴۵ هزار تومان می‌شد سبد مواد غذایی شامل یک کیلو تخم مرغ، پنج کیلو برنج، یک کیلو گوشت، دو کیلو مرغ، یک کیلو قند، یک کیلو شکر، یک لیتر روغن و نیم کیلو پنیر خرید. اما الان با این ۴۵ هزار تومان فقط می‌تواند ۱٫۵ کیلو مرغ به نرخ دولتی خریداری کرد.

با افزایش قیمت کالا‌ها و خدمات مصرفی خانوارها، یارانه‌بگیران بار‌ها نسبت به ثابت بودن میزان یارانه اعتراض کردند. هر سال گمانه‌هایی برای افزایش مبلغ یارانه‌ها زده می‌شود، اما تاکنون اجرایی نشده است.

حالا نیز یکی از نماینده‌ها از پرداخت یارانه ۴۵۰ هزار تومانی می‌گوید. دیگر نمایندگان نیز به نحوی از افزایش یارانه‌ها صحبت کرده‌اند.

جدای از این که پرداخت این یارانه چه بار مالی به دنبال دارد و تبعات آن چیست؟ چقدر احتمال دارد که دولت بعدی بتواند یارانه ۴۵۰ هزار تومانی را پرداخت کند؟

دولت بعدی از نیمه دوم سال روی کار می‌آید، براساس بودجه امسال امکان افزایش یارانه وجود ندارد.

تبصره ۱۴ بودجه هر سال به موضوع یارانه‌ها اختصاص دارد. در جزئیات این تبصره مبلغ  ۴۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان منابع برای یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی در نظر گرفته شده است.

با توجه به این که در کشور حدود ۷۸ میلیون نفر یارانه نقدی دریافت می‌کنند، این بودجه مختص یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی برای این ۷۸ میلیون نفر است و قابلیت این را ندارد که تعداد یارانه‌بگیران اضافه شود یا مبلغ بیشتری پرداخت شود.

برای افزایش ۱۰ برابری یارانه نقدی از ۴۵ هزار تومان به ۴۵۰ هزار تومان، باید سالانه ۴۲۸ هزار میلیارد تومان منابع در نظر گرفته شود که با توجه به کسری بودجه شدید دولت امکان‌پذیر نیست.

شاید کاندیدا‌ها قصد این را داشته باشند که در صورت رئیس جمهور شدن دو یارانه نقدی و معیشتی بنزین را ادغام کنند و روی آن افزایش مبلغ را اعمال کنند.

اما با توجه به بودجه سالانه ۳۱ هزار میلیارد تومانی یارانه بنزین، مجموع منابع یارانه‌ای به ۷۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان می‌رسد که با ۴۲۸ هزار میلیارد تومان فاصله بسیاری دارد؛ بنابراین با توجه به پایین بودن درآمد‌های ارزی، کسری بودجه شدید و تورم بالا پرداخت یارانه ۴۵۰ هزار تومانی حداقل در نیمه دوم امسال امکان‌پذیر نیست.

گفتنی است در شرایطی که پرداخت یارانه ۴۵۰ هزار تومانی شدنی نیست، قطعا یارانه یک میلیون تومانی که دیگر کاندیدای انتخابات این دوره هم وعده داده امکان اجرا ندارد.

منبع: تجارت‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->