چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درمورد جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تاثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ دستگیری شرور بدنام بولوار بهمن مشهد در نیمه شب گم‌شدن سارق در صحنه سرقت حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی علیه یک خودرو در لبنان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۳۶ قاچاقچی میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند رئیس پلیس فتا فراجا: به تبلیغات عمل تغییر رنگ چشم و آمپول‌های لاغری ورود می‌کنیم چند روش طبیعی برای از بین بردن چین و چروک صورت هشدار درباره فروش دارو‌های کودکان در فروشگاه‌های سیسمونی روند افزایشی شیوع بیماری‌های تنفسی | اُمیکرون دوباره اوج گرفت (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک میلیون نفر در خراسان رضوی، مبتلا به فشارخون هستند | گزارش شهرآرانیوز از «قاتل خاموش» و راهکار‌های پیشگیری و درمان آن پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش دما در برخی استان‌ها از امروز آیا احکام حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صادر می‌شود؟ معمای گم‌شدن ۲۰۰ کیلوگرم مواد مخدر، راز قتل قاچاقچی را افشا کرد نقشه ناکام قتل همسر سابق برای حضانت فرزند! فهرست سیاه تبهکاران سایت دیوار در مشهد فاش شد اسامی محصولات و خوشبوکننده‌های غیرمجاز اعلام شد(۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) واژگونی خودرو در سبزوار یک کشته و ۵ مصدوم برجای گذاشت (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیل است؟ ۲ کشته و ۲ مصدوم در پی تصادف مرگبار پژو و کامیون در نیشابور (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سه علت اصلی سقط جنین در کشور
سرخط خبرها

آیا می‌توان به‌جای دوز دوم سینوفارم، واکسن ایرانی تزریق کرد؟

  • کد خبر: ۷۰۱۲۸
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۲
آیا می‌توان به‌جای دوز دوم سینوفارم، واکسن ایرانی تزریق کرد؟
برخی معتقدند به‌دلیل یکسان بودن پلتفرم‌های این دو واکسن، تزریق واکسن کووایران برکت به جای واکسن سینوفارم در دُز دوم ایرادی ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حسینی - استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران- در یک برنامه رادیویی درباره آخرین وضعیت مطالعه واکسن کووایران برکت با اشاره به اینکه اکنون مطالعات فاز سه این واکسن در حال انجام است، گفت: مطالعه فاز یک این واکسن برای گروه سنی زیر ۵۰ و بالای ۵۰ سال به‌صورت جداگانه انجام شد. فاز دوم نیز روی جمعیت ۲۸۰ نفری صورت گرفت که همه این افراد دو تزریق خود را انجام دادند و دو هفته پس از تزریق نیز نمونه‌های ایمونوژنتیکی خود را دریافت کردند.

وی ادامه داد: فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت در تهران و کرج به کار خود پایان داد و اکنون چند روزی است که در شهرستان‌های اصفهان، شیراز، بوشهر و مشهد کار خود را آغاز کرده و تاکنون در فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت حدودا ۱۲ هزار داوطلب دُز اول را تزریق کره‌اند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره شایعاتی پیرامون تاییدیه نگرفتن فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت و تزریق این واکسن، گفت: اکنون در حال انجام مطالعه فاز سه این واکسن هستیم و شاید منظور از تزریق واکسن، تزریقاتی است که برای کارآزمایی بالینی در حال انجام است. با این حال همچنان در حال کارآزمایی بالینی فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت هستیم و داده‌ها به‌صورت مستمر به سازمان عذا و دارو و وزارت بهداشت ارائه می‌شود. مطالعات فاز یک و فاز دو تکمیل شده است و گزارش تکمیل شده آن نیز ارائه شده است. در مطالعات فاز سه نیز طبیعتا وظیفه اسپانسر است که داده‌ها را در قالب گزارش پیشرفت چه براساس پروتکل مصوب و چه براساس درخواست رگولاتور در اختیار سازمان غذا و دارو و کمیته ملی اخلاق قرار دهد.

 

آیا می‌توان برای دُز دوم به‌جای سینوفارم، کووایران برکت تزریق کرد؟

وی با بیان اینکه اطلاعات دقیقی در این‌باره ندارد، اظهار کرد: برخی معتقدند به‌دلیل یکسان بودن پلتفرم‌های این دو واکسن تزریق واکسن کووایران برکت به جای واکسن سینوفارم در دُز دوم ایرادی ندارد، برخی دیگر به مطالعات مشابهی که برای ترکیب کردن واکسن‌های پلتفرم‌های مختلف انجام شده، اشاره می‌کنند و معتقدند که تزریق واکسن کووایران برکت در دُز دوم ایرادی ندارد، اما افرادی نیز هستند که اظهار می‌کنند با وجود اینکه پلتفرم این دو واکسن مشابه است، اما بهتر است این کار انجام نشود. در دنیا مطالعاتی برای ترکیب واکسن آسترازنکا - فایزر داشتیم که گا‌ها اعلام شد که پاسخ ایمنی آن بهتر است.

وی با بیان اینکه اکنون واکسن‌های کرونا در دنیا مجوز‌های شرایط عادی بازار را دریافت نکرده و مجوز‌های اضطراری دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: این مجوز‌ها را رگولاتور‌های کشور‌های مختلف صادر می‌کنند و ما نیز مجوز‌هایی داریم که پس از فاز سه مطالعات واکسن کووایران برکت داده شده و هم تجربیاتی در کشور‌هایی مثل کوبا، هند یا چین داریم که پیش از فاز سه این مطالعات مجوز دریافت کرده بودند؛ بنابراین طبیعتا همه بر این اعتقاد هستند که هرچه جلوتر برویم و دیتا کامل‌تر شود خیالمان راحت‌تر است، اما در شرایط اضطرار تجارب مختلفی در کشور‌های مختلف است که می‌توان به آن‌ها توجه کرد.

حسینی در پایان گفت: طبیعتا جامعه علمی بیشتر موافق جمع‌آوری اطلاعات و دیتای کامل‌تر است. با این حال به‌عنوان پژوهشگر آرزو می‌کنم تمام کسانی که پژوهش می‌کنند وقت را تلف نکنند و هر روز دیتا تولید کنند و روی میز سیاست‌گذار بگذارند و سیاست گذاران نیز با نگاه به نفع مردم بهترین تصمیم را بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->