سمیرا شاهیان | شهرآرانیوز - در پنجشنبهای که گذشت اختتامیه پویش ملی حمایت از تولید فیلم کوتاه، «ماکا» برگزار شد و آثار نمایشی ۳ هنرمند مشهدی به عنوان برگزیدگان این رویداد در ایرانشهر معرفی شدند.
امیرمسعود سهیلی با اثر
«کَهَن کهور»،
سارا طالبیان با اثر
«بلوچستان امن است» و
نسیم سهیلی با اثر
«مات» از مشهد جزو برگزیدگان این پویش بودند که با همکاری چند سازمان و دستگاه ازجمله وزارت ورزش و جوانان برگزار شد. به گفته محمدمهدی تندگویان، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، پویش فیلم کوتاه «ماکا» اتفاق خوبی بود، زیرا مدل جدید ساخت و هدفمندی آن بر اساس نیاز استان سیستان و بلوچستان طراحی شده است.
او خاطرنشان کرد: اگر مدل پویش فیلم کوتاه «ماکا» الگو قرار بگیرد و بتوانیم فیلمهای مستند بیشتری بسازیم تا آنچه را میخواهیم درست و شایسته معرفی کنیم، اتفاقات خوبی رقم میخورد.
مستندی با نگاه زیست محیطی
امیرمسعود سهیلی، سازنده مستند «کَهَن کهور» درباره اثری که با نگاه زیست محیطی ساخته است، به شهرآرا میگوید: چند کودک روستای کهن کهور در جستوجوی هویت روستایشان هستند. روستایی که چندین سال قبل با سدسازی به زیر آب رفته است. مردم آنجا زبالههای تولیدی را بازیافت و از این راه به داشتن محیط زیستی مطلوب کمک میکنند.
این هنرمند با اشاره به اینکه پویش ملی حمایت از تولید فیلم کوتاه، «ماکا» به دنبال نشان دادن چهرهای نو از سیستان و بلوچستان بوده است، بیان میکند: هدف، دور شدن از کلیشههای منفی مثل فقر و قاچاق و نزاع و درگیری درباره این قسمت از سرزمین ایران بوده است.
در همین باره ۱۲ اثر نمایشی شامل فیلم کوتاه داستانی و مستند تولید شده است که سازندگان آنها میتوانند آثارشان را به هر جشنوارهای ارسال کنند. فراخوان پویش ملی حمایت از تولید فیلم کوتاه، «ماکا» سال گذشته اعلام شده بود و خرداد ۱۴۰۰ هم اختتامیه آن برگزار شد.
ترسیم فعالیتهای یک زن موفق
نسیم سهیلی دیگر برگزیده مشهدی پویش ملی حمایت از تولید فیلم کوتاه، «ماکا» با اشاره به مستندش به نام «مات» میگوید: این کلمه به معنی مادر است و به نوعی فعالیتهای زیست محیطی دکتر سیما رئیسی از اهالی این استان را نشان میدهد. در سفر دوهفتهای که به سیستان و بلوچستان داشتم با این زن نابینا آشنا شدم. سهیلی بیان میکند: عکسی اثرگذار از خانم رئیسی در اینستاگرام مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است که با پا مشغول فعالیت زیست محیطی است. به گفته این برگزیده، ۷۰ طرح به پویش ملی حمایت از تولید فیلم کوتاه، «ماکا» رسیده بود که از بین آنها ۱۲ طرح برگزید شد و به صاحبان آنها بودجهای برای ساخت مستند تعلق گرفت. نسیم سهیلی، مستند مات را در ۳ هفته ساخته است.
دانشآموزان مرز
سارا طالبیان با اثر «۱۰ دقیقه تا مرز» دیگر مشهدی است که در مستندی ۳۰ دقیقهای روایتگر معلمی است که در سفرهایش به سیستان و بلوچستان با دانشآموزانی آشنا میشود که به دلایلی انگیزهشان به ادامه تحصیل از بین رفته است. او به دنبال یک چرایی است؛ «معلم میخواهد بداند چرا دانشآموزان سراوانی با اینکه از استعداد خوبی برخوردار هستند انگیزه کمی برای ادامه تحصیل دارند.»
طالبیان که دانشآموخته ادبیات نمایشی از دانشگاه تهران است، میگوید: سال گذشته مطرح شد از یک کلاس ۳۰ نفره در سراوان ۲۵ نفر در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی قبول شدهاند و همین موضوع را سوژه مستندم انتخاب کردم. در این کار، معلمی که تصمیم گرفته در موقعیت همهگیری کرونا به مناطقی مثل سراوان برود تا در نبود اینترنت، کمکرسان درسی دانشآموزان باشد، در هر سفر به سوژهای برمیخورد. یک بار با حامد آشنا میشود که به مرز برای کولبری رفته و دفعه دیگر با دانشآموزی روبهرو میشود که به عشق موتورسواری برای سوختبری به مرز رفته است. این سومین اثر سارا طالبیان است که در مستندش خواسته اشاره کند دانشآموزان بااستعداد سراوانی به دلیل نداشتن انگیزه و الگوی مناسب از درس دور میشوند.