آبی‌ها فسخ نمی‌کنند دروژدک بازیکن جدید تراکتور کیست؟ + هایلایت گل‌ها رئال مادرید، پر درآمدترین باشگاه ورزشی دنیا مربی تیم ملی تکواندو بانوان کشورمان، لژیونر شد عبادی پور در تیم منتخب هفته لیگ والیبال لهستان دروژدک رسماً تراکتوری شد + عکس برنامه هفته هفدهم لیگ برتر فوتبال فصل ۰۴-۱۴۰۳ | جدال سرخ‌های پایتخت و تبریز در آزادی انتقال قرضی سامان فلاح به ملوان رونمایی سیتیزن‌ها از صلاح جدید محرومیت ۲ ساله در انتظار پرتابگر ایرانی انتقاد وزیر نفت از هزینه‌‌کرد هلدینگ خلیج فارس برای استقلال گره در داستان بلانکو و استقلال محرومان هفته هفدهم لیگ برتر فوتبال مشخص شدند درباره اوضاع نابسامان سرخابی‌ها | دست‌پخت مدیریت برد شیرین فرش آرا در مشهد | سوسوی امید محرومیت ۵ ماهه و جریمه ۵ میلیاردی برای ساکت الهامی رقابت ۱۲۰۰ طلبه ورزشکار در مشهد + فیلم از قله به قعر | چالش‌های صعود منچسترسیتی به مرحله پلی‌آف لیگ قهرمانان! نویدکیا گزینه نساجی شد تاریخ نگاری حضور تیم‌های مشهدی در مسابقات فوتبال باشگاهی کشور- قسمت شانزدهم/شماره ۱۹۳
سرخط خبرها

به شماره افتادن نفس‌های مجموعه‌های ورزشی در وضعیت کرونا

  • کد خبر: ۷۰۲۲۷
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۶
به شماره افتادن نفس‌های مجموعه‌های ورزشی در وضعیت کرونا
شیوع کرونا در کشور سبب شد ستاد ملی مبارزه با کرونا برخی مشاغل پرخطر را تعطیل کند. از مشاغلی که در ردیف مشاغل آسیب‌زای کرونا قرار گرفتند، باشگاه‌های ورزشی بودند که به توصیه این ستاد به‌مدت طولانی تعطیل شدند.
هانیه فیاض | شهرآرانیوز؛ شیوع کرونا در کشور سبب شد ستاد ملی مبارزه با کرونا برخی مشاغل پرخطر را تعطیل کند. از مشاغلی که در ردیف مشاغل آسیب‌زای کرونا قرار گرفتند، باشگاه‌های ورزشی بودند که به توصیه این ستاد به‌مدت طولانی تعطیل شدند؛ به‌طوری‌که این امر اکنون نفس‌های باشگاه‌های ورزشی را به شماره انداخته و زیان‌های بسیاری را به مربیان ورزشی و باشگاه‌داران وارد کرده است.
از طرفی هزینه‌های زیاد قرارداد و اجاره‌بهای اماکن ورزشی و تعطیلی‌های مکرر و طولانی‌مدت سبب شده است علاوه بر کاهش تعداد ورزشکاران، مربیان و باشگاه‌داران نیز از لحاظ مالی متضرر شوند و با این کاهش درآمد به‌سمت بیکاری یا مشاغل کاذب بروند. حالا، اما باشگاه‌داران و ورزشکاران در مشهد از وضعیت موجود گله‌های فراوانی دارند و نگرانی‌های بسیاری را درباره تعطیلی و ورشکستگی باشگاه‌های ورزشی مطرح می‌کنند که قطعا برای آینده ورزش خطرناک خواهد بود.

 

ورزش در فضای باز ممنوع است!

نائب رئیس هیئت کاراته استان خراسان رضوی که خود باشگاه ورزشی رزمی را اداره می‌کند، درباره تعطیلی باشگاه‌های ورزشی می‌گوید: متأسفانه تعطیلی‌های پیاپی باشگاه‌ها برای ورزشکاران و مربیان به یک معضل تبدیل شده است. بسیاری از مربیان به‌دلیل جبران‌نشدن هزینه‌های شخصی و باشگاه، خانه‌نشین شده‌اند. ورزشکاران هم نمی‌توانند آمادگی لازم را برای مسابقات کسب کنند، زیرا امکان تمرین برای آن‌ها وجود ندارد، درحالی‌که تیرماه امسال مسابقات انتخابی تیم‌ملی را هم داریم.
 
اکرم گلپرور از ممنوعیت ورزش در فضای باز گله می‌کند و ادامه می‌دهد: رزمی‌کارانمان را برای تمرین به بوستان و فضا‌های سبز می‌بریم تا تمرین کنند و برای مسابقات آماده شوند، اما اجازه این کار را به ما نمی‌دهند و می‌گویند باید مجوز داشته باشید. برای دریافت مجوز به اداره ورزش مراجعه کردیم و هربار با در‌های بسته مواجه شدیم.

تعطیل نکنید، محدود کنید

یکی از مربیان بدن‌سازی هم که از تعطیلی‌های باشگاه‌ها کلافه شده است، می‌گوید: چندین‌ماه است که باشگاه‌داران و مربیان شرایط سختی را می‌گذرانند و شیوع بیماری کرونا سبب بیکاری بسیاری از آنان شده است، به‌طوری‌که بسیاری از همکاران ما باشگاه خود را واگذار کرده‌اند.
 
حمزه رمضانزاده در ادامه پیشنهاد خود را این‌گونه مطرح می‌کند: باتوجه‌به اینکه با شیوع ویروس کرونا باشگاه‌ها به‌شدت آسیب دیده‌اند و برخی نیز ورشکسته یا بدهکار شده‌اند، بهترین راهکار این است که برای باشگاه‌ها شیوه‌نامه‌های دقیق بهداشتی نوشته شود و با الزام رعایت اصول بهداشتی در باشگاه‌ها به ورزشکاران و باشگاه‌ها اجازه فعالیت دهند، زیرا انجام تمرینات ورزشی می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی و کاهش ابتلا به بیماری‌ها تأثیرگذار باشد. او تأکید می‌کند: تعطیل‌کردن باشگاه‌های ورزشی سبب ضربه‌زدن به ورزش، ورزشکاران و مربیان می‌شود؛ درحالی‌که می‌توان مساحت باشگاه‌ها را بررسی کرد تا بر اساس آن، باشگاه‌داران با پذیرش تعداد افراد محدودی به فعالیت خود ادامه دهند.


تسهیلات ناکارآمد.

اما تعدادی از باشگاه‌داران کارشان از ناراحتی گذشته است و اکنون با عصبانیت بسیار به گله و شکایت می‌پردازند. یکی از آن‌ها در همین ایام کرونا مجبور شده است باشگاه خود را واگذار کند و به شغل دیگری روی بیاورد؛ یعنی مدتی به فعالیت در حوزه املاک بپردازد تا به‌گفته خودش بتواند پول پس‌انداز کند و دوباره باشگاهی را راه بیندازد و شاگردان و قهرمانانش را دور هم جمع کند. اکنون نیز باشگاهش با شرایط بد اقتصادی آغازبه‌کار کرده، اما هیچ تسهیلاتی دریافت نکرده است؛ زیرا معتقد است که تسهیلات درنظر‌گرفته‌شده برای باشگاه‌داران علاوه بر اینکه نیاز به پیمودن مسیر سختی دارد، پاسخگوی نیازشان هم نیست. مهدی مروی با بیان اینکه باتوجه‌به بیکاری بسیاری از مربیان و باشگاه‌داران بازپرداخت این تسهیلات برای برخی از آنان مشکل است، اضافه می‌کند: ضروری است دولت با پرداخت غرامت در ایام کرونا به اقشار آسیب‌دیده، بخشی از ضرر‌های واردشده را جبران کند.


تغییر کاربری مجموعه‌های ورزشی

«افزایش وزن، تحلیل جسمانی، افسردگی و... ازجمله پیامد‌هایی است که تعطیلی مجموعه‌های ورزشی برای ورزشکاران به‌دنبال دارد.» این‌ها بخشی از صحبت‌های مدیر مجموعه ورزشی آبی بنامی در مشهد است که دغدغه سلامت جامعه را دارد.
 
مهدی ظریف می‌گوید: فعالیت‌های ورزشی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و این امر سبب کاهش شیوع ویروس کرونا می‌شود. در همین راستا ورزش بسیار مهم است که برای داشتن جامعه‌ای سالم باید حمایت شود. او خاطرنشان می‌کند: حدود ۱۶ ماه است که بخش عمده‌ای از مجموعه ما تعطیل شده است و قسمت‌های کمی از آن به‌صورت نیمه‌وقت باز هستند. همان‌طور که می‌دانید، نگهداری استخر‌های شنا، هزینه‌های زیادی را در بر دارد که باتوجه‌به تورم، این هزینه‌ها بیشتر هم شده است. ظریف با اشاره به سایر ضرروزیان‌های واردشده به مجموعه‌های آبی بیان می‌کند: متأسفانه در این ایام نیرو‌های متخصص بسیاری را از دست دادیم.


چرا مجموعه‌های ورزشی مانند سایر اصناف اجازه فعالیت ندارند؟

یکی از مربیان کشتی هم دغدغه‌اش را این‌گونه توضیح می‌دهد: شیوع کرونا و تعطیلی باشگاه‌ها سبب شد که بسیاری از مربیان از حوزه فعالیت خود کناره‌گیری کنند و به مشاغل دیگری روی بیاورند. در طول این مدت هم چنان‌چه مربی‌ای هنوز پابرجا مانده است، فقط به‌دلیل عشق به ورزش است که میدان را ترک نکرده است، وگرنه درآمدی ندارد که از آن طریق بتواند زندگی‌اش را بچرخاند.
 
یحیی عاشوری با تأکید به اینکه باشگاه‌ها باید با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی باز باشند، می‌گوید: فضای تمرین برای ورزشکاران باید فراهم باشد و قهرمانان ما بتوانند به تمرینات خود ادامه دهند تا از آسیب‌های بعدی جلوگیری شود. اکنون سؤال و دغدغه ما این است که چرا در وضعیت کرونایی بسیاری از اصناف پربرخورد مانند رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها، بازار‌های تجاری و مجتمع‌ها به فعالیت خود ادامه می‌دهند و مردم در آن‌ها تردد می‌کنند، اما مجموعه‌های ورزشی که محل تقویت سیستم دفاعی بدن هستند، همچنان بسته‌اند و اجازه فعالیت ندارند؟


بازگشایی مجموعه‌های ورزشی؛ به زودی

مهدی سلاطین، رئیس اداره ورزش‌وجوانان مشهد، در پاسخ به گله‌های باشگاه‌داران توضیح می‌دهد: در اینکه باشگاه‌داران، مربیان و ورزشکاران شرایط دشواری را سپری می‌کنند، شکی نیست، اما براساس طبقه‌بندی ستاد ملی مبارزه با کرونا، پارک‌های آبی و استخر‌ها در گروه ۳ و ۴ و باشگا‌های ورزشی در گروه ۲ قرار گرفته‌اند که بر این اساس، مجموعه‌های ورزشی‌ای مانند استخر‌ها از ابتدای شیوع کرونا به‌هیچ‌عنوان بازگشایی نشده‌اند و بیش از حدود ۳۰۰۰ نفر ازجمله نیرو‌های عمومی و تخصصی که در این مجموعه‌ها مشغول به فعالیت بودند، بیکار شده‌اند.
 
او ادامه می‌دهد: بیشتر از ۱۵۰۰ باشگاه ورزشی خصوصی و دولتی در مشهد وجود دارد که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم، بیش از ۲۲ هزار نفر در آن‌ها مشغول‌به‌کار هستند و از این راه ارتزاق می‌کنند. سلاطین به شرایط سخت تسهیلات ویژه باشگاه‌داران اشاره می‌کند و می‌گوید: شرایط اخذ تسهیلات از بانک‌ها بسیار مشکل است و باتوجه‌به اینکه مبالغ آن هم چشمگیر نیست، خیلی از باشگاه‌داران از دریافت آن امتناع کرده‌اند. از ۲۰ میلیارد تومان بودجه‌ای که برای این تسهیلات در نظر گرفته شده، بیش از ۱۴ میلیارد تومان دریافت شده است.
 
رئیس اداره ورزش‌وجوانان مشهد در پاسخ به مشکل ممنوعیت فضای باز برای تمرین ورزشکاران بیان می‌کند: دراین‌زمینه هم حق با ورزشکاران است، اما امیدواریم که فدراسیون دراین‌باره چاره‌ای بیندیشند که چنان‌چه مسابقاتی اعلام می‌شود، شرایطی فراهم کنند تا ورزشکاران بتوانند با رعایت شیوه‌نامه‌های خاص تمرین کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->