بهنام اخوت | شهرآرانیوز؛ یکسال و چندماه از فراگیری ویروس مرگبار در کشورمان گذشته و کرونا بساط حیات بسیاری از رشتههای ورزشی را بهویژه در استان خراسانرضوی برچیده است. بسیاری از رشتههای پربرخورد که پیش از آن هم در استان چندان پرفروغ نبودند، بهانه کرونا برای آنها عاملی شد تا بهطور مطلق به تعطیلات بروند و دراینمیان، برخی رشتههای دیگر هم نفسهایشان به شماره افتاده است.
بااینهمه برخی رشتهها هم بودند که بهواسطه شرایط ویژه و فعالیتشان در هوای آزاد چندان از این اتفاق متضرر نشدند. رشتهای مثل سوارکاری که بهصورت انفرادی و با رعایت فاصله اجتماعی مناسب در فضای باز انجام میشود، در این یکسال چندان متضرر نشد، اما اینکه سوارکاران و باشگاههای ورزشی سوارکاری هم از این اتفاق متأثر شدند، جملهای گزاف نیست؛ باشگاههایی که فعالیتشان چندان تعطیل نشد، اما مردم و مالکان اسبها با ترسولرز در آنها رفتوآمد کردند.
یکی از مدیران باشگاههای سوارکاری مشهد معتقد است در طول یکسال کرونایی، مراجعات به باشگاهش برای اسبسواری کم که نشده هیچ، بیشتر هم شده است. رامین چرمچی، مدیر باشگاه سوارکاری سوران، دراینباره گفت: سوارکاری برخلاف بسیاری از رشتههای ورزشی دیگر در فضای باز انجام میشود و هر نفر روی یک اسب و با فاصله اجتماعی مناسب ورزش میکند. به همین دلیل استقبال از این رشته ورزشی در ایام کرونا کمتر نشده که هیچ، بیشتر هم شده است.
وی افزود: تعطیلی باشگاه و فعالیتهای ما فقط در چند بازه کوتاه و در اوج کرونا بود. چرمچی که تا یکسال پیش دبیر هیئت سوارکاری استان بود، با اشاره به برگزارنشدن مسابقات در یکسال گذشته اظهار کرد: در یکسال گذشته چند مسابقه در سطح پرش انجام شده، اما بهدلیل اینکه کرونا باعث غیبت تماشاگران و لزوم رعایت برخی شیوهنامههای بهداشتی شده، تعدادش خیلی کمتر از سالهای قبل بوده است.
محمدصادق کنویسی مدیر باشگاه سوارکاری انجمن فردوسی است. او درباره تأثیر کرونا بر فعالیت این رشته ورزشی گفت: کرونا زیاد بهحال ما تأثیر نداشته است، چون بههرحال فاصله اجتماعی در این ورزش رعایت میشود، اما مردم میترسند و همین عاملی برای کاهش مراجعات به باشگاهها بوده است. وی افزود: کاهش مراجعان بهدلیل ترس مردم از کروناست. زمانی حتی خود مالکان هم برای سرزدن به اسبهایشان نمیآمدند. وی تصریح کرد: البته حالا چندصباحی است که اوضاع بهتر شده است و دست کم مالکان به باشگاه میآیند. ما هم تعطیلی چندانی در این دوران بهجز موارد اوج شیوع کرونا نداشتیم.
رئیس سابق هیئت سوارکاری خراسانرضوی که از مدیران قدیمی باشگاههای سوارکاری در مشهد است، دراینباره گفت: باشگاه ما، ارشاد، از روز اول کرونا فقط یک مقطع کوتاه در اوج کرونا تعطیل بود و در سایر روزها مشکلی نداشتیم. حمید نیکویی افزود: ما شیوهنامهها را رعایت میکنیم و در رشته سوارکاری هم فاصله اجتماعی کاملا رعایت میشود. درنتیجه مشکل خاصی نداریم. وی با اشاره به حضور مالکان اسبها در دوران کرونایی و حضور در دشتها اظهار کرد: در این مدت ما مسابقات چندانی نداشتیم، اما مالکان اسبها میآمدند و اسبهایشان را برای دویدن به دشت میبردند و چندان در مانژ اسبسواری نمیکردند. باوجوداین میتوانم بگویم اسبسواری در این یکسال رونق داشته و چندان مشکلی بابت کرونا نداشته است.
با همه اینها، رئیس کنونی هیئت اسبسواری درباره این مسائل دیدگاه متفاوتی نسبت به باشگاهداران دارد. عباسزادگان گفت: سوارکاری صددرصد از کرونا متأثر شده است.
وی افزود: در این مدت دوستانی را بابت کرونا از دست دادیم که البته خارج از محیط سوارکاری دچار این بیماری شدند. از طرفی خیلی از برنامههای ما در سال ۹۹، که اوج اصلی کرونا در این سال بود، برگزار نشد.
وی اذعان کرد: ما در این مدت بسیاری از مسابقاتمان را لغو کردیم و اگر مسابقهای هم بود، فقط در رشته پرش برگزار کردیم و آنهم بدون حضور تماشاگر! عباسزادگان یادآور شد: بسیاری از باشگاههای ما بهویژه در شهرستانها با مشکل درآمدزایی روبهرو شدند و حتی یک باشگاه شهرستانی ما نیز تعطیل شد.
رئیس هیئت سوارکاری خراسانرضوی اظهار کرد: هیئت ما هم مثل بسیاری از هیئتها مشکلات مالی داشته و مستقیم حمایتنکردن برخی نهادهای مرتبط کار را برای ما سخت کرده است. ما در بخش تأمین غذای اسبها نیز مشکل داریم. او در پاسخ به اینکه آیا این مشکلات مالی کرونایی موجب شده است در مسابقات هیئت حتی توان پرداخت هزینه «روزت» را نداشته باشد، تصریح کرد: من نمیدانم این حرفها از کجا درمیآید. «روزت» بسیار ارزانقیمت است و ما در همه مسابقات داشتیم و این حرفها اصلا درست نیست.