چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست
سرخط خبرها

جزئیات طرح «زمین ۲۰۰ متری رایگان» با هدف جوانی جمعیت و حمایت از خانواده

  • کد خبر: ۷۰۶۲۳
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۷
جزئیات طرح «زمین ۲۰۰ متری رایگان» با هدف جوانی جمعیت و حمایت از خانواده
بر اساس طرح نمایندگان مجلس که توسط دو کمیسیون مجلس شورای اسلامی و با هدف جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تدوین شده است زمین ۲۰۰ متری رایگان به برخی خانوارها تعلق می گیرد اما این خانوارها باید یک شرط مهم باشند.

شهرآرانیوز - زمین بخش مهمی از هزینه ساختمان سازی و خانه دار شدن را تشکیل می‌دهد و هر طرحی که هزینه زمین را از قیمت تمام شده مسکن حذف کند یا آن را کاهش دهد با استقبال بالای متقاضیان مسکن مواجه می‌شود.

در این راستا نمایندگان دو کمیسیون مجلس طرح مشترکی ارائه داده اند که بر اساس آن زمین به صورت رایگان (اجاره ۹۹ ساله) و یا ارزان قیمت با اقساط طولانی به برخی اقشار واگذار می‌شود.

روزنامه شرق در یادداشتی به قلم محمدرضا رسولی به تشریح این طرح پرداخت و درباره نقاط قوت و ضعف آن نوشت؛ رئیس یکی از کمیسیون‌های مهم مجلس به نام کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، به‌تازگی از ارائه قوی‌ترین طرح مشوق فرزندآوری در کشور خبر داده است.

طبق این طرح در کلان شهر‌ها و شهر‌هایی که جمعیت بیش از ۵۰۰ هزار نفر دارند، اگر خانواده‌ای صاحب فرزند سوم به بعد شود، زمین ۱۵۰ تا ۲۰۰ متری به دو روش فروش اقساطی با قیمت تمام‌شده و یا به صورت ۹۹ساله که مالکیت آن بر عهده دولت است، در یکی از شهر‌هایی که جمعیت آن زیر ۵۰۰ هزار نفر است، واگذار می‌شود.

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده بر این باور است که واگذاری زمین طبق این طرح یک پشتوانه خیلی خوب مالی برای خانواده و آتیه فرزندان است!

رسولی با زیر ذره بین نقد بردن این طرح نوشته است؛ بر کسی پوشیده نیست در شرایط کنونی که مردم به علت مشکلات اقتصادی توان تأمین هزینه‌های اولیه فرزند جدید را ندارند، واگذاری زمین آن هم در شهر‌هایی که جمعیت آن کمتر از ۵۰۰ هزار نفر است، بیشتر شبیه طنز تلخی است که به‌هیچ‌عنوان رغبتی به فرزندآوری ایجاد نمی‌کند.

این صحیح است که درحال‌حاضر در بحرانی‌ترین شرایط جمعیت ایران قرار داریم، اما راه برون‌رفت از وضعیت فعلی جمعیت کشور، این دست از اقدامات شتاب‌زده و نمایشی نیست. طبق پژوهشی که از سوی محققان صورت‌گرفته، مهم‌ترین دلایل تمایل‌نداشتن به فرزندآوری، نگرانی درباره تأمین آینده فرزندان جدید و افزایش مشکلات اقتصادی با آوردن فرزند دیگر گزارش شده است.

کارشناسان بر این باورند؛ برطرف‌کردن مشکلات اقتصادی، فرهنگ‌سازی برای تغییر سبک زندگی و فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای ازدواج جوانان، حتی بدون تصویب سیاست‌های تشویقی، به تنهایی منجر به افزایش فرزندآوری خواهد شد. در کشور ما اظهارنظر‌های کارشناسی در حوزه جمعیت زیاد است، اما در برنامه‌ها و اقدامات دستگاه‌های اجرائی هیچ نشانه‌ای از کشوری که در سراشیبی تند نرخ رشد جمعیت قرار دارد، دیده نمی‌شود.

زیرساخت‌های رشد جمعیت به عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بستگی دارد که رسیدگی به آن‌ها کار دولت است، اما متأسفانه دولت اهتمامی نسبت به سیاست‌های کلی خانواده و جمعیت ندارد. نمونه آن؛ «مصوبه محدودسازی یارانه به متولدین سال ۱۳۹۹ و بعد از آن» و «کاهش پلکانی یارانه معیشتی بنزین با توجه به تعداد اعضای خانوار» است که در تضاد آشکار با سیاست‌های کلی جمعیت کشور قرار دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->