برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است
سرخط خبرها

آیا تاخیر در تزریق دز دوم کرونا مشکل ساز می شود؟

  • کد خبر: ۷۰۶۴۹
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
آیا تاخیر در تزریق دز دوم کرونا مشکل ساز می شود؟
در ادامه حاشیه‌هایی که درباره تزریق دز دوم به وجود آمده، کیانوش جهان پور اعلام کرد تأخیر در تزریق دز دوم در اثرگذاری واکسن تأثیری ندارد.

نجفی | شهرآرانیوز؛ وزارت بهداشت مدت هاست تحت شدیدترین فشار‌ها قرار دارد. برنامه‌های این وزارت خانه در این مدت بیشتر از هرچیز حول محور ستاد ملی کرونا، خرید واکسن و واکنش به اخبار جعلی فراوان درباره درمان کرونا به شیوه‌های مختلف بود. کار در این مدت به حدی رسید که وزارت بهداشت چندین سخنگو دارد که هر روز در برنامه‌های مختلف صداوسیما حاضر می‌شوند یا از طریق فضای مجازی نظراتشان را اعلام می‌کنند.

 

کیانوش جهان پور از ابتدای همه گیری گسترده ویروس سخنگوی وزارت بهداشت شد و هرروز جلوی دوربین تلویزیون می‌آمد و آمار مرگ ومیر‌ها و مبتلایان کشور را اعلام می‌کرد. بعد از مدتی، اما جهان پور درگیر موضع گیری‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی هم شد و حضور پررنگش در فضای مجازی به این واکنش‌ها بیشتر از هروقت دیگری دامن زد. چینی‌ها باعث شدند او از سمت سخنگویی وزارت بهداشت به سازمان غذا و دارو برود هرچند خودش این موضوع را رد می‌کند.

 

جهان پور که در توئیتر بسیار فعال است در پاسخ به یکی از توئیت‌های سفیر چین در ایران گفته بود آمار‌های دولت چین آن قدر‌ها هم صحت ندارد و کسی آن‌ها را باور نمی‌کند. همین باعث شد وزارت امور خارجه کشورمان واکنش نشان بدهد و بگوید این حرف‌ها موضع رسمی ما نیست. با این حال، حواشی پیرامون جهان پور به همین موضع محدود نمی‌شود. او یک بار دیگر به توئیت یکی از کاربران که گفته بود هنوز به واکسن ایرانی اعتماد ندارد و، چون کسی درباره آن شفاف سازی نکرده، جواب داد: «شما نزن، اجباری نیست.»


فاصله بیفتد باید دوباره واکسیناسیون را شروع کنید

برنامه واکسیناسیون ایرانی‌ها علیه کووید ۱۹، با اولویت کادر درمان و البته نیرو‌های شاغل در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها کلید خورد. براساس سند ملی واکسیناسیون در ستاد ملی مقابله با کرونا، گروه نخست از کادر بهداشت و درمان کشور که می‌بایست واکسن کرونا را دریافت می‌کردند، نیرو‌های شاغل در بخش مراقبت‌های ویژه و اتاق‌های آی سی یو بیمارستان‌ها بودند. برای همین، کار واکسیناسیون آن‌ها با واکسن‌های روسی آغاز شد و در ادامه باقی کادر درمان نیز در صف تزریق واکسن قرار گرفتند.

 

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته، فاز اول واکسیناسیون در کشور تا یک هفته آینده به پایان می‌رسد و تا پایان سال ۱۴۰۰ همه گروه‌های هدف واکسینه می‌شوند، اما حالا گزارش‌ها از کمبود واکسن در بعضی از شهر‌ها خبر می‌دهد. با اینکه هنوز میلیون‌ها نفر دز اول واکسن را تزریق نکرده اند از آن طرف، خیلی‌ها منتظر تزریق دز دوم واکسن کرونا هستند.

 

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، اما باز هم در توئیتی نوشت: «تأخیر در دریافت دز دوم واکسن با دانسته‌های فعلی لزوما تأثیری بر اثربخشی واکسن نخواهد داشت. در بسیاری از واکسن‌ها تأخیر در دریافت دز یادآور نیاز به شروع دوباره واکسن ندارد، البته پاسخ متقن درباره هر واکسن به مطالعه نیاز دارد. لکن با دانسته‌های فعلی به تجدید دز اول نیاز نیست.» از این هفته تقریبا نوبت به تزریق دز دوم واکسن کووید ۱۹ در ایران رسید؛ روز‌هایی که بسیاری انتظارش را می‌کشیدند، اما حالا این افراد در تماس با مراکز واکسیناسیون با یک پاسخ روبه رو می‌شوند؛ «واکسن نداریم، بعدا بیایید».


واکسن نداریم، از دز دوم هم خبری نیست

چندوقت پیش دکتر مینو محرز درباره اینکه آیا می‌توان دز دوم یک واکسن دیگر را تزریق کرد، گفته بود: «مطالعه‌ای در این باره در آمریکا انجام شده است و این موضوع که دز دوم یک واکسن دیگر تزریق شود باید بیشتر بررسی شود و من نمی‌دانم این اقدام تأثیر می‌گذارد یا نه؟ محققان معتقد هستند که دوز سوم به بعد را می‌توان یک جور دیگری تزریق کرد، اما درباره تزریق واکسنی دیگر در دز دوم مطالعاتی باید انجام و نتیجه مشخص شود، اما شنیده‌ها از برخی مراکز واکسیناسیون نشان می‌دهد که به برخی شهروندان به خاطر نبود واکسن، پیشنهاد شده است که دز دوم واکسن کووید ۱۹ دیگری تزریق کنند، این کار درستی است؟

 

من نمی‌دانم، قاعدتا کمیته واکسن تصمیم گرفته که چنین اتفاقی رخ بدهد. وقتی واکسنی وجود ندارد، چاره‌ای نیست و باید یک واکسن دیگر تزریق کنند. روتین کار در همه کشور‌ها به این شکل است که همان واکسنی که قبلا تزریق شده در دز دوم تزریق شود، اما الان واکسن ندارند. اگر وزارت بهداشت چنین نظری دارد، پس گویا این کار اشکالی ندارد. بهتر است این سؤال را از خود وزارت بهداشت بپرسید.»


از این هفته تقریبا نوبت به تزریق دز دوم واکسن کووید ۱۹ در ایران رسیده است؛ روز‌هایی که بسیاری انتظارش را می‌کشیدند، اما حالا این افراد در تماس با مراکز واکسیناسیون با یک پاسخ روبه رو می‌شوند؛ «واکسن نداریم، بعدا بیایید.» از آن طرف باید منتظر ماند و دید توئیت جهان پور چقدر مبنای علمی دارد و چقدر با کمبود‌ها و تعلل وزارت بهداشت در خرید واکسن ارتباط دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->