قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چگونه پس از تزریق واکسن از ابتلا به کووید ۱۹ پیشگیری کنیم؟

  • کد خبر: ۷۰۸۰۶
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۱
چگونه پس از تزریق واکسن از ابتلا به کووید ۱۹ پیشگیری کنیم؟
اگرچـه واکسـن کوویـد ۱۹ بـه میـزان بالایی از ابتلای بـه کووید ۱۹ پیشـگیری میکنـد، ولـی باید پس از آن نیز تا مدتی اصـول فاصله گـذاری اجتماعی رعایت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، اگرچـه واکسـن کوویـد ۱۹ بـه میـزان بالایی از ابتلای بـه کووید ۱۹ پیشـگیری میکنـد، ولـی باید پس از آن نیز تا مدتی اصـول فاصله گـذاری اجتماعی رعایت شود.

بر اساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تمام واکسـن هـای موجـود در کشـور، بایـد در دو نوبت تزریـق شـوند. فاصله دو نوبـت نیز به طور معمول چهـار هفته اسـت؛ بنابراین تـا هـر دو نوبـت واکسن را فرد دریافت نکرده است، بدن وی در برابر ویروس کرونا مقاوم نشده است.

زمانی که واکسـن وارد بدن می شـود، سیسـتم ایمنـی را تحریک می‌کنـد. با تحریک و واکنـش سیسـتم ایمنی، مقاومـت بدن در مقابل ویـروس کرونا افزایـش می‌یابد. بـرای اینکـه ایـن واکنش به طـور کامـل در بـدن ایجاد شـود، لازم اسـت حداقل دو هفتـه از نوبـت دوم تزریـق گذشـته باشـد. بنابرایـن اگر فرد واکسـنها را به موقـع تزریـق نماید، تـا دو هفته پـس از نوبت دوم واکسـن هـم باید همـه اصول فاصله گـذاری اجتماعی، زدن ماسـک، شسـتن دسـت و ... را به طـور کامل رعایت نماید.

اثربخشـی واکسـن بـرای جلوگیـری از بیمـاری صد در صد نیسـت؛ و افرادی که تحت واکسیناسیون قرار گرفته اند نیز ممکن اسـت کـه بیمـاری کرونـا بگیـرد و آن را بـه دیگران انتقـال دهند. اگرچـه احتمال بیماری شـدید و مرگ در افراد واکسـن زده بسـیار کمتـر از دیگران اسـت. پس هر چـه تعداد افرادی که واکسـن می‌زنند بیشـتر شـود، مقاومـت جامعـه در برابـر ویـروس کرونـا افزایـش می‌یابـد.

واکسن‌ها با روش‌های پیچیده علمی و نظارت‌های دقیق تولید میشوند. در مطالعه‌های بالینی، بی خطری و اثربخشی واکسن‌ها به طور دقیق بررسی میشود. این امر باعث میشود که کمترین میزان خطر و عوارض برای گیرندگان وجود داشته باشد.

موضوع مهم درباره واکسن کووید ۱۹ این است که فواید آن در حفظ سلامت، صد‌ها برابر بیشتر از عوارض احتمالی واکسیناسیون و نیز خطر ابتلا به کووید ۱۹ است.

چون واکسن سیستم ایمنی بدن انسان را تحریک میکند، میتواند سبب بروز برخی واکنش‌های ناخواسته و یا عوارض شود. شایعترین عوارض پس از تزریق واکسن درد، قرمزی و سفتی مختصر محل تزریق، تب، احساس خستگی، درد و کوفتگی بدن است که خوشبختانه این عوارض به طور معمول زودگذر هستند و پس از مدتی فرد بهبود پیدا میکنند.

در موارد خیلی نادر ممکن است در برخی افراد مشکلات شدیدتر دیده شود که برخی از آن‌ها به دلیل واکسن باشند بنابراین اگـــر فرد پـــس از تزریـــق واکســـن کوویـــد ۱۹ بـــه علائم موضعـــی یـــا تـــب و بـــدن درد شـــدید دچـــار و یـــا اگـــر ایـــن عـــوارض بیشـــتر از ۳ روز ادامـــه یافـــت، حتمـــا باید بـــه پزشـــک یـــا پایگاه هـــای واکسیناســـیون مراجعـــه نمایند.

کارکنـــان بهداشـــتی در مرکـــز و یـــا پایـــگاه واکسیناســـیون آمـــاده پاســـخگویی بـــه سوالات و ارایـــه راهنماییهـــا و خدمـــات لازم هســـتند.

همچنیـــن افراد می‌توانند در صـــورت رویارویـــی بـــا عـــوارض جانبـــی، موارد را در بخـــش ثبـــت عـــوارض جانبـــی ســـامانه ir.gov.salamat ثبت کنند.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->