سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد
سرخط خبرها

چگونه پس از تزریق واکسن از ابتلا به کووید ۱۹ پیشگیری کنیم؟

  • کد خبر: ۷۰۸۰۶
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۱
چگونه پس از تزریق واکسن از ابتلا به کووید ۱۹ پیشگیری کنیم؟
اگرچـه واکسـن کوویـد ۱۹ بـه میـزان بالایی از ابتلای بـه کووید ۱۹ پیشـگیری میکنـد، ولـی باید پس از آن نیز تا مدتی اصـول فاصله گـذاری اجتماعی رعایت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، اگرچـه واکسـن کوویـد ۱۹ بـه میـزان بالایی از ابتلای بـه کووید ۱۹ پیشـگیری میکنـد، ولـی باید پس از آن نیز تا مدتی اصـول فاصله گـذاری اجتماعی رعایت شود.

بر اساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تمام واکسـن هـای موجـود در کشـور، بایـد در دو نوبت تزریـق شـوند. فاصله دو نوبـت نیز به طور معمول چهـار هفته اسـت؛ بنابراین تـا هـر دو نوبـت واکسن را فرد دریافت نکرده است، بدن وی در برابر ویروس کرونا مقاوم نشده است.

زمانی که واکسـن وارد بدن می شـود، سیسـتم ایمنـی را تحریک می‌کنـد. با تحریک و واکنـش سیسـتم ایمنی، مقاومـت بدن در مقابل ویـروس کرونا افزایـش می‌یابد. بـرای اینکـه ایـن واکنش به طـور کامـل در بـدن ایجاد شـود، لازم اسـت حداقل دو هفتـه از نوبـت دوم تزریـق گذشـته باشـد. بنابرایـن اگر فرد واکسـنها را به موقـع تزریـق نماید، تـا دو هفته پـس از نوبت دوم واکسـن هـم باید همـه اصول فاصله گـذاری اجتماعی، زدن ماسـک، شسـتن دسـت و ... را به طـور کامل رعایت نماید.

اثربخشـی واکسـن بـرای جلوگیـری از بیمـاری صد در صد نیسـت؛ و افرادی که تحت واکسیناسیون قرار گرفته اند نیز ممکن اسـت کـه بیمـاری کرونـا بگیـرد و آن را بـه دیگران انتقـال دهند. اگرچـه احتمال بیماری شـدید و مرگ در افراد واکسـن زده بسـیار کمتـر از دیگران اسـت. پس هر چـه تعداد افرادی که واکسـن می‌زنند بیشـتر شـود، مقاومـت جامعـه در برابـر ویـروس کرونـا افزایـش می‌یابـد.

واکسن‌ها با روش‌های پیچیده علمی و نظارت‌های دقیق تولید میشوند. در مطالعه‌های بالینی، بی خطری و اثربخشی واکسن‌ها به طور دقیق بررسی میشود. این امر باعث میشود که کمترین میزان خطر و عوارض برای گیرندگان وجود داشته باشد.

موضوع مهم درباره واکسن کووید ۱۹ این است که فواید آن در حفظ سلامت، صد‌ها برابر بیشتر از عوارض احتمالی واکسیناسیون و نیز خطر ابتلا به کووید ۱۹ است.

چون واکسن سیستم ایمنی بدن انسان را تحریک میکند، میتواند سبب بروز برخی واکنش‌های ناخواسته و یا عوارض شود. شایعترین عوارض پس از تزریق واکسن درد، قرمزی و سفتی مختصر محل تزریق، تب، احساس خستگی، درد و کوفتگی بدن است که خوشبختانه این عوارض به طور معمول زودگذر هستند و پس از مدتی فرد بهبود پیدا میکنند.

در موارد خیلی نادر ممکن است در برخی افراد مشکلات شدیدتر دیده شود که برخی از آن‌ها به دلیل واکسن باشند بنابراین اگـــر فرد پـــس از تزریـــق واکســـن کوویـــد ۱۹ بـــه علائم موضعـــی یـــا تـــب و بـــدن درد شـــدید دچـــار و یـــا اگـــر ایـــن عـــوارض بیشـــتر از ۳ روز ادامـــه یافـــت، حتمـــا باید بـــه پزشـــک یـــا پایگاه هـــای واکسیناســـیون مراجعـــه نمایند.

کارکنـــان بهداشـــتی در مرکـــز و یـــا پایـــگاه واکسیناســـیون آمـــاده پاســـخگویی بـــه سوالات و ارایـــه راهنماییهـــا و خدمـــات لازم هســـتند.

همچنیـــن افراد می‌توانند در صـــورت رویارویـــی بـــا عـــوارض جانبـــی، موارد را در بخـــش ثبـــت عـــوارض جانبـــی ســـامانه ir.gov.salamat ثبت کنند.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->