اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد
سرخط خبرها

از حیوانات برق‌دار چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۷۰۹۴۲
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۶
از حیوانات برق‌دار چه می‌دانید؟
ما گمان می‌کنیم الکتریسیته چیزی ساخته‌ی دست انسان و پدیده‌ای نوین است، اما در واقع، الکتریسیته به‌طور طبیعی در بدن همه‌ی ما و حتی برخی از حیوانات وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، وقتی صحبت از برق و الکتریسیته می‌شود، ذهن همه ما به سمت اختراعات بشر و کار‌های مایکل فارادی و توماس ادیسون می‌رود، غافل از اینکه طبیعت خیلی قبل‌تر از این‌ها از الکتریسیته و برق استفاده می‌کرده است. برای اثبات این ادعا قصد داریم شما را با حیوانات برق‌دار طبیعت آشنا کنیم.

کشف مارماهی برقی در حوضه رود آمازون ما را با یکی از گونه‌های غیرعادی ماهی آشنا کرد. طول این ماهی به بیش از ۲ متر و وزنش به ۲۰ کیلوگرم می‌رسد و می‌تواند شوک‌های الکتریکی قوی تا ۸۶۰ ولت تولید کند.

مارماهی برقی یک شکارچی درجه یک است و از شوک‌های الکتریکی برای شکار و دفاع از خود استفاده می‌کند، به‌طوری‌که هیج جانوری جرئت خوردن این ماهی را ندارد.

مارماهی‌ها تنها موجوداتی نیستند که جریان الکتریسیته را به بدن دشمنان خود وارد می‌کنند. گربه‌ماهی‌های الکتریکی هم توانایی تولید برق را دارند. میزان برق تولیدشده به‌وسیله بدن این ماهی به اندازه‌ای است که می‌تواند یک رایانه را به‌مدت یک ساعت روشن نگه دارد. گربه‌ماهی برق‌دار از این شوک برای بی‌حس‌کردن شکار خود استفاده می‌کند.

ماهی پوزه‌فیلی هم در گروه ماهی‌های برق‌دار قرار دارد. سیگنال‌هایی که از طریق اعصاب نخاعی ماهی به سمت پایین بدن آن حرکت می‌کند، با تحریک سلول‌های الکتریکی نزدیک دم جانور، یک میدان الکتریکی ایجاد می‌کند. ماهی پوزه‌فیلی از این میدان الکتریکی برای جهت‌یابی استفاده می‌کند.

تولید برق فقط به ماهی‌ها محدود نمی‌شود. میکروب‌های اعماق اقیانوس هم این مهارت را دارند. در اعماق اقیانوس میکروب‌هایی زندگی می‌کنند که نوعی «باتری زنده» محسوب می‌شوند. این میکروب‌ها می‌توانند الکترون‌ها را از میان فلزاتی که روی آن‌ها زندگی می‌کنند، عبور دهند.

بیشتر حیواناتی که برق تولید می‌کنند، ساکن آب هستند، اما جالب است بدانید که در میان پستانداران هم حیوان برقی داریم. اکیدنا که به مورچه‌خوار خاردار معروف است و پلاتیکوس یا نوک‌اردکی هم از پستانداران عجیب‌وغریبی هستند که برق تولید می‌کنند.

زنبور سرخ مشرقی هم ازجمله حیوانات برق‌دار طبیعت است. رنگدانه‌های قهوه‌ای موجود در اسکلت خارجی این زنبور، نور خورشید را به دام می‌اندازد و آن را به الکتریسیته تبدیل می‌کند. این بار الکتریکی پس از گرده‌افشانی به گل منتقل می‌شود تا زنبور دیگری که به سمت این گل می‌آید، متوجه گرده‌افشانی شود و خود را به زحمت نیندازد.

اواسط قرن ۱۸ طبیعت‌شناسان متوجه وجود ماهی‌های الکتریکی شدند و این کشف کمک بزرگی در درک ما از منابع انرژی الکتریکی، وجود الکتریسیته در بدن خودمان و چگونگی کارکرد آن در بدن کرد.

طبیعت‌شناسی به نام الکساندر فون هومبولت در حدود سال ۱۸۰۰ اولین گزارش را از مارماهی‌های منطقه بین رودخانه‌های اورینوکو و آمازون در آمریکای‌جنوبی مطرح کرد.

الساندرو ولتا، فیزیک‌دان ایتالیایی که باتری الکتریکی یا شمع ولتائیک را اختراع کرد و واحد پتانسیل الکتریکی به نام او نام‌گذاری شد، کار خود را بر اساس آناتومی مارماهی برقی انجام داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->