روند افزایشی شیوع بیماری‌های تنفسی | اُمیکرون دوباره اوج گرفت (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک میلیون نفر در خراسان رضوی، مبتلا به فشار خون هستند | گزارش شهرآرانیوز از «قاتل خاموش» و راهکار‌های پیشگیری و درمان آن پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش دما در برخی استان‌ها از امروز آیا احکام حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صادر می‌شود؟ معمای گم شدن ۲۰۰ کیلو مواد مخدر راز قتل قاچاقچی را افشا کرد نقشه ناکام قتل همسر سابق برای حضانت فرزند! فهرست سیاه تبهکاران سایت دیوار در مشهد فاش شد اسامی محصولات و خوشبوکننده‌های غیرمجاز اعلام شد(۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) واژگونی خودرو در سبزوار یک کشته و ۵ مصدوم برجای گذاشت (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیل است؟ ۲ کشته و ۲ مصدوم در پی تصادف مرگبار پژو و کامیون در نیشابور (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سه علت اصلی سقط جنین در کشور باران و لغزندگی برخی جاده‌های شمالی خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن یک چوپان بر اثر سقوط از ارتفاعات شهرستان قوچان خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در بزرگراه کلانتری مشهد | ۶ مصدوم به بیمارستان منتقل شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه روند رسیدگی قضایی پرونده حادثه انفجار بندر شهید رجایی افزایش قیمت داروی راپامیون صحت ندارد واکنش پلیس به حادثه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی تلاش ناکام قاچاقچیان برای ربودن کتیبه باستانی در حریم تخت جمشید حادثه هولناک در پیست آزادی | برخورد خودروی مسابقه با عکاس و فیلمبردار + فیلم تصادف زنجیره‌ای در جاده شاندیز| یک تن کشته و ۴ نفر مصدوم شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟
سرخط خبرها

رفاقت عجیب گاو و پلنگ! از شایعه تا واقعیت

  • کد خبر: ۷۰۳۷۵
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
رفاقت عجیب گاو و پلنگ! از شایعه تا واقعیت
به تازگی تصویر یک گاو و یک قلاده پلنگ در کنار یکدیگر منتشر شد که در توضیح آن آمده بود: «دوستی عجیب گاو و پلنگ!».

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ سرعت انتشار شایعات و ماندگاری آن‌ها بیش از اخبار واقعی است. زیرا معمولا شایعات دارای کشش بیشتری هستند و بعد از انتشارشان، فقط درصدی از مردم متوجه تکذیبشان می‌شوند. اینکه گاهی در فضای مجازی با شایعات روبه رو شویم، امری عادی تلقی می‌شود، اما اینکه شایعات از سایت‌های خبری و خبرگزاری‌ها سردربیاورند، اتفاقی است که ضعف رسانه‌ها در صحت سنجی اخبار را به رخ می‌کشد.

 

به تازگی تصویر یک گاو و یک قلاده پلنگ در کنار یکدیگر منتشر شد که در توضیح آن آمده بود: «دوستی عجیب گاو و پلنگ!» شرح خبر هم می‌گفت که در گوشه‌ای از کشور پاکستان، زمانی که مردم از وجود یک قلاده پلنگ در روستایشان احساس خطر می‌کنند، به سراغ محیط بانان می‌روند و آن‌ها هم با کارگذاری دوربین متوجه می‌شوند که این پلنگ هرشب برای دیدن یک گاو وارد روستا می‌شود. بعد هم در ادامه آمده بود که این پلنگ بالغ در کودکی از شیر این گاو تغذیه کرده است و حالا دوستی عمیقی میان این دو شکل گرفته است.

 

رفاقت عجیب گاو و پلنگ!

 

کمی بعد هم این خبر سر از رسانه‌ها درآورد و وقتی که هیچ منبع موثقی برای آن نیافتیم، به سراغ مبدأ انتشار خبر رفتیم و به شبکه اجتماعی توئیتر و یک صفحه شخصی رسیدیم. بد نیست بدانید که حتی در رسانه‌های پاکستانی نیز این خبر به نقل از توئیتر شخصی همان فرد منتشر شده بود. با کمی جست وجوی بیشتر متوجه شدیم که قدیمی‌ترین منبعی که برای تصاویر این گاو و پلنگ وجود دارد، مربوط به سال ۲۰۰۲ است و اگر هم این خبر حقیقت داشته باشد، سابقه آن به بیشتر ۲۰ سال پیش بازمی گردد، آن هم درحالی که ثبت این عکس در محلی دیگر رخ داده و در مقاله اصلی حرفی از کشته شدن مادر این پلنگ و تغذیه او با شیر گاو به میان نیامده است.

 

مقاله اصلی فقط حاوی تحلیلی کلی از روابط میان حیوانات است و متخصصان در آن از چگونگی ایجاد چنین رفتار‌هایی در حیوانات صحبت کرده اند. اخبار درباره روابط دراماتیک میان انسان‌ها یا حتی حیوانات را هرروز در جای جای فضای مجازی می‌بینیم و این اخبار به واسطه درگیرکردن عواطف و برانگیختگی سریع، دارای سرعت انتشار بیشتری هستند. اخباری که اگر نگوییم بیشتر آن ها، باید بپذیریم که برخی از آن‌ها حقیقت ندارند. برای اینکه عقلانیت بیشتری در جامعه حکم فرما باشد، بهتر است پیش از بازنشر چنین اخباری، به دنبال منبع موثقی باشیم که بتوان به آن اتکا کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->