آسوده: ۶۰ درصد کمک مردم به کمیته امداد مربوط به ایتام و محسنین است وزیر بهداشت: در صورت جنگ، آماده‌ایم قتل شوهر صیغه‌ای هنگام تهیه سالاد! کسب ۹ مدال جهانی توسط دانش‌آموزان مخترع ایرانی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور: مرمت آثار تاریخی نیاز به حمایت بخش خصوصی و خیرین دارد جان باختن ۳ سرنشین خودروی ۲۰۷ در تصادف رخ به رخ با کامیون در سمنان (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) چرا معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان واریز نمی‌شود؟ یک فوتی و ۲۶ مصدوم در پی حادثه رانندگی در پارس‌آباد اردبیل (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زائران اربعین فقط از مرز مهران تردد نکنند شبکه تجارت محتوای مستهجن در اینستاگرام و انفعال در نظارت | چرا پلیس امنیت اخلاقی چشمش را روی شبکه‌های ضدخانواده بسته است؟ مرگ مشکوک پیرزن تهرانی پس از مواجه با ۳ سارق نقاب‌دار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۹ مرداد ۱۴۰۴) | آیا هوای مشهد گرم‌تر می‌شود؟ آب‌لیمو با آب ولرم؛ شروعی ساده برای پاکسازی بدن و تقویت گوارش حمله ناجوانمردانه به پلیس در شب گذشته | جان‌باختن خداداد باقری یکی از حافظان امنیت در سراوان + عکس معرفی مسجد تاریخی «خسرو شیر» جغتای اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد نجات بخش زندگی بیماری دیگر شد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان بهزیستی: ۸۶ درصد کودکان کار، اتباع هستند و خانواده دارند نکات کاربردی برای مصرف درست مکمل‌های دارویی اصلاح احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان وزارت کشور به زودی انجام می‌شود پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در نیمه شمالی کشور احتساب خدمت در جبهه به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور و اصلاح حکم بازنشستگی بازنشستگان + نحوه برخورداری تاریخ واریز حقوق مردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری وضعیت مطلوب ذخایر خونی کشور (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) بازنشستگی «مشاغل سخت» را سخت‌تر نکنید! | تعیین سقف سنی برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور آبله مرغان در بزرگسالان | خطرناک و شدیدتر از کودکان توصیه‌های مراقبتی برای حفظ سلامت گروه‌های آسیب‌پذیر در پیاده روی اربعین راه‌های پیشگیری از بیماری‌های گوارشی در اربعین | هنگام مسمومیت چه کنیم؟ تازه‌ترین توصیه‌های پزشکی برای کنترل لک‌های پوستی درمان ریشه‌ای آسم | راهکاری متفاوت از طب ایرانی
سرخط خبرها

رفاقت عجیب گاو و پلنگ! از شایعه تا واقعیت

  • کد خبر: ۷۰۳۷۵
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
رفاقت عجیب گاو و پلنگ! از شایعه تا واقعیت
به تازگی تصویر یک گاو و یک قلاده پلنگ در کنار یکدیگر منتشر شد که در توضیح آن آمده بود: «دوستی عجیب گاو و پلنگ!».

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ سرعت انتشار شایعات و ماندگاری آن‌ها بیش از اخبار واقعی است. زیرا معمولا شایعات دارای کشش بیشتری هستند و بعد از انتشارشان، فقط درصدی از مردم متوجه تکذیبشان می‌شوند. اینکه گاهی در فضای مجازی با شایعات روبه رو شویم، امری عادی تلقی می‌شود، اما اینکه شایعات از سایت‌های خبری و خبرگزاری‌ها سردربیاورند، اتفاقی است که ضعف رسانه‌ها در صحت سنجی اخبار را به رخ می‌کشد.

 

به تازگی تصویر یک گاو و یک قلاده پلنگ در کنار یکدیگر منتشر شد که در توضیح آن آمده بود: «دوستی عجیب گاو و پلنگ!» شرح خبر هم می‌گفت که در گوشه‌ای از کشور پاکستان، زمانی که مردم از وجود یک قلاده پلنگ در روستایشان احساس خطر می‌کنند، به سراغ محیط بانان می‌روند و آن‌ها هم با کارگذاری دوربین متوجه می‌شوند که این پلنگ هرشب برای دیدن یک گاو وارد روستا می‌شود. بعد هم در ادامه آمده بود که این پلنگ بالغ در کودکی از شیر این گاو تغذیه کرده است و حالا دوستی عمیقی میان این دو شکل گرفته است.

 

رفاقت عجیب گاو و پلنگ!

 

کمی بعد هم این خبر سر از رسانه‌ها درآورد و وقتی که هیچ منبع موثقی برای آن نیافتیم، به سراغ مبدأ انتشار خبر رفتیم و به شبکه اجتماعی توئیتر و یک صفحه شخصی رسیدیم. بد نیست بدانید که حتی در رسانه‌های پاکستانی نیز این خبر به نقل از توئیتر شخصی همان فرد منتشر شده بود. با کمی جست وجوی بیشتر متوجه شدیم که قدیمی‌ترین منبعی که برای تصاویر این گاو و پلنگ وجود دارد، مربوط به سال ۲۰۰۲ است و اگر هم این خبر حقیقت داشته باشد، سابقه آن به بیشتر ۲۰ سال پیش بازمی گردد، آن هم درحالی که ثبت این عکس در محلی دیگر رخ داده و در مقاله اصلی حرفی از کشته شدن مادر این پلنگ و تغذیه او با شیر گاو به میان نیامده است.

 

مقاله اصلی فقط حاوی تحلیلی کلی از روابط میان حیوانات است و متخصصان در آن از چگونگی ایجاد چنین رفتار‌هایی در حیوانات صحبت کرده اند. اخبار درباره روابط دراماتیک میان انسان‌ها یا حتی حیوانات را هرروز در جای جای فضای مجازی می‌بینیم و این اخبار به واسطه درگیرکردن عواطف و برانگیختگی سریع، دارای سرعت انتشار بیشتری هستند. اخباری که اگر نگوییم بیشتر آن ها، باید بپذیریم که برخی از آن‌ها حقیقت ندارند. برای اینکه عقلانیت بیشتری در جامعه حکم فرما باشد، بهتر است پیش از بازنشر چنین اخباری، به دنبال منبع موثقی باشیم که بتوان به آن اتکا کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->