پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا
سرخط خبرها

از حیوانات برق‌دار چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۷۰۹۴۲
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۶
از حیوانات برق‌دار چه می‌دانید؟
ما گمان می‌کنیم الکتریسیته چیزی ساخته‌ی دست انسان و پدیده‌ای نوین است، اما در واقع، الکتریسیته به‌طور طبیعی در بدن همه‌ی ما و حتی برخی از حیوانات وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، وقتی صحبت از برق و الکتریسیته می‌شود، ذهن همه ما به سمت اختراعات بشر و کار‌های مایکل فارادی و توماس ادیسون می‌رود، غافل از اینکه طبیعت خیلی قبل‌تر از این‌ها از الکتریسیته و برق استفاده می‌کرده است. برای اثبات این ادعا قصد داریم شما را با حیوانات برق‌دار طبیعت آشنا کنیم.

کشف مارماهی برقی در حوضه رود آمازون ما را با یکی از گونه‌های غیرعادی ماهی آشنا کرد. طول این ماهی به بیش از ۲ متر و وزنش به ۲۰ کیلوگرم می‌رسد و می‌تواند شوک‌های الکتریکی قوی تا ۸۶۰ ولت تولید کند.

مارماهی برقی یک شکارچی درجه یک است و از شوک‌های الکتریکی برای شکار و دفاع از خود استفاده می‌کند، به‌طوری‌که هیج جانوری جرئت خوردن این ماهی را ندارد.

مارماهی‌ها تنها موجوداتی نیستند که جریان الکتریسیته را به بدن دشمنان خود وارد می‌کنند. گربه‌ماهی‌های الکتریکی هم توانایی تولید برق را دارند. میزان برق تولیدشده به‌وسیله بدن این ماهی به اندازه‌ای است که می‌تواند یک رایانه را به‌مدت یک ساعت روشن نگه دارد. گربه‌ماهی برق‌دار از این شوک برای بی‌حس‌کردن شکار خود استفاده می‌کند.

ماهی پوزه‌فیلی هم در گروه ماهی‌های برق‌دار قرار دارد. سیگنال‌هایی که از طریق اعصاب نخاعی ماهی به سمت پایین بدن آن حرکت می‌کند، با تحریک سلول‌های الکتریکی نزدیک دم جانور، یک میدان الکتریکی ایجاد می‌کند. ماهی پوزه‌فیلی از این میدان الکتریکی برای جهت‌یابی استفاده می‌کند.

تولید برق فقط به ماهی‌ها محدود نمی‌شود. میکروب‌های اعماق اقیانوس هم این مهارت را دارند. در اعماق اقیانوس میکروب‌هایی زندگی می‌کنند که نوعی «باتری زنده» محسوب می‌شوند. این میکروب‌ها می‌توانند الکترون‌ها را از میان فلزاتی که روی آن‌ها زندگی می‌کنند، عبور دهند.

بیشتر حیواناتی که برق تولید می‌کنند، ساکن آب هستند، اما جالب است بدانید که در میان پستانداران هم حیوان برقی داریم. اکیدنا که به مورچه‌خوار خاردار معروف است و پلاتیکوس یا نوک‌اردکی هم از پستانداران عجیب‌وغریبی هستند که برق تولید می‌کنند.

زنبور سرخ مشرقی هم ازجمله حیوانات برق‌دار طبیعت است. رنگدانه‌های قهوه‌ای موجود در اسکلت خارجی این زنبور، نور خورشید را به دام می‌اندازد و آن را به الکتریسیته تبدیل می‌کند. این بار الکتریکی پس از گرده‌افشانی به گل منتقل می‌شود تا زنبور دیگری که به سمت این گل می‌آید، متوجه گرده‌افشانی شود و خود را به زحمت نیندازد.

اواسط قرن ۱۸ طبیعت‌شناسان متوجه وجود ماهی‌های الکتریکی شدند و این کشف کمک بزرگی در درک ما از منابع انرژی الکتریکی، وجود الکتریسیته در بدن خودمان و چگونگی کارکرد آن در بدن کرد.

طبیعت‌شناسی به نام الکساندر فون هومبولت در حدود سال ۱۸۰۰ اولین گزارش را از مارماهی‌های منطقه بین رودخانه‌های اورینوکو و آمازون در آمریکای‌جنوبی مطرح کرد.

الساندرو ولتا، فیزیک‌دان ایتالیایی که باتری الکتریکی یا شمع ولتائیک را اختراع کرد و واحد پتانسیل الکتریکی به نام او نام‌گذاری شد، کار خود را بر اساس آناتومی مارماهی برقی انجام داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->