جوان‌ترین پدر و مادرها در کدام استان هستند؟ میانسالان آستین بالا زدند | ازدواج بیش از ۳۲ هزار زوج بالای ۵۰ سال قتل مرد میانسال در مازندران (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان‌باختن کودک دوساله گنابادی بر اثر برق‌گرفتگی (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انفجار منزل مسکونی در سبزوار با ۳ مصدوم + عکس (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) آتش‌سوزی کارخانه موتورسیکلت‌سازی در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد + ویدئو دو مدیر درپی حادثه بندر شهید رجایی بازداشت شدند نقص فنی هواپیما، موجب بازگشت پرواز شیراز-مشهد شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۳هزار قرص روانگردان و ۳ کیلوگرم مواد مخدر در ۵ عطاری در تهران (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوشش بیمه‌ای ۹۰ درصدی خدمات درمانی ناباروری افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور هدیه روز معلم واریز شد | طی یک‌سال‌ونیم گذشته، ۸۵ درصد بدهی‌های آموزش و پرورش پرداخت شده است مشکل کمبود معلم مدارس تا قبل از سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ رفع خواهد شد ۱۲ هزار پلنگ در معرض خطر قاچاق و تجارت حیات وحش حدود ۸۰ فروشنده ابزار تقلب در کنکور دستگیر شدند حمله سگ در جوین خراسان رضوی، ۸ نفر را راهی بیمارستان کرد ضایعه‌های رحمی «ایران» یوزپلنگ توران، احتمال بارداری‌اش را کاهش داد ماجرای نقص فنی پرواز تهران-مشهد چیست؟ +فیلم (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تلاش حداکثری دولت چهاردهم برای ارتقای کیفیت آموزشی سختی های ترک سیگار | ماجرای یک جدایی سخت! ساقه‌های کوچک بامبو سخت‌گیری آموزش و پرورش در جذب معلم | دانشجومعلمان دوباره گزینش می‌شوند معلم برگزیده کشوری از خراسان رضوی، از مسیر موفقیتش می‌گوید | باید با نسل زِد ارتباط مؤثر داشته باشیم مرگ ۷ مادر براثر سقط جنین طی سال ۱۴۰۳ سیگار با رگ‌های بدنتان چه می‌کند؟ برنامه جدید آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت آموزشی دبستانی‌ها | بیش از ۳۲۰ هزار معلم در صف آموزش اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما و احتمال بارش تگرگ در نواحی مستعد درددل ۲۴ معلم نمونه کشور با وزیر آموزش و پرورش | از نحوه طراحی سؤالات امتحان نهایی تا رتبه‌بندی معلمان وظیفه اصلی معلم القای حس ارزشمندی به دانش‌آموز است
سرخط خبرها

از حیوانات برق‌دار چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۷۰۹۴۲
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۶
از حیوانات برق‌دار چه می‌دانید؟
ما گمان می‌کنیم الکتریسیته چیزی ساخته‌ی دست انسان و پدیده‌ای نوین است، اما در واقع، الکتریسیته به‌طور طبیعی در بدن همه‌ی ما و حتی برخی از حیوانات وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، وقتی صحبت از برق و الکتریسیته می‌شود، ذهن همه ما به سمت اختراعات بشر و کار‌های مایکل فارادی و توماس ادیسون می‌رود، غافل از اینکه طبیعت خیلی قبل‌تر از این‌ها از الکتریسیته و برق استفاده می‌کرده است. برای اثبات این ادعا قصد داریم شما را با حیوانات برق‌دار طبیعت آشنا کنیم.

کشف مارماهی برقی در حوضه رود آمازون ما را با یکی از گونه‌های غیرعادی ماهی آشنا کرد. طول این ماهی به بیش از ۲ متر و وزنش به ۲۰ کیلوگرم می‌رسد و می‌تواند شوک‌های الکتریکی قوی تا ۸۶۰ ولت تولید کند.

مارماهی برقی یک شکارچی درجه یک است و از شوک‌های الکتریکی برای شکار و دفاع از خود استفاده می‌کند، به‌طوری‌که هیج جانوری جرئت خوردن این ماهی را ندارد.

مارماهی‌ها تنها موجوداتی نیستند که جریان الکتریسیته را به بدن دشمنان خود وارد می‌کنند. گربه‌ماهی‌های الکتریکی هم توانایی تولید برق را دارند. میزان برق تولیدشده به‌وسیله بدن این ماهی به اندازه‌ای است که می‌تواند یک رایانه را به‌مدت یک ساعت روشن نگه دارد. گربه‌ماهی برق‌دار از این شوک برای بی‌حس‌کردن شکار خود استفاده می‌کند.

ماهی پوزه‌فیلی هم در گروه ماهی‌های برق‌دار قرار دارد. سیگنال‌هایی که از طریق اعصاب نخاعی ماهی به سمت پایین بدن آن حرکت می‌کند، با تحریک سلول‌های الکتریکی نزدیک دم جانور، یک میدان الکتریکی ایجاد می‌کند. ماهی پوزه‌فیلی از این میدان الکتریکی برای جهت‌یابی استفاده می‌کند.

تولید برق فقط به ماهی‌ها محدود نمی‌شود. میکروب‌های اعماق اقیانوس هم این مهارت را دارند. در اعماق اقیانوس میکروب‌هایی زندگی می‌کنند که نوعی «باتری زنده» محسوب می‌شوند. این میکروب‌ها می‌توانند الکترون‌ها را از میان فلزاتی که روی آن‌ها زندگی می‌کنند، عبور دهند.

بیشتر حیواناتی که برق تولید می‌کنند، ساکن آب هستند، اما جالب است بدانید که در میان پستانداران هم حیوان برقی داریم. اکیدنا که به مورچه‌خوار خاردار معروف است و پلاتیکوس یا نوک‌اردکی هم از پستانداران عجیب‌وغریبی هستند که برق تولید می‌کنند.

زنبور سرخ مشرقی هم ازجمله حیوانات برق‌دار طبیعت است. رنگدانه‌های قهوه‌ای موجود در اسکلت خارجی این زنبور، نور خورشید را به دام می‌اندازد و آن را به الکتریسیته تبدیل می‌کند. این بار الکتریکی پس از گرده‌افشانی به گل منتقل می‌شود تا زنبور دیگری که به سمت این گل می‌آید، متوجه گرده‌افشانی شود و خود را به زحمت نیندازد.

اواسط قرن ۱۸ طبیعت‌شناسان متوجه وجود ماهی‌های الکتریکی شدند و این کشف کمک بزرگی در درک ما از منابع انرژی الکتریکی، وجود الکتریسیته در بدن خودمان و چگونگی کارکرد آن در بدن کرد.

طبیعت‌شناسی به نام الکساندر فون هومبولت در حدود سال ۱۸۰۰ اولین گزارش را از مارماهی‌های منطقه بین رودخانه‌های اورینوکو و آمازون در آمریکای‌جنوبی مطرح کرد.

الساندرو ولتا، فیزیک‌دان ایتالیایی که باتری الکتریکی یا شمع ولتائیک را اختراع کرد و واحد پتانسیل الکتریکی به نام او نام‌گذاری شد، کار خود را بر اساس آناتومی مارماهی برقی انجام داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->