نمایش انسانی خشونت | نگاهی به فیلم «اتاقک گلی»، ساخته محمد عسگری شاعر «جلز با کل سطح ممکن پوست»: زبان، تنها شاخصه ماندگاری شعر است فیلم «یک شاعر» از کلمبیا به اسکار ۲۰۲۶ می‌رود رقابت فیلم مستند «بال‌های آوازخوان» در جشنواره لندن و زوریخ یک جایزه و سه حضور جهانی برای انیمیشن «چاوک» مراسم تشییع پیکر «سیروس پرهام» آغاز شد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴ خاطره جالب «تهمینه میلانی» از رابرت ردفورد + فیلم چند نکته شنیدنی در مورد «رابرت رد فورد» ستاره سینمای آمریکا صحبت‌های «همایون شجریان» درباره تاثیر موسیقی در سینما شرط عجیب ورود «مارتیک» خواننده، به ایران علت پخش نشدن قسمت چهاردهم سریال «کنکل» چیست؟ پخش فصل سوم سریال «خاندان اژد‌ها» در سال ۲۰۲۶ امروز «سیروس پرهام» در خاک آرام می‌گیرد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) همه چیز درباره فیلم «علت مرگ: نامعلوم»، نماینده ایران برای اسکار ۲۰۲۶ + خلاصه داستان و بازیگران دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: در حوزه نمایش خانگی ضعف حکمرانی داریم + فیلم
سرخط خبرها

معرفی کتاب «هویت ایرانی در گذر تاریخ»

  • کد خبر: ۷۱۹۷۸
  • ۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
معرفی کتاب «هویت ایرانی در گذر تاریخ»
دکتر عماد افروغ در این کتاب ضمن مرور فصول کتاب «هویت ایرانی.» به ارزیابی برخی از آن‌ها، به طور عمده فصل‌های یک، دو، سه، چهار و هشت پرداخته و در پایان بحث خود را با یک نقد و ارزیابی نهایی و کوتاه به سرانجام رسانده است.

شهرآرانیوز - هویت اعم از فردی و اجتماعی، ملی و ایرانی، مقوله و امری اجتماعی است. حتی هویت فردی نیز بدون ارتباط با غیر، معنا و تعین بیرونی ندارد. دربارۀ هویت اجتماعی، وجه و صبغۀ اجتماعی آن روشن و شناخته شده است. بدون حیات اجتماعی و گروه‌بندی‌های آن در سطوح مختلف، سخن از هویت اجتماعی به میان آوردن، اصولا امکان‌ناپذیر و منتفی خواهد بود. به عبارت دیگر، تناظری بین هویت اجتماعی و هستی اجتماعی، در سطوح گروهی و ملی وجود دارد. هویت اجتماعی در قالب گروه‌های اجتماعی، اعم از گروه‌های انجمنی و اشکال نابرابر اجتماعی، متشکل از طبقات اجتماعی، گروه‌های منزلت و گروه‌های قدرت و گروه‌بندی‌های قومی، نژادی، جنسی و؛ و زندگی در سپهر ملی، سرزمینی، زبانی، فرهنگی، دینی و تاریخی امکان ردیابی دارد.


در فهم هویت تاریخی مشترک، یا به عبارتی هویت ملی و ایرانی خود باید به دنبال گذشتۀ ته‌نشین‌شده‌ای باشیم که کماکان درون و با ماست. احالۀ آن به گذر زمان یا نادیده انگاشتن وجه ته‌نشین‌شدۀ تاریخی آن، هر دو مغایر با هویت در معنای سیالیت و مانایی آن است. حال اینکه عنصر ته‌نشین‌شدۀ هویت ایرانی که کماکان با ماست، چیست و چه حال و روز و چه تحولی در سیر تاریخ داشته است، پرسشی است که با مواجهۀ انتقادی با کتاب «احمد اشرف» با عنوان «هویت ایرانی، از دوران باستان تا پایان پهلوی» با ترجمۀ حمید احمدی در این کتاب به بررسی پرداخته شده است. دکتر عماد افروغ در این کتاب ضمن مرور فصول کتاب «هویت ایرانی.» به ارزیابی برخی از آن‌ها، به طور عمده فصل‌های یک، دو، سه، چهار و هشت پرداخته و در پایان بحث خود را با یک نقد و ارزیابی نهایی و کوتاه به سرانجام رسانده است. همچنین در پیوست این کتاب دو مقاله از احمد اشرف یکی با نام «پیدایش تصور ایران در معنای وطن در عصر صفوی» و دیگری با عنوان «هویت ایرانی به سه روایت» آورده شده است.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->