پوستر بیست‌ونهمین هفته فیلم و عکس مشهد منتشر شد برنامه صداوسیما برای دلجویی از هموطنان اهل سنت بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد
سرخط خبرها

معرفی کتاب «عصر جدید؛ دغدغه جدید» طرحی معنوی برای زندگی

  • کد خبر: ۶۵۸۰۳
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۷
معرفی کتاب «عصر جدید؛ دغدغه جدید» طرحی معنوی برای زندگی
کتاب «عصر جدید؛ دغدغه جدید» به قلم رسول حسین‌پور تکابنی و زیر نظر سید مرتضی حسینی شاهرودی در مراسمی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی رونمایی شد.
به گزارش شهرآرانیوز - کتاب «عصر جدید؛ دغدغه جدید» به قلم رسول حسین‌پور تکابنی و زیر نظر سید مرتضی حسینی شاهرودی در مراسمی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی رونمایی شد. این کتاب نگاهی به مقوله معنویت و گرایش‌های گوناگون آن در درون و بیرون از سرزمین ایران دارد. نگارنده با مطالعاتی که در آثار نویسندگان و رهبران معنویت داشته ضمن خوانش دیدگاه‌ها و پنداشته‌های آنان سعی کرده، نمود یا کاربست آموزه‌ها و اندیشه‌های طرح شده در فلسفه، منطق و عرفان اسلامی آن‌ها را به چالش کشیده و در پایان طرحی معنوی برای زندگی کنونی جامعه ایرانی بر پایه آموزه‌های وحیانی و عقلانی ارائه دهد.

این کتاب با دو هدف نگاشته شده، نخست معنویت‌پژوهی که یکی از مهم‌ترین موضوعات پژوهشی در جهان معاصر است؛ به گونه‌ای که قرن ۲۰ و ۲۱ را قرن معنویت نامیده‌اند و هدف دیگر اینکه، چون در مراکز علمی و پژوهشی دانشگاهی و حوزوی کلان‌شهر مشهد، معنویت‌پژوهی چندان جاافتاده نبوده و نیست و چونان شهر‌های قم و تهران به این مسئله اهمیت داده نشده است.
«عصر جدید؛ دغدغه جدید» از سه بخش عمده تشکیل شده است: بخش نخست با عنوان کلیات واژه‌شناسی، مفهوم‌شناسی و اصطلاح‌شناسی که خود شامل دو فصل با موضوعات «معناشناسی جنبش‌های نوپدید دینی» و «معنویت» که در آن، دیدگاه‌های اندیشمندان مسلمان و مغرب‌زمین درباره چیستی معنویت ارائه شده است.

بخش دوم با عنوان «گرایش‌های معنوی نوپدید؛ انگیزه‌ها و اندیشه‌ها» است، که ۱۳ فصل را در خود جای داده و به مطالعه گزینشی و بررسی و نقد جنبش‌ها و مکاتب معنوی در آسیا و آمریکا (ایالات متحده و آمریکای لاتین) پرداخته است. بخش سوم نیز که با عنوان «عصر جدید و دغدغه زیست معنوی» نام‌گذاری شده است، بخش پایانی کتاب را تشکیل می‌دهد.

اما در بخشی از این کتاب آمده است: حکمت متعالیه با اجتماع عرفان، فلسفه، کلام، و وحی، منبعی بومی و وطنی است که می‌توان از نهاد آن برنامه‌ای معنوی بیرون کشید و انسان معاصر را از گرایش صرف به معنویت آزاد و رها دور داشت. معنویت مدرن، از استدلال و عقل خود را مبرا کرد و از سویی بیرون از چارچوب دین به شهروندان جوامع غربی ارائه شد. این مسئله موجب شد تا نسل جوانِ ناآشنا با حقیقت دین، بهتر و راحت‌تر پذیرای آن شوند. از این روی، ضرورت پژوهش و مطالعه در مقوله معنویت در شهرهایی، چون مشهد همچنان احساس می‌شود.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->