به گزارش شهرآرانیوز، تعداد میلیونرهای دلاری ایرانی با وجود تحریمهای آمریکا و همهگیری ویروس کرونا به شدت افزایش یافته است.
بر اساس امار سایت فوربس، در سال ۲۰۲۰ تعداد افراد با ثروت خالص بالا در ایران رشدی ۲۱٫۶ درصدی داشته که نسبت به متوسط جهانی (۶٫۳ درصد) بسیار بیشتر بوده است. نکته جالب این است که ثروت تجمعی این میلیونرها ۲۴٫۳ درصد بیشتر شده است.
بر اساس گزارش مرکز مشاوره سرمایهگاری کپگمینی، در حد فاصل مارس و جولای ۲۰۲۰ (اردیبهشت تا شهریور ۱۳۹۹) ارزش معاملات بورس تهران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۲۵ درصد بیشتر شده است. این در حالی است که برای مثال ارزش معاملات اساندپی تنها ۱۶ درصد بیشتر شده بود.
با توجه به اینکه تحریمها دسترسی ایرانیان به داراییهای بینالمللی را به شدت محدود کرده، بسیاری از مردم ثروتمند و طبقه مرفه ایران پول خود را روانه بازار سهام کردند و روند صعودی بازار سهام بسیاری از آنها را میلیونر کرده است. حالا تعداد میلیونرهای دلاری ایران از مرز ۲۵۰ هزار نفر هم عبور کرده است که اکثر آنها در تهران زندگی میکنند.
بازار رمزارزها دیگر منبع درامد میلیونرهای جدید ایرانی بوده است. برق ارزان در کشور موجب شده که جوامع استخراج بیتکوین در ایران به شدت رونق بگیرد.
بر اساس گزارش فوربس، یکی از ماینرهای ایرانی در این خصوص گفت که این کار به طرز دیوانهکنندهای سودده است و درآمدی که از استخراج بیتکوین در میآورد از کار به عنوان وکیل بسیار بیشتر است. این استخراج کننده ادامه داد: «این موضوع حقیقت دارد که بسیاری از مردم با استخراج بیتکوین میلیونر شدهاند. با این درآمد میلیون دلاری و افت ارزش ریال، ماندن در کشور بسیار ارزش دارد.»
این فعال حوزه رمزارز افزود: «حالا اوضاع فرق کرده و دیگر استخراج قانونی نیست.» روند دیوانهوار استخراج رمزارز موجب شده تا دولت دستور به ممنوعیت استخراج بیتکوین دهد. نیروی برق مورد نیاز برای استخراج بیتکوین موجب قطعی گسترده برق در بسیاری از نقاط کشور شده بود.
با این حال بر اساس گزارش ثروت جهانی کپگمینی، ۷۲ درصد از میلیونرهای ایرانی در حوزه رمزارز سرمایهگذاری کردهاند.
رشد سریع میلیونرها در ایران باعث شده که ایران به ثروتمندترین کشور خاورمیانه و چهاردمین کشور دنیا تبدیل شود. ایران حالا ثروتمندتر از رقیب سنتی خود عربستان است که با ۲۱۰ هزار میلیونر رتبه ۱۷ دنیا را دارد.
با این وجود، ثروت میلیونرهای ایرانی در تضادی آشکار با فقر و وضعیت اقتصادی کشور است. بر اساس اعلام شورای اسلامی کار، بیش از ۶۰ درصد از مردم ایران از نظر هزینههای زندگی در فقر نسبی زندگی میکنند. البته هیچ آمار رسمی در خصوص فقر از سوی دولت منتشر نشده است.
منبع: تجارت نیوز