سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان ثبت‌نام بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) | تحویل ۶۰ روزه + لینک
سرخط خبرها

روایتی از مشکلات و دردسر‌های نگهبانان بانک‌ها | پاس‌کاری بین‌بانکیِ نگهبانان!

  • کد خبر: ۷۲۹۸۷
  • ۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
روایتی از مشکلات و دردسر‌های نگهبانان بانک‌ها | پاس‌کاری بین‌بانکیِ نگهبانان!
پاسخ گونبودن مدیران بانکی استان برای وضعیت نگهبانان بانکی که کار حفاظت از جان و مال مردم را در شعبه‌های بانکی برعهده دارند، جای تعجب دارد و این نکته را نشان می‌دهد: ژست تکراری پاسخ ندادن بانک‌ها به مردم و تولیدکننده و رسانه!

الهام مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ این دومین بار در ۶ ماه اخیر است. روزمزد بودن- روزی ۸۴ هزارتومان- و بیمه نبودن نگهبانان مسلح، موضوع جدیدی نیست و در ۶ ماه اخیر برای دومین بار است که شهرآرا مشکلات معیشتی نگهبانان مسلح را در این شرایط سخت اقتصادی پیگیری می‌کند. زمستان پارسال بود که شهرآرانیوز گزارشی با تیتر «حقوق نگهبانان بانک ها؛ روزی ۸۴ هزار تومان، بدون بیمه!» منتشر کرد. در آن گزارش، شرکت‌های حفاظتی که کار تأمین نگهبانان مسلح بانک‌ها را برعهده دارند، موضوع روزمزد بودن آنان را به پول ندادن بانک‌ها ارتباط دادند و گفتند بانک‌ها حاضر نیستند مبلغ بیشتری برای بیمه و بستن قراردادی برابر با قانون کار پرداخت کنند.

 

پیگیری‌های ما از بانک‌ها نیز به این جمله ختم شد که «بانک مرکزی ردیف مالی برای پرداخت حقوق براساس قانون کار لحاظ نکرده است.» اداره کار و تأمین اجتماعی نیز از این موضوع آگاه بودند و دلیل بازرسی نشدن و بررسی وضعیت کاری نگهبانان را به نبود قراردادی مشخص ارتباط دادند. ۶ ماه گذشت و مشکل نگهبانان بانک‌ها همچنان بی نتیجه و بدون پاسخ باقی مانده است.


نامه نگاری؛ از نمایندگان مجلس تا قوه قضاییه

چند نگهبان مسلح بانک با ارسال پیامک به شهرآرانیوز، خواستار پیگیری مشکلات کاری شان شده اند. نبود بیمه، روزمزد بودن کارشان با وجود استرس‌های شغلی و نبود امنیت شغلی، کلیدواژه‌های مشابه و تکراری این پیامک هاست. در یکی از پیامک‌های ارسالی نگهبانان مسلح بانک ها، به پیگیری‌ها از مراجع کشوری و قوه‌قضاییه و بی نتیجه بودن این پیگیری‌ها اشاره شده است. در متن این پیامک آمده است: «بنده جزو خانواده ۲۱هزار نفری نگهبانان مسلح بانک‌ها هستم. شغلی که نه مرخصی دارد، نه بیمه دارد، نه مزایا دارد و نه امنیت. روزی ۸۴هزارتومان به نگهبان‌های مسلح بانک‌ها داده می‌شود.

 

هر روزی که نرویم، حقوق نداریم. با این مزایا و امکانات، این کار سخت و پراسترس را انجام می‌دهیم. با توجه به مشکلات کاری مانند نبود بیمه مکاتباتی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و دیگر نهاد‌ها داشتیم. متأسفانه بانک‌ها حاضر نیستند کمترین حقوق و مزایا را که حقوق کارگری است، به نگهبانان بانک‌ها پرداخت کنند. همه از تعطیلات لذت می‌برند، اما ما از تعطیلات متنفریم، چون حقوق نداریم. نباید بیمار شویم، چون بیمه نیستیم. به هرجا گفتیم، هیچ کس جواب درستی درباره مافیای پول و قدرت بانک‌ها و بهره کشی از ما نداد.»


بانک مرکزی: از خود بانک‌ها بپرسید

اما در گزارش نخست شهرآرا نبود ردیف مالی برای پرداخت حقوق نگهبانان بانک‌ها بر اساس آنالیز‌های حقوق ازسوی بانک‌ها مطرح شد. شهرآرانیوز در پیگیری خود سراغ دکتر پویا جبل عاملی، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، رفت. پس از بی پاسخ ماندن تماس‌های روزنامه، سؤالات برای روابط عمومی بانک مرکزی ارسال شد. جبل عاملی در پاسخ به چهار سؤال ارسالی (نبود ردیف اعتباری، نبود بیمه و نبود قرارداد مشخص و اقداماتی که قرار است بانک مرکزی در این زمینه انجام دهد) یک جمله پاسخ نوشت: از خود بانک‌ها بپرسید.


بانک ها؛ از بانک مرکزی و شورای تأمین بپرسید

کریمدادیان، مدیر روابط عمومی بانک رفاه استان، پاسخ‌گویی را در حوزه کاری حراست این بانک می‌داند و می‌گوید: تمام نگهبانان شعب این بانک زیرمجموعه حراست و تأمین حفاظت فیزیکی قرار می‌گیرند؛ بنابراین بهتر است پاسخ‌گویی توسط حراست بانک صورت پذیرد.


صابر مدیر حراست بانک رفاه خراسان رضوی است. او وضعیت پرداختی به نگهبانان بانک‌ها را برپایه مصوبه شورای تأمین استان می‌داند و تأکید دارد آنچه اکنون به نگهبانان بانک‌ها پرداخت می‌شود، بدون دیرکرد و برپایه مصوبه شورای تأمین استان است.
مدیر حراست بانک رفاه خراسان رضوی بر این نکته نیز تأکید می‌کند که بانک‌ها نمی‌توانند خلاف مصوبه پرداختی شورای تأمین استان پرداختی داشته باشند.


بانک مرکزی، پیگیر موضوع

یکی از مسئولان بانک مسکن همان ابتدای گفتگو درخواست می‌کند نامی از او در گزارش درج نشود. او در توضیحی خلاصه می‌گوید: بانک مرکزی و پلیس در سطح کلان کشور این موضوع را در حال بررسی دارند تا قوانین مربوط به حقوق و مزایای نگهبانان مسلح بانک‌ها را اصلاح و درنهایت به شعب ابلاغ کنند.
سخنان او در شرایطی بیان می‌شود که بانک مرکزی مسئولیت اقدامات لازم مربوط به وضعیت معیشتی نگهبانان را متوجه خود بانک‌ها می‌کند.


دستمزد نگهبانان مصوبه بانک‌های استان

یکی از مسئولان بانک تجارت استان نیز در گفتگو با شهرآرانیوز ترجیح می‌دهد سخنانش بی نام منتشر شود. او وضعیت پرداختی نگهبانان و اینکه چه کسانی، دستمزد روزانه نگهبانان را به تصویب رسانده اند، به توافق بانک‌ها ارتباط می‌دهد و جلساتی که به گفته او با حضور نماینده‌های تمام بانک‌ها و دبیر شورای بانک‌ها برای تصمیم گیری درباره پرداخت به نگهبانان برگزار می‌شود. او هر نوع اظهارنظر درمورد نقش نداشتن خود بانک‌ها در وضعیت کنونی نگهبانان بانک‌ها را رد می‌کند.


ژست تکراری پاسخ ندادن!

سراغ حمید صفایی نیکو، دبیر شورای بانک‌های خراسان رضوی، می‌رویم تا او به واسطه جایگاه و مسئولیتش در بانک‌های استان پاسخ گو باشد. با وجود تماس‌های پی در پی ما با وی امکان گفتگو فراهم نمی‌شود. در همین راستا سؤالاتی ازطریق پیام رسان‌های اجتماعی برای وی فرستاده می‌شود، اما با وجود ملاحظه پیام‌ها هیچ پاسخی دریافت نمی‌کنیم.
بی شک مشغله‌های کاری دبیر شورای بانک‌های استان‌ها بیشتر از روابط عمومی بانک مرکزی نیست تا دست کم در یک جمله پاسخ گو باشند.


یادآور می‌شود که در پیگیری گزارش نخست نیز باوجود تماس و ارسال سؤالات هیچ گونه پاسخی ازسوی دبیر شورای بانک‌های خراسان رضوی ارائه نشد و هنوز سؤالات ما در حافظه شبکه پیام رسان وجود دارد.
پاسخ گونبودن مدیران بانکی استان برای وضعیت نگهبانان بانکی که کار حفاظت از جان و مال مردم را در شعبه‌های بانکی برعهده دارند، جای تعجب دارد و این نکته را نشان می‌دهد: ژست تکراری پاسخ ندادن بانک‌ها به مردم و تولیدکننده و رسانه!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->