ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) نوجوان مرگ مغزی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جرائم عدم صدور صورت‌حساب الکترونیکی پزشکانی که از کارت‌خوان بانکی استفاده کردند، بخشیده شد انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

علت خون دماغ در خواب چیست؟

  • کد خبر: ۷۳۲۱۰
  • ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۲
علت خون دماغ در خواب چیست؟
خون‌ریزی بینی در خواب ممکن است خطرناک باشد، از طرفی می‌تواند جای نگرانی نداشته باشد و با کمی مراقبت می‌شود از آن جلوگیری کرد.

به گزارش گروه جامعه شهرآرانیوز، همه ما خون‌ریزی بینی را کم‌وبیش تجربه کرده‌ایم. خون‌ریزی بینی ممکن است خطرناک باشد، اما در بیشتر مواقع جای نگرانی ندارد. اصطلاح پزشکی خون‌دماغ‌شدن epistaxis (اپیستاکسی) نام دارد و خشکی هوا یکی از دلایل اصلی خون‌ریزی بینی در شب محسوب می‌شود. زمانی که رطوبت هوا به میزان کافی نباشد، سوراخ‌های بینی خشک می‌شوند. خون‌دماغ‌شدن در سنین کودکی نیز بسیار دیده می‌شود، زیرا اغلب کودکان هنگام خواب بینی خود را خراش می‌دهند یا زخم می‌کنند.

 

شایع‌ترین علل خون‌ریزی بینی در شب؛ آب و هوای خشک محیط خانه

خون‌ریزی بینی به احتمال زیاد با تغییر فصل و قبل از سازگاری بافت‌های بینی با افزایش یا افت رطوبت اتفاق می‌افتد. اگر احساس می‌کنید جداره بینی شما خشک است و سابقه خون‌ریزی بینی داشتید، با دقت و احتیاط مقدار کمی وازلین یا پماد آنتی‌بیوتیک مانند نئوسپورین به دیواره‌های داخل بینی خود بمالید تا بافت بینی‌تان نرم‌تر شود.

 

آلرژی

از عوامل دیگری که باعث خون‌ریزی بی‌دلیل بینی می‌شود، ممکن است تحریک‌پذیری بینی باشد. واکنش‌های آلرژیک ممکن است همان تأثیر را روی بینی داشته باشند. این موارد ممکن است باعث تحریک بینی شود و خطر خون‌ریزی را به‌ویژه در شب افزایش دهد.

 

عفونت

عفونت‌های سینوسی ممکن است به پوشش حساس بینی آسیب برساند. بینی شما می‌تواند به اندازه کافی تحریک شود تا باز شود و خون‌ریزی کند. در صورت ابتلا به عفونت، دفع بیش از حد بینی ممکن است باعث خون‌ریزی آن شود.
علائم ابتلا به عفونت عبارت‌اند از: آب‌ریزش بینی، عطسه، سرفه، گلودرد، تب، درد و لرز است.

 

دست‌زدن به بینی در شب

ناخودآگاه ممکن است شما یا کودکتان در خانه به بینی خود ضربه وارد کنید یا دست خود را داخل بینی کنید و با ناخن به رگ‌های جداره بینی آسیب بزنید.

 

توصیه

به افراد توصیه می‌شود در صورت خون‌ریزی‌های مکرر در هنگام شب به پزشک مراجعه کنند. مهم‌تر اینکه اگر خون‌ریزی بینی شما بر اثر صدمه‌ای رخ داده که به سرتان وارد شده است، باید با مراجعه به پزشک از ضربه‌مغزی‌نشدن یا شکستگی در سر خود مطمئن شوید.

 

راه‌های درمان و جلوگیری از خون‌ریزی بینی

ممکن است بعد یا حین خون‌ریزی بینی هنوز لخته‌های خونی در بینی وجود داشته باشد، پس بینی خود را باد کنید. این مورد کمک می‌کند لخته‌هایی که ممکن است در سوراخ‌های بینی ایجاد شود و در آن گیر کند، از بین برود. این مرحله برای کودکان خردسال لازم نیست و ممکن است خون‌ریزی را در این افراد بیشتر کند.
از درازکشیدن یا کج‌کردن سر به عقب خودداری کنید؛ این امر منجر به بلعیدن خون و خفگی یا استفراغ می‌شود.


افراد باید هنگام خون‌ریزی، بینی خود را به جلو متمایل کنند و سوراخ‌های بینی را باهم بگیرند. این کار هم جلو خون‌ریزی از مویرگ‌های پاره‌شده را می‌گیرد و هم اجازه نمی‌دهد خون از گلوی فرد پایین برود. کودکان باید این کار را ۵ دقیقه و بزرگ‌سالان ۱۰ دقیقه انجام دهند و در حین گرفتن سوراخ‌های بینی با دهان نفس بکشند.

 

منابع: ایمنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->