به گزارش گروه جامعه شهرآرانیوز، همه ما خونریزی بینی را کموبیش تجربه کردهایم. خونریزی بینی ممکن است خطرناک باشد، اما در بیشتر مواقع جای نگرانی ندارد. اصطلاح پزشکی خوندماغشدن epistaxis (اپیستاکسی) نام دارد و خشکی هوا یکی از دلایل اصلی خونریزی بینی در شب محسوب میشود. زمانی که رطوبت هوا به میزان کافی نباشد، سوراخهای بینی خشک میشوند. خوندماغشدن در سنین کودکی نیز بسیار دیده میشود، زیرا اغلب کودکان هنگام خواب بینی خود را خراش میدهند یا زخم میکنند.
خونریزی بینی به احتمال زیاد با تغییر فصل و قبل از سازگاری بافتهای بینی با افزایش یا افت رطوبت اتفاق میافتد. اگر احساس میکنید جداره بینی شما خشک است و سابقه خونریزی بینی داشتید، با دقت و احتیاط مقدار کمی وازلین یا پماد آنتیبیوتیک مانند نئوسپورین به دیوارههای داخل بینی خود بمالید تا بافت بینیتان نرمتر شود.
از عوامل دیگری که باعث خونریزی بیدلیل بینی میشود، ممکن است تحریکپذیری بینی باشد. واکنشهای آلرژیک ممکن است همان تأثیر را روی بینی داشته باشند. این موارد ممکن است باعث تحریک بینی شود و خطر خونریزی را بهویژه در شب افزایش دهد.
عفونتهای سینوسی ممکن است به پوشش حساس بینی آسیب برساند. بینی شما میتواند به اندازه کافی تحریک شود تا باز شود و خونریزی کند. در صورت ابتلا به عفونت، دفع بیش از حد بینی ممکن است باعث خونریزی آن شود.
علائم ابتلا به عفونت عبارتاند از: آبریزش بینی، عطسه، سرفه، گلودرد، تب، درد و لرز است.
ناخودآگاه ممکن است شما یا کودکتان در خانه به بینی خود ضربه وارد کنید یا دست خود را داخل بینی کنید و با ناخن به رگهای جداره بینی آسیب بزنید.
به افراد توصیه میشود در صورت خونریزیهای مکرر در هنگام شب به پزشک مراجعه کنند. مهمتر اینکه اگر خونریزی بینی شما بر اثر صدمهای رخ داده که به سرتان وارد شده است، باید با مراجعه به پزشک از ضربهمغزینشدن یا شکستگی در سر خود مطمئن شوید.
ممکن است بعد یا حین خونریزی بینی هنوز لختههای خونی در بینی وجود داشته باشد، پس بینی خود را باد کنید. این مورد کمک میکند لختههایی که ممکن است در سوراخهای بینی ایجاد شود و در آن گیر کند، از بین برود. این مرحله برای کودکان خردسال لازم نیست و ممکن است خونریزی را در این افراد بیشتر کند.
از درازکشیدن یا کجکردن سر به عقب خودداری کنید؛ این امر منجر به بلعیدن خون و خفگی یا استفراغ میشود.
افراد باید هنگام خونریزی، بینی خود را به جلو متمایل کنند و سوراخهای بینی را باهم بگیرند. این کار هم جلو خونریزی از مویرگهای پارهشده را میگیرد و هم اجازه نمیدهد خون از گلوی فرد پایین برود. کودکان باید این کار را ۵ دقیقه و بزرگسالان ۱۰ دقیقه انجام دهند و در حین گرفتن سوراخهای بینی با دهان نفس بکشند.
منابع: ایمنا