پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | بارش برف و باران در نقاط مختلف استان شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران
سرخط خبرها

خانه تاریخی احمدنژاد جزین بجستان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد

  • کد خبر: ۷۳۵۸۹
  • ۱۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۲
خانه تاریخی احمدنژاد جزین بجستان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: «خانه تارخی احمدنژاد در شهرستان بجستان به شماره ۳۳۰۳۹ و به تاریخ ۲ تیرماه ۱۳۹۹ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.»

به گزارش شهرآرانیوز، سیدجواد موسوی با اعلام این خبر افزود: «خانه احمدنژاد شهرستان بجستان، بخش مرکزی، دهستان جزین، روستای جزین (۲۳ کیلومتری جنوب-غرب بجستان) و در ضلع شمال-غربی روستا قرار دارد.»
او ادامه داد: «خانه احمدنژاد در یکی ازمحلات کوچک، ولی با اهمیت از نظر پایگاه اجتماعی – اقتصادی در محدوده بافت قدیم جزین قرار دارد.»
موسوی اظهار کرد: «با توجه به ساختار و بررسی‌های میدانی ومقایسه تطبیقی با سایر خانه‌های تاریخی این روستا، می‌توان قدمت خانه احمدنژاد را به دوره اواخر قاجاری – پهلوی اول نسبت داد که در شمار خانه‌های اعیانی جزین محسوب می‌شد وجه تسمیه این خانه نیز برگرفته از اسم آخرین مالک آن یعنی آقای احمدنژاد است.»
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با بیان این که خانه احمدنژاد در پهنه غربی روستا و در داخل بافت روستا قرار دارد، تصریح کرد: «فرم کلی پلان این بنا مستطیل شکل است و رون معماری آن به صورت شمال‌غربی – جنوب‌شرقی است و از دو طرف به فضای بیرون و دو طرف دیگر به بافت روستا متصل است.»
موسوی اظهار کرد: استقرار اتاق‌های متعدد در اطراف حیاط و ایوان بلند در ضلع جنوبی اثر، تزئینات و گچبری‌های پیشانی ایوان، گچبری و تزئینات هندسی زیبایی در دو طرف ایوان، بادگیر چهار طرفه زیبا و آجرکاری‌ها و گره چینی‌های زیبا در حاشیه حیاط از ویژگی‌های خاص این اثر است.»
همچنین مسئول دفترثبت آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی درباره مشخصات اثر اظهار کرد: «این بنا به ابعاد تقریبی ۲۲ متر در ۲۰ متر بنا شده است. مساحت کلی این بنا ۳۴۰ متر مربع است.»
محمود طغرایی ادامه داد: «ارتفاع بادگیر آن حدود هفت ونیم متر است، سازه و هسته اولیه بنا و فضا‌های معماری موجود در آن هنوز به قوه خود باقی است که از جنس خشت و آجر است.»
او با بیان این‌که از لحاظ طرح و نقشه در زمره منازل با حیاط مرکزی قرار دارد، تصریح کرد: «نمای بیرونی منزل اندود کاهگل است که دیواره‌های خارجی را ساده و بدون تزئین خاصی قرار داده است.»
طغرایی افزود: «سر در ورودی در ضلع شرقی بنا با طاق جناقی پوشیده شده که سر در به وسیله دالانی با زاویه ۹۰ درجه و پوشش ضربی به حیاط مرکزی وصل می‌شود.»
مسئول دفترثبت آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: «حیاط مرکزی مستطیل شکل است که در ضلع جنوبی حیاط ایوان قرار گرفته و کف حیاط دارای آجرفرش است که در قسمت‌هایی دچار فرسایش شده است.»
طغرایی ادامه داد: «نمای اصلی خانه با ارتفاع ۶.۳۰ متر در ضلع جنوب شرقی آن قرار دارد، اما نما‌های دو ضلع دیگر آن همانند هم طراحی و ساخته شده است.
مسئول دفترثبت آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: «همه باز شو‌ها به یک حیاط مستطیل شکل که در میان آن باغچه بزرگ وجود دارد منتهی می‌شود.»
او افزود «اتاق بادگیر بنا دارای سه دری است که متصل به ایوان اصلی بنا است.»
طغرایی یادآور شد: «سرداب بنا در زیر اتاق بادگیر قرار دارد و به واسطه ۶ پله به کف آن که به آن متصل می‌شود، این بنا دارای شش اتاق و یک مطبخ در گرداگرد حیاط و یک اتاق که در پشت ایوان اصلی است.»

منبع:روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->