عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه آینده (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | سکه۱۴۰۴ در راه است با افزایش تعرفه رجیستری آیفون، واردات گوشی مسافری به‌صرفه است؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی را چند بخریم؟ چرا آمار بازار مسکن دیگر اعلام نشد؟ | بی‌اطلاعی مردم از آمار، به ضرر بازار مسکن ارزش سهام عدالت چقدر است؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آریزو ۸ دو میلیارد و ۳۵۳ میلیون تومان موج جدید ترس سهام‌داران برای سرمایه‌گذاری در بورس به راه افتاد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ آبان ۱۴۰۳) عرضه سکه ۱۴۰۳ و تخلیه حباب سکه‌های ۸۶ کدام خودرو‌های داخلی را با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان می‌توان خرید؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳) لزوم توسعه بخش کشاورزی برای افزایش درآمد‌های غیرنفتی شرایط بازنشستگی کارکنان قرارداد کار معین اعلام شد + جزئیات بررسی قیمت امروز طلا و سکه در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) قیمت امروز ارز در مرکز مبادله چند؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳) کارگران صاحب خانه می‌شوند دلار عقب‌نشینی کرد | قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ آبان ۱۴۰۳) وضعیت وخیم کارگران معادن | لزوم تغییر ساختار سنتی معادن کشور به مکانیزه قیمت آیفون ۱۶ در ایران مشخص شد + جدول قیمت جزئیات دستورالعمل جدید پرداخت خسارت افت قیمت خودرو اعلام شد رشد دوبرابری قیمت کره و کمبود آن در بازار + علت ویدئو | ارز ۴۲۰۰ به برخی اقلام هنوز اختصاص دارد ۴درصد حق بیمه سختی کار برعهده کیست؟ پیمانکار یا کارفرمای اصلی؟ جزئیات قیمت جدید بلیت هواپیما با افزایش ۱۱ برابری نرخ بنزین اعلام شد
سرخط خبرها

قطع برق و غفلت از ۳۰۰ روز آفتابی!

  • کد خبر: ۷۳۶۹۷
  • ۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۵
قطع برق و غفلت از ۳۰۰ روز آفتابی!
امیر روح پرور - روزنامه نگار

برق این روز‌ها نقل محافل شده است. شکی نیست قطع برق این روز‌ها به دردسر تمام عیاری برای هم وطنان تبدیل شده است و این معضل فراگیر زندگی روزمره شهروندان، صاحبان صنایع، اصناف و حتی مراکز حساسی مانند مراکز درمانی را با مشکلات ریزودرشت فراوانی مواجه کرده است.


واقعیت این است که اختلاف ۱۱هزار مگاواتی مصرف و تولید برق در این وضعیت، زمینه اختلال در زندگی مردم را به‌سبب قطع برق به وجود آورده است.


این اتفاقات درحالی رخ می‌دهد که کشورمان به دلیل ۳۰۰روز آفتابی و میانگین تابش ۵/۴ تا ۵/۵ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، از کشور‌های با ظرفیت زیاد در زمینه انرژی خورشیدی معرفی شده است و این انرژی می‌تواند بخش عمده‌ای از مصارف خانگی و صنعتی را تأمین کند.


واقعیت این است که با همه تلاش‌های وزارت نیرو، انرژی خورشیدی در استان‌هایی مانند خراسان رضوی با وجود استعداد فوق العاده در تأمین انرژی‌های نو، هنوز نتوانسته است جایگاه خود را به دست بیاورد و آن طور که آمار نشان می‌دهد، بخش چشم‌گیری از برق کشورمان همچنان از نیروگاه‌های سوخت فسیلی تأمین می‌شود.


به گفته رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، قرار بود تا آخر برنامه پنجم توسعه ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی تولید شود که محقق نشد. در برنامه ششم دوباره این بند برنامه پنجم تکرار شد، اما در سال پایانی برنامه ششم، مقدار تولید برق از انرژی خورشیدی به هزار مگاوات هم نمی‌رسد.


اما علت محقق نشدن این اتفاق چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت علاوه بر دلایلی همچون پیچیدگی نسبی فناوری و هزینه‌های اولیه ساخت، شاید بتوان فراوانی منابعی همچون نفت و گاز و ارزانی نسبی سوخت‌های فسیلی را از اصلی‌ترین عللی دانست که سبب شده‌اند انرژی‌های نو از جمله انرژی خورشیدی به صورت گسترده استفاده نشود.


به هرحال نباید فراموش کرد که استان‌هایی مانند خراسان رضوی باتوجه به تنوع اقلیمی شان قابلیت‌های متنوعی برای تولید انرژی پاک دارند؛ بنابراین با عنایت به شکل گیری و فعالیت ده‌ها شرکت تولیدی در حوزه برق و الکترونیک، حرکت به سمت تولید گسترده این نوع از انرژی دور از ذهن نیست.  یادمان نرود در بعد زیست محیطی نیز تولید این نوع از انرژی بدون آلودگی است و در فرایند تولید به مصرف منابع طبیعی مانند آب نیازمند نیست. پس بیاییم انرژی خورشید را جدی بگیریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->