پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) | بازار طلا با اهرم دلار سقوط کرد پیش‌بینی بورس فردا دوشنبه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) | شارژ خبری بازار سرمایه در میان ناامیدی سهامداران سکه تمام چند گرم است؟ ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد تعطیلی ۴۰۰ معدن شن و ماسه در خراسان رضوی دلایل اعتراض خریداران پژو پارس ایران خودرو چه بود؟ آیا ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه دارد؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ماجرای افزایش حق مسکن ۱۴۰۳ کارگران چه بود؟ | معاون وزیر کار مُنکر شد اخبار فروش حواله خوردو جانبازان تکذیب شد قیمت توافقی با دلار ترجیحی | کالا‌ها با دلار چند تومانی وارد می‌شوند؟ یک کیلو گوشت مرغ، چند؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی ایران: ایران دهمین تولیدکننده بزرگ موادمعدنی دنیاست خرید کدام نوع طلا برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟ رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان: نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امیدبخشی به بخش خصوصی در ایران است فروشندگان پرقدرت در صحنه بورس امروز ظاهر شدند + عکس (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) محکومیت هزار میلیارد ریالی برای عرضه خارج‌ازشبکه گندم در خراسان‌رضوی واردات ۱.۸ میلیارد دلار طلا برای رفع تعهد ارزی در سال گذشته اولویت اختصاص ارز به صنایع داخلی اعلام شد ریزش قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) برنامه جلسات اتاق بازرگانی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار تکلیف جدی دولت به وزرا؛ نرخ رشد اقتصادی هر دستگاه در سال ۱۴۰۳ هدف‌گذاری شد ایران‌خودرو قیمت جدید هایما S۷ را اعلام کرد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) دلار ارزان شد، کالا نه | شهرآرا علت کاهش‌نیافتن قیمت اقلام را پس از فروکش‌کردن تلاطم‌های ارزی بررسی می‌کند
سرخط خبرها

قطع برق و غفلت از ۳۰۰ روز آفتابی!

  • کد خبر: ۷۳۶۹۷
  • ۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۵
قطع برق و غفلت از ۳۰۰ روز آفتابی!
امیر روح پرور - روزنامه نگار

برق این روز‌ها نقل محافل شده است. شکی نیست قطع برق این روز‌ها به دردسر تمام عیاری برای هم وطنان تبدیل شده است و این معضل فراگیر زندگی روزمره شهروندان، صاحبان صنایع، اصناف و حتی مراکز حساسی مانند مراکز درمانی را با مشکلات ریزودرشت فراوانی مواجه کرده است.


واقعیت این است که اختلاف ۱۱هزار مگاواتی مصرف و تولید برق در این وضعیت، زمینه اختلال در زندگی مردم را به‌سبب قطع برق به وجود آورده است.


این اتفاقات درحالی رخ می‌دهد که کشورمان به دلیل ۳۰۰روز آفتابی و میانگین تابش ۵/۴ تا ۵/۵ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، از کشور‌های با ظرفیت زیاد در زمینه انرژی خورشیدی معرفی شده است و این انرژی می‌تواند بخش عمده‌ای از مصارف خانگی و صنعتی را تأمین کند.


واقعیت این است که با همه تلاش‌های وزارت نیرو، انرژی خورشیدی در استان‌هایی مانند خراسان رضوی با وجود استعداد فوق العاده در تأمین انرژی‌های نو، هنوز نتوانسته است جایگاه خود را به دست بیاورد و آن طور که آمار نشان می‌دهد، بخش چشم‌گیری از برق کشورمان همچنان از نیروگاه‌های سوخت فسیلی تأمین می‌شود.


به گفته رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، قرار بود تا آخر برنامه پنجم توسعه ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی تولید شود که محقق نشد. در برنامه ششم دوباره این بند برنامه پنجم تکرار شد، اما در سال پایانی برنامه ششم، مقدار تولید برق از انرژی خورشیدی به هزار مگاوات هم نمی‌رسد.


اما علت محقق نشدن این اتفاق چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت علاوه بر دلایلی همچون پیچیدگی نسبی فناوری و هزینه‌های اولیه ساخت، شاید بتوان فراوانی منابعی همچون نفت و گاز و ارزانی نسبی سوخت‌های فسیلی را از اصلی‌ترین عللی دانست که سبب شده‌اند انرژی‌های نو از جمله انرژی خورشیدی به صورت گسترده استفاده نشود.


به هرحال نباید فراموش کرد که استان‌هایی مانند خراسان رضوی باتوجه به تنوع اقلیمی شان قابلیت‌های متنوعی برای تولید انرژی پاک دارند؛ بنابراین با عنایت به شکل گیری و فعالیت ده‌ها شرکت تولیدی در حوزه برق و الکترونیک، حرکت به سمت تولید گسترده این نوع از انرژی دور از ذهن نیست.  یادمان نرود در بعد زیست محیطی نیز تولید این نوع از انرژی بدون آلودگی است و در فرایند تولید به مصرف منابع طبیعی مانند آب نیازمند نیست. پس بیاییم انرژی خورشید را جدی بگیریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->