در این روزها که تکنولوژی حرف اول را میزند و بخش عمدهای از فعالیتهای مردم، چه کاری و چه تفریحی، وابسته به برق شده است، قطع آن و اعمال خاموشی مکرر در همه مناطق شهر و کشور موجب بروز مشکلاتی در ارائه خدمات دهی به مردم شده است. خاموشیهای مکرر و بدون برنامه به ویژه در غروبها و شب ها، مشکلاتی برای رانندگان ایجاد کرده و قطعا عامل مهمی در بروز تصادفات خواهد بود.
قطعی برق باعث نابسامانی در تقاطع ها، اخلال در نظم شهری و وضعیت ترافیکی نامناسب در شهرها شده، تا حدی که پلیس راهور ناجا اعلام کرده است که در تصادفات جرحی یا فوتی، اگر کارشناسان پلیس راهور، رابطه سببی بین تصادف و نبود برق و قطعی چراغ تقاطع یا میدان را احراز کنند، بخشی از سهم تقصیر در وقوع تصادف را به شرکت برق خواهند داد.
هنگام بروز خاموشی، رانندگان و عابران پیاده میتوانند با رعایت برخی موارد بسیار ساده، احتمال بروز تصادف را به حداقل ممکن برسانند. بی توجهی به جلو ازسوی راننده و رؤیت نشدن عابران پیاده، مهمترین دلایل بروز تصادفات هنگام تاریکی و شب هاست.
نداشتن نقص در سیستم روشنایی خودرو و داشتن نور کافی چراغها تا ۳۰ متر، از مهمترین موارد مؤثر در دید راننده هنگام بروز خاموشی هاست. تمیزی شیشههای خودرو برای کاهش خطای دید، ممنوعیت استفاده از نور بالا، رعایت فاصله مناسب با خودروهای اطراف، از دیگر نکات مهمی است که رانندگان باید به آنها توجه داشته باشند. به طور کلی شایسته است رانندگان در مواجهه با خاموشی چراغهای راهنمایی و رانندگی در تقاطعها و میادین با دقت و آرامش بیشتری تردد کنند و از عجله و شتاب بپرهیزند.
عابران پیاده هم باید بدانند که هنگام تاریکی، دیده شدن آنها توسط راننده، بسیار دشوار است. استفاده از لباسهای رنگ روشن و به ویژه شبرنگ دار میتواند حافظ جان عابران پیاده باشد. شبها هنگام عبور از عرض خیابان، استفاده از نور تلفن همراه برای علامت دادن به رانندگان، راهکاری ساده و بسیار مؤثر برای جلب توجه رانندگان، افزایش دید و کاهش سرعت خودروهاست.
همچنین شایسته است عابران پیاده هنگام قطعی برق، از راه رفتن در حاشیه خیابانها به جای استفاده از پیاده روها جدا اجتناب کنند و برای عبور عرضی فقط از خطوط عابر پیاده یا پلهای هوایی و زیر گذرهای ویژه عابر استفاده نمایند.