نگاهی به مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر مشهد | قانون گذاری شهری با چاشنی پژوهش قفل صنایع غرب مشهد با صدور اولین پایان‌کار صنعتی باز شد ۱۵ درصد مشهدی‌ها، مالک اراضی قولنامه‌ای هستند| لایحه تشویق تفکیک اراضی در دستور کار شهرداری خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه
سرخط خبرها

تاریکی؛ خطر تازه‌ای که عابران پیاده را تهدید می‌کند

  • کد خبر: ۷۳۸۲۸
  • ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۱
تاریکی؛ خطر تازه‌ای که عابران پیاده را تهدید می‌کند
مسعود رحیمیان - شهرساز و کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری

در این روز‌ها که تکنولوژی حرف اول را می‌زند و بخش عمده‌ای از فعالیت‌های مردم، چه کاری و چه تفریحی، وابسته به برق شده است، قطع آن و اعمال خاموشی مکرر در همه مناطق شهر و کشور موجب بروز مشکلاتی در ارائه خدمات دهی به مردم شده است. خاموشی‌های مکرر و بدون برنامه به ویژه در غروب‌ها و شب ها، مشکلاتی برای رانندگان ایجاد کرده و قطعا عامل مهمی در بروز تصادفات خواهد بود.


قطعی برق باعث نابسامانی در تقاطع ها، اخلال در نظم شهری و وضعیت ترافیکی نامناسب در شهر‌ها شده، تا حدی که پلیس راهور ناجا اعلام کرده است که در تصادفات جرحی یا فوتی، اگر کارشناسان پلیس راهور، رابطه سببی بین تصادف و نبود برق و قطعی چراغ تقاطع یا میدان را احراز کنند، بخشی از سهم تقصیر در وقوع تصادف را به شرکت برق خواهند داد.
هنگام بروز خاموشی، رانندگان و عابران پیاده می‌توانند با رعایت برخی موارد بسیار ساده، احتمال بروز تصادف را به حداقل ممکن برسانند. بی توجهی به جلو ازسوی راننده و رؤیت نشدن عابران پیاده، مهم‌ترین دلایل بروز تصادفات هنگام تاریکی و شب هاست.


نداشتن نقص در سیستم روشنایی خودرو و داشتن نور کافی چراغ‌ها تا ۳۰ متر، از مهم‌ترین موارد مؤثر در دید راننده هنگام بروز خاموشی هاست. تمیزی شیشه‌های خودرو برای کاهش خطای دید، ممنوعیت استفاده از نور بالا، رعایت فاصله مناسب با خودرو‌های اطراف، از دیگر نکات مهمی است که رانندگان باید به آن‌ها توجه داشته باشند. به طور کلی شایسته است رانندگان در مواجهه با خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی در تقاطع‌ها و میادین با دقت و آرامش بیشتری تردد کنند و از عجله و شتاب بپرهیزند.


عابران پیاده هم باید بدانند که هنگام تاریکی، دیده شدن آن‌ها توسط راننده، بسیار دشوار است. استفاده از لباس‌های رنگ روشن و به ویژه شبرنگ دار می‌تواند حافظ جان عابران پیاده باشد. شب‌ها هنگام عبور از عرض خیابان، استفاده از نور تلفن همراه برای علامت دادن به رانندگان، راهکاری ساده و بسیار مؤثر برای جلب توجه رانندگان، افزایش دید و کاهش سرعت خودروهاست.
همچنین شایسته است عابران پیاده هنگام قطعی برق، از راه رفتن در حاشیه خیابان‌ها به جای استفاده از پیاده رو‌ها جدا اجتناب کنند و برای عبور عرضی فقط از خطوط عابر پیاده یا پل‌های هوایی و زیر گذر‌های ویژه عابر استفاده نمایند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->