آیت‌الله علم‌الهدی: آسایش مردم در بهبود معیشت و نه زندگی غربی است | ضرورت برخورد جدی قوه قضائیه و مجریه با محتکران اقتصادی عضو کمیسیون امنیت ملی: بیانیه شورای همکاری خلیج فارس تاثیری بر روابط ایران و همسایگان ندارد جایزه صلح نوبل به ماریا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، رسید آیا سقف حقوق و بیمه کارگران ساختمانی اصلاح می‌شود؟ حمایت روسیه از احتمال اعطای نوبل صلح به ترامپ لاوروف: غرب ناقض واقعی برجام است، نه ایران یک نماینده مجلس: تبیین درست مکانیسم ماشه، اثرات روانی منفی آن را در کشور کاهش می‌دهد فرانسه: نیروی امنیتی بین المللی برای حمایت از صلح غزه تشکیل می‌شود آمریکا ۹۳ شخصیت حقیقی و حقوقی مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعای رسانه‌های افغانستان: ارتش پاکستان مسئولیت حمله امشب به کابل را بر عهده گرفت حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ چند فلسطینی به شهادت رسیدند جهاد اسلامی: سلاح و مقاومت ما، ضامن اصلی اجرای توافق آتش‌بس غزه است سخنگوی دولت: تهران همواره در کنار مردم فلسطین بوده است خلیل الحیه: جنگ غزه پایان یافت | تجلیل از مقاومت مردم غزه عبدالملک الحوثی: اسرائیل خونین‌ترین جنایات عصر حاضر را مرتکب شده است چین ۱۴ شرکت و سازمان آمریکایی و کانادایی را تحریم کرد روسیه: طرفین توافق پایان جنگ در غزه به تعهدات خود عمل کنند وزیر خارجه اسرائیل: قصد از سرگرفتن جنگ در غزه را نداریم ترامپ: به خاورمیانه سفر می‌کنم | با ایران همکاری می‌کنیم ویتکاف و داماد ترامپ وارد سرزمین های اشغالی شدند اردوغان: بر اجرای توافق آتش بس غزه نظارت می‌کنیم | تا تشکیل کشور مستقل فلسطین از پای نخواهیم نشست دستگیری ۳۲ نفر در لبنان به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دفتر نتانیاهو: جایزۀ صلح نوبل را به ترامپ بدهید + عکس پوتین: مسئله هسته‌ای ایران تنها از راه دیپلماسی قابل حل است | درخواست نتانیاهو از روسیه درباره ایران پوتین از علی‌اف عذرخواهی کرد سوءتغذیه شدید بیش از ۵۴,۶۰۰ کودک در غزه بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تلاش‌ها برای توقف نسل‌کشی در غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

امید طالبان به سرمایه‌گذاری چینی‌ها در افغانستان

  • کد خبر: ۷۳۹۱۵
  • ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۸
امید طالبان به سرمایه‌گذاری چینی‌ها در افغانستان
بر اساس یک گزارش رسانه‌ای طالبان گفته که چین را به عنوان یک "دوست" برای افغانستان دیده و امید به سرمایه‌گذاری چین در امور بازسازی این کشور جنگ‌زده را دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هندوستان تایمز در این باره نوشته است که سهیل شاهین، سخنگوی طالبان به نشریه ساوث چاینا مورنینگ پست گفت، طالبان کنترل ۸۵ درصد از خاک افغانستان را در دست داشته و امنیت سرمایه گذاران و کارگران چینی را تضمین خواهد کرد.

 

طالبان با نزدیک شدن به موعد خروج نهایی سربازان آمریکایی از افغانستان، فتوحات ارضی سریعی را در این کشور کسب کرده و پیشرفت حاصل شده از سوی این کشور در دو دهه گذشته به ویژه در زمینه مسائل اجتماعی را تهدید می‌کند. شاهین در جریان این مصاحبه مکررا به چین اطمینان داد که از شبه نظامیان اویغور اهل استان سین کیانگ میزبانی نخواهد کرد.

 

این اظهارنظرها در حالی مطرح شدند که چین نسبت به تبدیل شدن افغانستان به کانونی برای گروه شبه نظامی موسوم به جنبش اسلامی ترکستان شرقی نگران است، یک گروه شبه نظامی جدایی طلب که فعالیت‌های شبه نظامی در سین کیانگ انجام می‌دهد. چین شدیدا از اقدام آمریکا در خارج ساختن سربازانش از افغانستان بدون با ثبات کردن فرآیند صلح در این کشور انتقاد کرده است. چین در روزهای اخیر اقدام به خارج کردن ۲۱۰ تبعه چینی با یک پرواز چارتر از افغانستان کرد.

 

هر چند طالبان روابطی نزدیک با پاکستان دارد هم پکن و هم اسلام آباد با تهدیداتی از سمت گروه‌های شبه نظامی مواجه هستند که بخشی از القاعده و طالبان بوده‌اند.

 

ساوث چاینا مورنینگ پست همچنین به نقل از شاهین نوشت: طالبان همچنین از اینکه القاعده یا هر گروه تروریستی دیگر در آنجا فعالیت انجام دهند، جلوگیری می‌کند.

 

شاهین عنوان کرد: ما دفعات زیادی به چین رفته‌ایم و روابط خوبی با آنها داریم. اگر چینی‌ها سرمایه گذاری‌هایی دارند البته ما امنیت آنها را تضمین خواهیم کرد.

 

طالبان به رغم حمایتش در گذشته از شبه نظامیان اویغور در سین کیانگ می‌گوید در امور داخلی چین مداخله نخواهد کرد.

 

به گزارش آسوشیتدپرس، طالبان بعد از تصرف حدود یک سوم از مناطق افغانستان در حملات تابستان جاری، در روزهای اخیر استان بدخشان را تصرف کرده و به مرز کوهستانی با منطقه سین کیانگ چین رسیده است.

 

کیان فنگ، رئیس بخش تحقیقات در انستیتوی استراتژی ملی دانشگاه تسینگهوا در پکن اظهار کرد: طالبان می‌خواهد به چین حسن نیت نشان دهد. آنها امیدوار هستند چین بتواند نقشی مهمتر را به ویژه بعد از آنکه آمریکا سربازانش را خارج سازد ایفا کند.

 

با تکمیل تقریبی خروج نظامی آمریکا، نفوذ چین در منطقه در حال رشد است که بخشی از آن به خاطر روابط استراتژیک پکن با پاکستان، حامی اصلی طالبان است. نفوذ چین همچنین در کشورهای آسیای مرکزی که با افغانستان هم مرز هستند هر چه بیشتر می‌شود.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->