سازمان ملل: روزانه ۱۱۲ کودک در غزه به سوء تغذیه مبتلا می‌شوند لیبرمن: کابینه نتانیاهو در تمام زمینه‌ها شکست خورده است بررسی جزئیات لایحه بدهی‌های عمومی دولت در کمیسیون اقتصادی مجلس تعیین اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس | علیزاده رئیس ماند تعیین اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس| «عزیزی» به عنوان رئیس کمیسیون انتخاب شد مقامات رژیم اسرائیل بار دیگر خواستار توقف جنگ غزه شدند تنگنای شدید مصر به علت طرح خطرناک رژیم اسرائیل برای غزه ادعای سئول: کره‌شمالی پشتیبانی نظامی از روسیه را افزایش می‌دهد دستور وزیر دفاع آمریکا برای توسعه فوری صنعت پهپادی این کشور افشاگری یک نماینده مجلس درباره پشت پرده حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای و پاسخ ایران + فیلم اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس برای اجلاسیه دوم مشخص شدند | شهریاری رئیس شد تعیین اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس | رضایی کوچی رئیس کمیسیون ماند تعیین اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها | «جوکار» به عنوان رئیس کمیسیون انتخاب شد پزشکیان: توانمندی‌های نیرو‌های مسلح و انسجام ملی عوامل اصلی پیروزی در جنگ ۱۲ روزه بودند هدف اسرائیل و آمریکا از کوچاندن ساکنان غزه به اردوگاه‌هایی در شرق رفح چیست؟ تعیین اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس | تاجگردون رئیس ماند اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون آموزش مجلس برای اجلاسیه دوم مشخص شدند | نماینده مردم مشهد و کلات سخنگو ماند عضو فراکسیون روحانیت مجلس: سامان‌دهی اتباع باید عاقلانه و به‌دور از شتاب‌زدگی صورت گیرد رژیم صهیونیستی صف آب در غزه را به خاک و خون کشید + فیلم (حاوی تصاویر دلخراش) عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: اگر نفوذ نبود، شاید بسیاری از عزیزان خود را از دست نمی‌دادیم جوکار: قانون دهیاری‌ها اصلاح می‌شود حضور سرزده پزشکیان در وزارت نفت (۲۲ تیر ۱۴۰۴) طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی اصلاح شد انتقاد نماینده مجلس از کُندبودن ارائه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به مردم پژوهشگر ایرانی برنده جایزه بین‌المللی ارکیده ۲۰۲۵ شد تأکید قالیباف بر تسهیل تأمین کالای اساسی و حل مشکلات تولیدکنندگان + فیلم جزئیات نشست غیرعلنی و علنی امروز مجلس (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | قوانین مهریه بررسی می‌شود
سرخط خبرها

امید طالبان به سرمایه‌گذاری چینی‌ها در افغانستان

  • کد خبر: ۷۳۹۱۵
  • ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۸
امید طالبان به سرمایه‌گذاری چینی‌ها در افغانستان
بر اساس یک گزارش رسانه‌ای طالبان گفته که چین را به عنوان یک "دوست" برای افغانستان دیده و امید به سرمایه‌گذاری چین در امور بازسازی این کشور جنگ‌زده را دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هندوستان تایمز در این باره نوشته است که سهیل شاهین، سخنگوی طالبان به نشریه ساوث چاینا مورنینگ پست گفت، طالبان کنترل ۸۵ درصد از خاک افغانستان را در دست داشته و امنیت سرمایه گذاران و کارگران چینی را تضمین خواهد کرد.

 

طالبان با نزدیک شدن به موعد خروج نهایی سربازان آمریکایی از افغانستان، فتوحات ارضی سریعی را در این کشور کسب کرده و پیشرفت حاصل شده از سوی این کشور در دو دهه گذشته به ویژه در زمینه مسائل اجتماعی را تهدید می‌کند. شاهین در جریان این مصاحبه مکررا به چین اطمینان داد که از شبه نظامیان اویغور اهل استان سین کیانگ میزبانی نخواهد کرد.

 

این اظهارنظرها در حالی مطرح شدند که چین نسبت به تبدیل شدن افغانستان به کانونی برای گروه شبه نظامی موسوم به جنبش اسلامی ترکستان شرقی نگران است، یک گروه شبه نظامی جدایی طلب که فعالیت‌های شبه نظامی در سین کیانگ انجام می‌دهد. چین شدیدا از اقدام آمریکا در خارج ساختن سربازانش از افغانستان بدون با ثبات کردن فرآیند صلح در این کشور انتقاد کرده است. چین در روزهای اخیر اقدام به خارج کردن ۲۱۰ تبعه چینی با یک پرواز چارتر از افغانستان کرد.

 

هر چند طالبان روابطی نزدیک با پاکستان دارد هم پکن و هم اسلام آباد با تهدیداتی از سمت گروه‌های شبه نظامی مواجه هستند که بخشی از القاعده و طالبان بوده‌اند.

 

ساوث چاینا مورنینگ پست همچنین به نقل از شاهین نوشت: طالبان همچنین از اینکه القاعده یا هر گروه تروریستی دیگر در آنجا فعالیت انجام دهند، جلوگیری می‌کند.

 

شاهین عنوان کرد: ما دفعات زیادی به چین رفته‌ایم و روابط خوبی با آنها داریم. اگر چینی‌ها سرمایه گذاری‌هایی دارند البته ما امنیت آنها را تضمین خواهیم کرد.

 

طالبان به رغم حمایتش در گذشته از شبه نظامیان اویغور در سین کیانگ می‌گوید در امور داخلی چین مداخله نخواهد کرد.

 

به گزارش آسوشیتدپرس، طالبان بعد از تصرف حدود یک سوم از مناطق افغانستان در حملات تابستان جاری، در روزهای اخیر استان بدخشان را تصرف کرده و به مرز کوهستانی با منطقه سین کیانگ چین رسیده است.

 

کیان فنگ، رئیس بخش تحقیقات در انستیتوی استراتژی ملی دانشگاه تسینگهوا در پکن اظهار کرد: طالبان می‌خواهد به چین حسن نیت نشان دهد. آنها امیدوار هستند چین بتواند نقشی مهمتر را به ویژه بعد از آنکه آمریکا سربازانش را خارج سازد ایفا کند.

 

با تکمیل تقریبی خروج نظامی آمریکا، نفوذ چین در منطقه در حال رشد است که بخشی از آن به خاطر روابط استراتژیک پکن با پاکستان، حامی اصلی طالبان است. نفوذ چین همچنین در کشورهای آسیای مرکزی که با افغانستان هم مرز هستند هر چه بیشتر می‌شود.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->