حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه
سرخط خبرها

امید طالبان به سرمایه‌گذاری چینی‌ها در افغانستان

  • کد خبر: ۷۳۹۱۵
  • ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۸
امید طالبان به سرمایه‌گذاری چینی‌ها در افغانستان
بر اساس یک گزارش رسانه‌ای طالبان گفته که چین را به عنوان یک "دوست" برای افغانستان دیده و امید به سرمایه‌گذاری چین در امور بازسازی این کشور جنگ‌زده را دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هندوستان تایمز در این باره نوشته است که سهیل شاهین، سخنگوی طالبان به نشریه ساوث چاینا مورنینگ پست گفت، طالبان کنترل ۸۵ درصد از خاک افغانستان را در دست داشته و امنیت سرمایه گذاران و کارگران چینی را تضمین خواهد کرد.

 

طالبان با نزدیک شدن به موعد خروج نهایی سربازان آمریکایی از افغانستان، فتوحات ارضی سریعی را در این کشور کسب کرده و پیشرفت حاصل شده از سوی این کشور در دو دهه گذشته به ویژه در زمینه مسائل اجتماعی را تهدید می‌کند. شاهین در جریان این مصاحبه مکررا به چین اطمینان داد که از شبه نظامیان اویغور اهل استان سین کیانگ میزبانی نخواهد کرد.

 

این اظهارنظرها در حالی مطرح شدند که چین نسبت به تبدیل شدن افغانستان به کانونی برای گروه شبه نظامی موسوم به جنبش اسلامی ترکستان شرقی نگران است، یک گروه شبه نظامی جدایی طلب که فعالیت‌های شبه نظامی در سین کیانگ انجام می‌دهد. چین شدیدا از اقدام آمریکا در خارج ساختن سربازانش از افغانستان بدون با ثبات کردن فرآیند صلح در این کشور انتقاد کرده است. چین در روزهای اخیر اقدام به خارج کردن ۲۱۰ تبعه چینی با یک پرواز چارتر از افغانستان کرد.

 

هر چند طالبان روابطی نزدیک با پاکستان دارد هم پکن و هم اسلام آباد با تهدیداتی از سمت گروه‌های شبه نظامی مواجه هستند که بخشی از القاعده و طالبان بوده‌اند.

 

ساوث چاینا مورنینگ پست همچنین به نقل از شاهین نوشت: طالبان همچنین از اینکه القاعده یا هر گروه تروریستی دیگر در آنجا فعالیت انجام دهند، جلوگیری می‌کند.

 

شاهین عنوان کرد: ما دفعات زیادی به چین رفته‌ایم و روابط خوبی با آنها داریم. اگر چینی‌ها سرمایه گذاری‌هایی دارند البته ما امنیت آنها را تضمین خواهیم کرد.

 

طالبان به رغم حمایتش در گذشته از شبه نظامیان اویغور در سین کیانگ می‌گوید در امور داخلی چین مداخله نخواهد کرد.

 

به گزارش آسوشیتدپرس، طالبان بعد از تصرف حدود یک سوم از مناطق افغانستان در حملات تابستان جاری، در روزهای اخیر استان بدخشان را تصرف کرده و به مرز کوهستانی با منطقه سین کیانگ چین رسیده است.

 

کیان فنگ، رئیس بخش تحقیقات در انستیتوی استراتژی ملی دانشگاه تسینگهوا در پکن اظهار کرد: طالبان می‌خواهد به چین حسن نیت نشان دهد. آنها امیدوار هستند چین بتواند نقشی مهمتر را به ویژه بعد از آنکه آمریکا سربازانش را خارج سازد ایفا کند.

 

با تکمیل تقریبی خروج نظامی آمریکا، نفوذ چین در منطقه در حال رشد است که بخشی از آن به خاطر روابط استراتژیک پکن با پاکستان، حامی اصلی طالبان است. نفوذ چین همچنین در کشورهای آسیای مرکزی که با افغانستان هم مرز هستند هر چه بیشتر می‌شود.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->