برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

چرا حجاب؟ چرا اسلام؟

  • کد خبر: ۷۳۹۶۴
  • ۲۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۳
چرا حجاب؟ چرا اسلام؟
شبکه ABC استرالیا با چند زن مسلمان و محجبه اهل استرالیا مصاحبه کرده است تا ببیند آن‌ها در جامعه با چه پرسش‌ها و چالش‌هایی روبه‌رو هستند. در اینجا پاسخ ۲ نفر از این زنان را می‌خوانیم.
ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ شبکه ABC استرالیا با چند زن مسلمان و محجبه اهل استرالیا مصاحبه کرده است تا ببیند آن‌ها در جامعه با چه پرسش‌ها و چالش‌هایی روبه‌رو هستند. در اینجا پاسخ ۲ نفر از این زنان را می‌خوانیم.


چرا روسری سر می‌کنی؟

وقتی «آن محمد» از سنگاپور به استرالیا آمد، به دلیل نحوه لباس پوشیدنش، برای همگام شدن با فرهنگ و مردم این کشور خیلی با چالش مواجه نشد تا اینکه ۴ سال پیش تصمیم گرفت حجاب را رعایت کند و به‌ناگاه موجی از پرسش‌ها به سمتش روانه شد. او می‌گوید: «می‌خواستم همه بدانند من به مسلمان بودنم افتخار می‌کنم.» خانواده همسرش که یک استرالیایی سفیدپوست است، گاهی از او دراین‌باره می‌پرسیدند.
 
«خواهرزاده‌ها و برادرزاده‌های همسرم از من می‌پرسند: چرا این را سرت می‌کنی خاله آن؟ چه شد که یکهو تصمیم گرفتی مو‌های سرت را بپوشانی؟» آن نیز فرصت را مغتنم دید و تصمیم گرفت با دادن اطلاعات صحیح به آ‌ن‌ها به گسترش آگاهی درباره اسلام کمک کند. او می‌گوید: «حالا که می‌دانند اسلام چیست، کم‌کم دارند درک می‌کنند چرا ما روزه می‌گیریم یا چرا عید را جشن می‌گیریم.» آن مجبور بود برای آن‌ها توضیح دهد که علی‌رغم تصمیمش درباره حجاب داشتن، همان آدم سابق است. او می‌گوید: «من تغییر کردم، بله، اما من هنوز همان آنی هستم که عضوی از خانواده آن‌ها بود. من هنوز همان آدمی هستم که پیش از این تغییرات ظاهری می‌شناختند. در نهایت، بعد از مدتی، البته به تدریج، آن‌ها نیز این مسئله را پذیرفتند و متوجه شدند من همان آن سابق هستم.»

می‌شود هم مسلمان بود و هم استرالیایی؟

آمبر ریند یک زن یاماتجی (از بومیان استرالیا) از کشور بادیمیا در غرب استرالیاست. پدربزرگ آمبر شتربانی اهل بلوچستان (بخشی از پاکستان) بود که در سال ۱۹۸۰ به این کشور آمد و با زنی از بومیان استرالیا ازدواج کرد. در استرالیا، جامعه افرادی که هم بومی باشند و هم مسلمان بسیار کوچک است و یافتن راهی برای حفظ هردو هویت، خود، چالشی جدی است. آمبر یک پزشک عمومی است و در ملبورن زندگی می‌کند. او می‌گوید: «من به عنوان زنی که مسلمان بودنم به واسطه حجابم کامل تشخیص داده می‌شود، در معرض افکار و رفتار‌های اسلام‌هراسانه‌ای قرار دارم که در جامعه استرالیا وجود دارد.
 
مجبور بودم بجنگم تا بتوانم با حجاب در عمل‌های جراحی حاضر شوم و حضور من باعث تعریف دستور‌های بهداشتی جدیدی در بیمارستان محل کارم شد.» علاوه بر اسلام‌هراسی، دکتر ریند هم در محل کار و هم در بین هم‌کیشانش مجبور به تحمل رفتار‌های نژادپرستانه نیز بود. او می‌گوید: «وقتی در میان هم‌کیشان مسلمانم درباره ریشه‌های بومی‌ام صحبت می‌کردم، با ریشخند و تمسخر روبه‌رو می‌شدم. در محل کار هم با گرایش‌های ضدبومی روبه‌رو بودم، و بعضی از همکاران پزشکم حرف‌های نژادپرستانه‌ای می‌زدند.» دکتر ریند در نوجوانی با این هویت دوگانه به‌راحتی کنار نمی‌آمد، اما در نهایت متوجه شد باید خودش را همین‌طور که هست دوست بدارد و بپذیرد. او می‌گوید «یافتن راه درست و هویت خودم چالش‌برانگیز بود، اما هرچه سنم بالاتر رفت راحت‌تر شدم و اعتمادبه‌نفسم بیشتر شد.» دکتر ریند معتقد است باید کار‌های بیشتری دراین‌باره انجام شود تا بتوانیم مطمئن شویم مفهوم استرالیایی بودن معرف همه استرالیایی‌هاست، نه‌فقط بخشی کوچک از آن‌ها.
 
منبع: www.abc.net.au
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->