هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

درباره حوضچه‌های پر از توپ پلاستیکی سیاه چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۷۴۵۸۷
  • ۲۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۹
درباره حوضچه‌های پر از توپ پلاستیکی سیاه چه می‌دانید؟
خاصیت این توپ‌ها این است که اشعه UV را به خودشان جذب می‌کنند و به‌دلیل نوع طراحی‌شان اجازه عبور شناور‌ها را روی آب می‌دهند و در مطالعات موردی حدود ۵۰ درصد تبخیر آب را کم کرده‌اند!

محمدرضا ضیاء | شهرآرانیوز، گرمای زمین و هر روز کمتر و کمترشدن منبع مایع ضروری زیست انسان، «آب»، دغدغه این روز‌های دنیاست. منابع مهمی از آب شیرین در رودخانه‌ها، پشت سد‌ها و دریاچه‌ها جمع شده‌اند، اما با سوراخ‌شدن لایه اوزون، تبخیر این منابع بیشتر شده است؛ مشکلی که یک دانشمند ایرانی راه‌حلی جالب برای آن ارائه کرده است. راه‌حلی که در آمریکا، آلمان، اتریش، ترکیه و... در دریاچه‌ها، پشت سدها، حوضچه‌های آب فرودگاه‌ها و تصفیه‌خانه‌ها اجرا شده است؛ توپ پلاستیکی!

 

پدرام محمدی، محقق جوان شهرکردی، پایان‌نامه ارشدش را درباره همین موضوع نوشته است: «استفاده از میلیون‌ها توپ پلاستیکی سیاه برای جلوگیری از تبخیر سطحی آب.» طرح آقای محمدی مورد توجه قرار گرفته و او با چندین شرکت در کشور‌های مختلف دنیا قرارداد بسته است. توپ‌هایی که او استفاده می‌کند، از مواد پلیمری ساخته شده‌اند. خاصیت این توپ‌ها این است که اشعه UV را به خودشان جذب می‌کنند و به‌دلیل نوع طراحی‌شان اجازه عبور شناور‌ها را روی آب می‌دهند و در مطالعات موردی حدود ۵۰ درصد تبخیر آب را کم کرده‌اند!

 

محمدی ابتدا درباره وزن توپ‌ها به مشکل خورده بود؛ توپ‌ها به‌دلیل سبک‌بودنشان با باد و توفان یا وقتی در فرودگاه استفاده می‌شدند، با جریان هوای ناشی از پرواز هواپیما‌ها جابه‌جا و پراکنده می‌شدند. او این مشکل را با به‌روزرسانی اسفنجی توپ‌هایش حل کرد. توپ‌های جدید می‌توانند مایعات را به خودشان جذب کنند، در این صورت نصف توپ‌ها به آب فرو می‌روند و سنگین‌تر هم می‌شوند. او ابهامات محیط‌زیستی همچون نرسیدن نور و اکسیژن به حیات داخل آب‌ها را هم این‌گونه جواب می‌دهد که توپ‌ها همه سطح را نمی‌گیرند و نور و اکسیژن آب از منافذ لابه‌لای آن‌ها تأمین می‌شود.

 

او ادعا می‌کند که این توپ‌ها در مزارع پرورش ماهی در زمستان و برای جلوگیری از یخ‌زدن آب هم استفاده می‌شود. او می‌گوید که توپ‌ها بعد از ۱۰ سال بازیافت خواهند شد. اما به‌تازگی ۲ دانشمند ایرانی دیگر، یکی از امپریال‌کالج لندن و دیگری از ام‌آی‌تی آمریکا به‌شدت به این طرح انتقاد کرده‌اند. آن‌ها احتمال می‌دهند که آب مصرف‌شده برای تولید این توپ‌ها به‌احتمال زیاد بیشتر از میزان جلوگیری آن‌ها از تبخیر آب است! همچنین این ۲ دانشمند درباره حیات زیر آب و تأثیرات محیط‌زیستی استفاده از این توپ‌ها هم مطمئن نیستند و توصیه کرده‌اند قبل از اجرای چنین طرحی، همه جوانب آن بررسی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->