مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

اعتراض‌خیابانی‌در‌دنیای مجازی

  • کد خبر: ۷۴۶۴
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۹
اعتراض‌خیابانی‌در‌دنیای مجازی
ماجرای اعتراض متفاوت یک دانش‌آموز به تنبیه بدنی که در فضای مجازی، خبرساز و بالاخره تعیین‌تکلیف شد

ایمان فروزان‌نیا -

احقاق حق به کمک فضای مجازی
«زرتشت» را صدرا محقق، روزنامه‌نگار روزنامه شرق، پیدا کرد. او کنار خیابان ولیعصر تهران روی لبه سنگی یک بانک نشسته بود، با پلاکاردی که داستان اعتراضش را روی آن نوشته بود. گوشی موبایل بیرون می‌آید. یک ویدئو، ضبط و در توئیتر منتشر می‌شود و چند ساعت بعد، بسیاری در ایران از داستان این دانش‌آموز باخبر می‌شوند.
زرتشت دانش‌آموز کلاس یازدهم مدرسه‌ای در منطقه یک تهران است و خودش داستان را این‌طور تعریف کرده است که در کلاس شیمی نشسته بوده. معلم او را بابت پرحرفی، بازخواست می‌کند و سپس کمی لگد و یک سیلی ناغافل چاشنی کارش می‌شود. بقیه دانش‌آموزان، معلم عصبانی را از دانش‌آموز جدا می‌کنند، ولی دانش‌آموز کتک‌خورده بی‌خیال ماجرا نمی‌شود و از معلم شکایت می‌کند. شکایت همان و از مدرسه اخراج شدن همان، پس با خودش فکری می‌کند و احتمالا با الهام از گرتا تونبرگ، فعال زیست‌محیطی که کارش را با ترک مدرسه و نشستن کنار خیابان رسانه‌ای کرد، تصمیم می‌گیرد با این شیوه متفاوت، حقش را از معلم و مدیر مدرسه بگیرد. بعد از دو روز نشستن کنار خیابان، سروکله یک روزنامه‌نگار پیدا می‌شود و با رسانه‌ای شدن ماجرا، خبر به گوش مسئولان آموزش‌وپرورش می‌رسد و پیگیر ماجرا می‌شوند. دیروز سخن‌گوی آموزش وپرورش شهر تهران از روشن شدن تکلیف این ماجرا خبر داد و گفت: «مدیرکل وزارت آموزش‌وپرورش و جمعی از مسئولان با خانواده این دانش آموز و مدیر مدرسه جلسه داشتند. در این جلسه، موضوع به‌طور جدی واکاوی و مشخص شد که دبیر شیمی به دانش‌آموز سیلی زده است و در واکنش، دانش‌آموز لفظ ناپسندی گفته است؛ البته بعد از این اتفاق، مدیر مدرسه هم رفتار مناسبی با دانش‌آموز نداشته است. همین موضوع موجب اعتراض دانش‌آموز می‌شود، با این‌همه حالا دانش‌آموز به مدرسه برگشته است و از نظر ما، مدیر و معلم تخلف کرده‌اند که پیگیری و طبق قانون، برخورد خواهیم کرد.»

از اعتراض‌های یک دهه شصتی تا سبک دهه هشتادی
مهم‌ترین موضوعی که در ماجرای اعتراض زرتشت، نظر کاربران فضای مجازی به‌خصوص دهه شصتی‌ها را به خودش جلب کرده است، تفاوت رفتار دانش‌آموزان قدیم و جدید درمقابل ظلم و تنبیه است؛ تفاوتی که اگر دهه شصتی باشید، حتما دربین خاطره‌هایتان چند شاهد مثال برای آن خواهید یافت. زمان ما زیاد پیش می‌آمد که بچه‌ها را در مدرسه بزنند. خوب هم می‌زدند، ولی نه بچه‌ها اعتراضی می‌کردند، نه خانواده‌ها! اگر هم اعتراضی می‌شد، جنسش آن‌قدر نرم و هوشمندانه نبود. نهایتا برادر یا پدر دانش‌آموز کتک‌خورده می‌آمد جلوی مدرسه و با معلم دست‌به‌یقه می‌شد.
حالا، اما رسانه‌های مجازی که دراختیار همه قرار گرفته است، را‌ه‌های جدید اعتراض را نشانمان می‌دهد. چه زمانی ممکن بود ما بتوانیم پای مدیرکل آموزش وپرورش شهرمان را به موضوع تنبیهمان در مدرسه باز کنیم؟ کاری که زرتشت با کمی سیاست و شناخت درست رسانه‌های مجازی انجام داد؛ البته او این وسط شیطنت‌هایی هم کرده است؛ مثلا در مصاحبه نمی‌گوید که در جواب کتک به معلمش فحش داده است و برای تاثیرگذارتر شدن ماجرا این قسمت را سانسور می‌کند، ولی به‌هرحال اینکه یک نوجوان می‌داند همیشه دوربین‌هایی در خیابان هستند که منتظر شکار سوژه‌های متفاوتند، نشان می‌دهد که داریم وارد عصر جدیدی از شیوه‌های اعتراض می‌شویم و مردم دارند یاد می‌گیرند که برای حل شدن مشکلاتشان، می‌شود دست‌به دامان رسانه‌های مجازی شد.
این قضیه یک جنبه خوب دارد، آن‌هم حل شدن مشکلات مردم به دست مسئولانی است که در اتاق‌هایشان بیشتر به جلسه و سیر در عوالم خودشان مشغولند و از اتفاقات کف جامعه بی‌خبرند. از یک طرف هم بد است؛ چون به همه‌چیز یک برچسب احساسی و هیجانی می‌چسباند و گاهی باعث مخدوش شدن حقیقت می‌شود؛ مثل داستان ایدز در لردگان که صدای شایعات و نقل‌های غیرموثق میدانی از حرف وزیر و استاندار و کارشناسان، بلندتر شد و خیلی‌ها نفهمیدند که اصل مطلب چه بوده است. اینجای ماجرا نیاز به کمی فرهنگ‌سازی و آموزش دارد، وگرنه بقیه‌اش امیدبخش است و خبر از اتفاقات خوب می‌دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->