به گزارش شهرآرانیوز - نبود سالن استاندارد برای اجرای تئاتر در مشهد همواره یکی از دغدغههای هنرمندان این رشته بوده است. دغدغهای که در شورای شهر پنجم پیگیری و طرح راهاندازی پردیس تئاتر مشهد در بوستان وفا تصویب شد. از همینرو تیر سال ۹۸ نشستی با عنوان «جلسه معرفی ایده برتر پردیس تئاتر مشهد» در چارسوق هنر کوهسنگی برگزار شد تا شهردار مشهد و دیگر حاضران در جلسه از طرحها و نمونههای طراحی شده بازدید کنند و با داوران به تبادل نظر بپردازند.
پرونده ویژه: پردیس تئاتر مشهد، بزرگترین پروژه فرهنگی شهر
در این جلسه شهردار مشهد ابراز امیدواری کرد تا ۲ سال آینده پردیس تئاتر مشهد به بهرهبرداری برسد. سرانجام عملیات اجرایی این پروژه هم ۷ آذر ۹۸، با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضارزمحسینی، استاندار وقت خراسان رضوی، محمدرضا کلائی، شهردار و جمعی از اعضای شورای شهر آغاز شد. پردیسی که یک سالن اصلی با ظرفیت ۷۰۰نفر و ۳سالن فرعی دارد و درمجموع گنجایش ۱۲۰۰نفر را خواهد داشت. در کنار آن، نگارخانه، کتابخانه و مجموعههای دیگر فراغتی نیز پیشبینی شده است.
پس از آغاز عملیات اجرایی پروژ، تأخیرهایی در روند کار پیشآمد که باعث نگرانی اهالی تئاتر مشهد شد تا اینکه ۱۰ اردیبهشت ۹۹ احسان اصولی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر مشهد، در گفتوگویی با روزنامه شهرآرا، بار دیگر ابراز امیدواری کرد تا سال۱۴۰۰ گام نخست پروژه پردیس تئاتر مشهد افتتاح شود. مهر۹۹ نیز محمدرضا کلائی در بازدید از پروژه پردیس تئاتر شهر، با قدردانی از اقدامات انجامشده در این پروژه گفت: خوشبختانه عملیات اجرایی احداث پردیس تئاتر شهر بهسرعت درحال انجام است و بخشی از تأخیرها برطرف شده است. اما حالا در زمانی که مسئولان شهری برای آغازبهکار فاز اول پردیس تئاتر شهر وعده داده بودند، محمدرضا کلایی در صفحه اینستاگرام خود پستی منتشر و بابت تأخیر در اجرا و ساخت این پروژه عذرخواهی کرده است.
شهردار مشهد در پست اینستاگرامی خود درباره پروژه پردیس تئاتر شهر چنین نوشته است: «اگر به خاطر داشته باشید، چند بار در پستهای اینستاگرام خود درباره پروژه پردیس تئاتر شهر با شما صحبت کردم؛ اکنون وظیفه خود میدانم تا در پایان دوره فعالیت خود، توضیحاتی را خدمتتان عرض کنم. قبل از اینکه توضیحات مربوط به پروژه را بگویم، صادقانه باید از شما همشهریان درباره این پروژه عذرخواهی کنم.
پروژه احداث پردیس تئاتر شهر از آن دسته پروژههایی است که ما شروع کننده آن بودهایم، اما متأسفانه بهرهبرداری و به سرانجام رسیدن حتى فاز اول نیز، با وجود تمام تلاشهای صورت گرفته به این دوره نرسید. تمام تلاش ما این بود که بتوانیم عقبماندگی زیرساختی مشهد را در حوزه فرهنگی - هنری جبران کنیم و بر این اساس پروژه پردیس تئاتر شهر تعریف شد. هر چند در ابتدای کار نظر من خرید و تملک سینماقدس به عنوان یکی از نمادهای هویت تاریخی مشهد بود تا هم از نابودی آن سالن خاطرهانگیز و نوستالژیک جلوگیری کنیم و هم به رونق این هنر سرعت بیشتری ببخشیم، اما نظر غالب اعضای شورای اسلامی شهر بر تعریف پروژه فعلی بود.
درنهایت جمعبندیها به چنین پروژهای در بوستان وفا واقع در بولوار شهید فکوری رسید، اما متأسفانه عملیات عمرانی اصلا مطابق با زمانبندی که ما داشتیم پیش نرفت، شروع خوبی داشت، اما در ادامه با مشکلات متنوعی روبهرو شدیم، پلهپله از سرعت آن کاسته شد تا این پروژه به عنوان یک میراث ناتمام در حوزه فرهنگی - هنری به مدیریت شهری جدید برسد. باز هم وظیفه خود میدانم بابت این مسئله عمیقا از همه مردم خوب مشهد عذرخواهی کنم. با وجود تمام تلاشهایی که صورت گرفت، اما آنچه مطلوب و ایدهآل بود، رخ نداد و امیدوارم مدیران بعدی شهر که روی کار خواهند آمد، این پروژه را با بیشترین سرعت و با کمترین زمان به سرانجام برسانند.»
او همچنین یادآور شد: «بعد از پروژه تبدیل کوهستانپارک به یک شهربازی بینالمللی، اکنون باید از پروژه پردیس تئاتر شهر به عنوان دومین پروژهای که تلاش زیادی برای به سرانجام رسیدن آن شد، اما به نتیجهای نرسید، یاد کنم.»