آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر
سرخط خبرها

نکات تغذیه‌ای بعد از واکسیناسیون کرونا + برنامه

  • کد خبر: ۷۵۱۱۲
  • ۳۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۷
نکات تغذیه‌ای بعد از واکسیناسیون کرونا + برنامه
با توجه اجرای واکسیناسیون در کشور، تغذیه در این دوران برای تقویت سیستم ایمنی و اثر بخشی بیشترآن نقش بسزایی دارد که در این مطلب اطلاعات کافی در این خصوص ارائه شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، با توجه اجرای واکسیناسیون در کشور، تغذیه در این دوران برای تقویت سیستم ایمنی و اثر بخشی بیشترآن نقش بسزایی دارد که در این مطلب اطلاعات کافی در این خصوص ارائه شده است.

بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، شاید برای بسیاری از افراد که برای واکسیناسیون علیه ویروس کرونا آماده می‌شوند این سوال پیش آید که قبل و بعد از واکسیناسیون چه نکاتی را رعایت کنیم؟

بطور کلی باید گفت: نگران نباشید، برای تزریق واکسن به رژیم غذایی خاصی نیاز ندارید. اما لازم است با موادی که قبل و بعد از واکسیناسیون بهتر است مصرف کنید و یا از آن اجتناب کنید آشنا شوید تا بتوانید علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.

در اینجا به نکاتی که می‌تواند به شما در بهتر گذراندن دوره واکسیناسیون کمک کند اشاره می‌کنیم.

آیا نیاز به استراحت بیشتری داریم؟

توصیه می‌شود که شب قبل از واکسیناسیون خواب خوب و راحتی داشته باشید و بطور کلی بهداشت خواب را رعایت کنید.

خواب مناسب و آرام یکی از راز‌های سلامت و طول عمر انسان همراه با زندگی با نشاط است. خواب کافی همراه با آرامش، نقش مهمی در آماده سازی سیستم ایمنی بدن و تقویت آن ایفا می‌کند. خواب خوب، آرام و پیوسته به دفع مواد زاید از بدن کمک می‌کند.

از کار کردن با هرگونه دستگاه الکترونیکی همچون گوشی همراه و کامپیوتر و تماشای طولانی مدت تلویزیون از حداقل یک ساعت قبل از خواب تا حد امکان پرهیز کنید. این کار باعث می‌شود بتوانید خواب راحت و عمیقی را تجربه کنید و بدن شما بتواند در آرامش کامل تا صبح استراحت کند.

چه مواد غذایی بیشتر بخوریم؟

مواد غذایی ضد التهاب: یک رژیم غذایی سالم که در طولانی مدت رعایت شود پاسخ ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و به ما کمک کند تا بهتر با عفونت‌ها مبارزه کنیم و پاسخ ایمنی به واکسیناسیون را تقویت کنیم. مصرف بیشتر غذا‌های تازه و طبیعی مانند میوه ها، سبزیجات، ماهی‌های چرب، آجیل و مغز دانه‌ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند، زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می‌کنند. خوردن غذا‌های ضد التهاب پس از تزریق واکسن می‌تواند کمک کننده باشد بطور مثال زردچوبه ادویه‌ای است که خاصیت ضد التهابی دارد و می‌توانید به غذا اضافه کرده یا در چای مصرف کنید. همچنین ماهی نوعی غذای ضد التهاب محسوب می‌شود. ماهی آزاد، خال مخالی، ساردین و شاه ماهی و روغن ماهی بیشترین امگا ۳ را بعنوان عامل ضد التهابی دارند. آجیل، بادام، گردو و روغن زیتون فرا بکر نیز از مواد غذ ایی ضد التهاب محسوب می‌شوند.

مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی: خوردن غذای بسیار مغذی حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی بویژه زینک و ویتامین C به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. البته این به آن معنی نیست که مصرف مکمل‌ها سبب عملکرد بهتر واکسن می‌شود. منابع غذایی ریز مغذی‌ها عبارتند از انواع میوه و سبزی تازه فصل و لبنیات

آب و مایعات فراوان: تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید بسیار مهم است. مصرف مایعات کافی نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط جدید واکسیناسیون می‌شود، بلکه، سبب می‌شود از افت فشار افرادی که معمولا ترس از آمپول و یا واکسن دارند نیز جلوگیری کند. افرادی که ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون بالا یا بیماری‌های ریوی هستند در خصوص میزان مصرف مایعات باید با پزشک خود مشورت کنند مواد غذایی آبدار مانند میوه‌ها، سبزیجات، انواع سوپ و آبگوشت علاوه برکمک به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند. همچنین در صورت ایجاد تب بعد از واکسیناسیون، توصیه می‌شود مایعات به میزان فراوان نوشیده شود.

از چه مواد غذایی پرهیز کنیم؟ از مصرف غذا‌های فرآوری شده نه فقط هنگام تزریق واکسن بلکه در تمام طول سال پرهیز کنید روغن‌های گیاهی مانند روغن ذرت، روغن سویا و سایر مواد غذایی فرآوری شده (مانند فست فود، غذا‌های سرخ شده و غذا‌های کنسروی) که معمولا در بدن ایجاد التهاب می‌کنند اجتناب کنید.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->